Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinkola96

Jak schudnąć 10 kg w trzy miesiące

Polecane posty

Gość Pinkola96

Witam . Mam 17lat , 161 wzrostu i ważę 60 kg . Bardzo chciałabym schudnąć do tych 50 kg . Prowadzę aktywny tryb życia ( mam codziennie dwa treningi pływackie po 1, 30 h. i jeżdżę na rowerku stacjonarnym 1h. ). Staram się jeść regularnie i minimum 5 posiłków , mimo tego nie mogę wcale schudnąć nie chodzi mi także tylko o wagę ale o to żeby boczki zniknęły i na udach żeby było mniej zgromadzonego tłuszczyku . Pomożecie ? ;)

Gość gość
Trzy miesiące to dużo czasu, niewiele trzeba robić. Po prostu ogranicz liczbę kalorii, np. zmniejszając porcje.

Gość Pinkola96
dziękuje . ; )

Gość żelek876
Hej Pinkola96 mam ten sam problem tylko ruch mniejszy (nie pływam) polecacie jakieś ćwiczenia ?

Gość gość
lepiej woniej niz szybko chudnac

Gość gość
Waga to nie wszystko. Skoro prowadzisz aż tak aktywny tryb życia to niemożliwe abyś miała tłuszcz. Teraz to raczej trening siłowy i modelowanie ciała. Zbilansowana dieta z odpowiednimi proporcjami tłuszczy, węglowodanów i białka.

Gość gość
no tak ale ile jesc czego

Gość gość
Nie wiem dokładnie ale warto wejść na forum sportowe forum dyskusyjne (sfd.pl) tam na pewno ktoś ci pomoże.

Gość gość
bardzo dziekuje

Gość Pinkola96
wiem że to niemożliwe ale naprawde mam tego tłuszczu troche za wiele a wcale tak dużo nie jem . ;(

Gość Arizona2017c
Pinkola96, 50kg w Twoim wieku i intensywnym treningu to zdecydowanie za mało, tłuszcz jest Ci potrzebny dla pracy układu hormonalnego. Możesz wrzucić swój typowy jadłospis ? Ekspresowo się chudnie gdy się wyeliminuje zboża, cukier i wszelkie soczki, napoje gazowane etc. Być może twoja dieta jest do poprawki, nawet nie myśl o cięciu kalorii, raczej warto zrobić re kompozycję posiłków. Konieczność jedzenia 5 posiłków to mit.

Gość Pinkola96
przeważnie jem to samo czyli : 6.00 - płatki zbożowe z mlekiem + banan / jabłko 9.00 - banan + gruszka 12 - marchewka + 2 pieczywa chrapkie + jogurt 14 - sałatka z pomidorem i jogurtem naturalnym 17 - obiad ( przeważnie gotowana pierś z kurczaka + ziemniaki / ryż ) 19- dwa jajka gotowane + 2 wafle ryżowe z szynką I czasami podjem sobie z 3 kostecki gorzkiej czekolady pije tylko wodę i zielona herbatę bez cukru

Gość Pinkola96
przepraszam za błędy czasami literki nie wciskają mi się . ;)

Gość Arizona2017c
Moja droga, Czyli jesz głownie zboże i dlatego pewnie masz te puchate boczki :) Warto poczytać o diecie nisko węglowodanowej wysoko tłuszczowej (LCHF dieta), ja bym ograniczyła zboża do absolutnego minimum, dodała naturalne jedzenie w tym dobre źródła białka (jajka, mięso, ryby) w dużych ilościach, żebyś miała z czego budować mięśnie i miała siłę. Nie jadła jak wróbel co kilka godzin, poczytaj sobie tez o IF - czyli postach okresowych.

Gość Arizona2017c
Polecam też bloga tłusteżycie.pl szczególnie zobacz jak wyglądała kompozycja ciała autorki na różnych dietach. ( zakładka "o mnie" i link "przed i po" na dole strony.) Powodzenia !

Gość Pinkola96
Dziękuje wam bardzo . ;)

Gość Olcia Dubicka
Skoro prowadzisz aktywny tryb życia a nadal jesteś otłuszczona to musisz popracować nad tym co jesz, nie doradzę Ci bo nie wiem jak to u Ciebie wygląda, nie rozpisałaś się w tej kwestii ;/ Mnie tego nauczyła panienka której opiekuję się dziećmi zarekomendowała tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej jedno opakowanie w podarunku a też można je nabyć na allegro. Jako że najlepiej jest brać je 3 miesiące nabyłam 3 sztuki w promocyjnej cenie. Jeszcze dodatkowo zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I takim sposobem w miesiąc pozbyłam się 9 pierwszych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z potomkami którymi się opiekuję i w piaskownicy ;) Poprzednio byłam na samej odpowiedniej diecie ale wcześniej nie było takich efektów ;) Tabletki zostały dopuszczone do obrotu na terenie Polski przez głównego inspektora sanitarnego. Skład to tylko naturalne składniki co zarazem nasila mój spokój

Gość Anka 990
Ja sama tyle potrzebuję zrzucić i też się zastanawiam. Od trzech tygodni sporo ćwiczę w domu i w klubie fitness. Ale oprócz tego zdecydowałam się na zdrowe jedzenie w mniejszych ilościach. Trochę to pomaga, ale chyba nie zdążę do świąt zrzucić tylu kilogramków. Dlatego wesprę się kapsułkami na odchudzanie. Mam na oku dokładnie te - www.skracaj.com/bfb5.html i chyba teraz to zrzucę tę nadwagę.

Gość Ksenia9
Pewnie, że zrzucisz, bo ja też je biorę