Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

super_mania86

Pierwsza CIĄŻA optymistycznie Mamusie 2014 zapraszam

Polecane posty

Witam!! Postanowilam stworzyć ten temat gdyż zbytnio przesadzalam ostatnio z czytaniem na temat smutnych tematów o ciąży o poronieniach itp. Wiem ze podobnych tutaj bedzie sporo, ale dziewczyny na kazdym juz sie z nają a dla takich swiezynek jak ja warto otworzyć coś nowego:) Dziś byłam i lekarza mój malutki ma juz 0,542 cm i to jest 6 tydzień ciąży ( licząc oczywiscie od dnia OM). Słyszałam bicie serduszka:))) oczywiście nie obyło się od łezki szczęścia i wzruszenia po uslyszeniu tych dźwięków. Obiecałam sobie po wyjściu od pana doktora ze koniec z pesymistycznym nastawieniem, że bedzie dobrze, niby dlaczego ma być zle? na 23go mam juz zaplanowaną kolejną wizytę, gdzie mam dostac skierowanie na badania krwi, pozniej w ok 12 tyg usg genetyczne :) Musi być dobrze I świeże mamuśki łączmy się :) opowiadajcie o waszych bąbelkach ...

Gość gość
az bąka puściłam tak sie wzruszyłam:D

Hej, ja jestem w 9 tyg ciazy, wstepny termin porodu mam na 19ego czerwca 2014. Mysle, ze nawet jesli czasem sie nie jest w nastroju, optymistyczne nastawienie bardzo pomaga! Wiec mam nadzieje, ze razem sie bedziemy pozytywnie nakrecaly :) Ja rodze w UK wiec nie mialam jeszcze zadnych badan, bo tutaj do 3 msc tak naprawde nie rob sie nic. Mialam wizyte u lekarza ogolnego, badanie moczu, zapisala mnie w rejestrze i czekam na telefon poloznej i umowienie na pierwsze usg w 12 tyg. No i na 5 grudnia mam wizyte u diabetologa, czyli badanie na cukrzyce.

Gość dzikidzik
Cześć:) ja dzisiaj kończę 6ty tydzień:) wstepna data porodu to początek lipca 2014. To moja pierwsza ciąża i też obawiam się różnych rzeczy, bo się trochę staraliśmy no i się naczytałam na forum też. Ale,wszystko przecież będzie dobrze, prawda? :))))) pozdrawiam!!!!

Gość asia 89
Witam skończyłam 12 tydzień właśnie:) to moja pierwsza ciąża

Gość Omka_82
Dziś 10t3d, pierwsza ciąża. Za 1.5 tygodnia USG genetyczne, strasznie mi się dłuży to czekanie.

Gość asia 89
wiem co przeżywasz:) też się doczekać nie mogłam usg w 12 tygodniu, już mam to za sobą:)

Gość asia 89
a jak się czujecie?

Gość Omka_82
No ja wymiotów nie miałam, bardziej mdłości i senność. Teraz już przechodzi, mniej mi jest niedobrze, natomiast częściej się odbija po jedzeniu :/

Ja jestem jakas przemeczona, zadyszke lapie szybko. Wymiotow nie mialam, mdlosci i od niektorych potraw mnie odrzuca. No i mam wzdecia, to jak zjem pomarancze albo suszone morele, to biegunka, i tak na zmiane :/

Gość asia 89
Do 11 tygodnia miałam tylko mdłości i senność, od 3 dni doszły wymioty i jeszcze ból głowy z powodu niskiego ciśnienia ale lekarz mówi że nie ma się czym martwić samo przejdzie, tylko ciekawe kiedy:-)

Gość gość
jak i kiedy dowiedziałyście się o ciąży? :)

O matko, ale napisalam odpowiedz - tepa dzida ze mnie :D Oczywiscie ze test ciazowy - a jak inaczej! Bylam tak przejeta. juz od tygodnia podejrzewalam, bo mi sie okres spoznial. I w dniu robienia testu moj maz powiedzial, abym go wolala jak nasikam juz na test, a ja jakos tak szybko szybko, z tego przejecia no i ten + w okienku - fajowe uczucie :)

Super dziewczyny ze sie odezwalyscie...bo juz myslalam ze tu totalna znieczulica panuje... nam sie udalo w 1 cyklu starań aż normalnie nie wierze do tej pory:Dw sumie domyslalam sie juz przed data @ ze cos sie dzieje ze mna dziwnego :) nie mylilam sie,pierwsza kreska prawie niewidoczna,poźniej robilam betę to wynik byl z tego co pamietam jakieś 136 :) a@ oczywiscie sie nie pojawila i to juz 6 tydzien :)

Gość gość
Eee zobaczycie jak szybko zleci.. dluzy sie chyba tylko na piczatku czliwiek liczy czyta... ja tez pamuetam 6 tydz jakby to wczoraj bylo a jyz 29

Gość Omka_82
No nam się niestety udało dopiero w 16cyklu, drugim po histeroskopii, więc też może bardziej się denerwuję czy wszystko ok. Ja w sumie podejrzewałam ciążę, bo: nie miałam plamień (brałam duphaston na krótką fazę lutealną i faktycznie wydłużał, ale ostatnie 2-3dni było minimalne plamienie), szłam biegać jakieś 3 dni przed testem, schodzę po schodach, a tam tętno 120, gdzie normalnie mam max 80, max 100), poza tym kilka razy mi się zakręciło w głowie, co się nigdy przedtem nie zdarzało. W 28dc zrobiłam test - jasna, ale wyraźna kreska, 29dc beta 716. Z OM wychodzi mi 4.06, ale z owu jakoś 2 dni wcześniej - zobaczymy na kiedy wyznaczą na USG w 12tc. W 7t2d był wiek oceniony na 7t5d, czyli by się zgadzało. Zarodek miał 1.4cm i wtedy się ostatni raz widzieliśmy ;)

Gość asia 89
Przez test ciazowy zrobiłam w 4 tygodniu ciąży następnego dnia poszłam do ginekologa który potwierdził. Teraz jestem po usg w 12 tygodniu widziałam nasze maleństwo słyszałam też serduszko. NIESAMOWITE UCZUCIE aż się popłakałam:)