Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nenka1234

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość Nenka1234

Często mam problem z objawami typu swędzenie, pieczenie, upławy. Jest to bardzo uciążliwe. Próbowałam leczyć się na własną rękę, ale nic nie pomaga. Byłam u ginekologa i mówił, że przepisze mi tabletki antykoncepcyjne i to pomoże .. Nie jestem pewna tego pomysłu. Co myślicie? Nie stwierdził grzybicy, mówił, że wszystko ok ;/ A to dziwne bo często mam wyżej wymienione objawy i jest to bardzo męczące .. Pomóżcie !!!

Gość gość
to jak nie masz grzybicy skoro lekarz tak twierdzi to może od mydła, albo złe gacie nosisz albo zwykłe jakieś infekcje kup w aptece maść do smarowania i powinno ustapić

Gość Nenka1234
Do mycia używam płynu do higieny intymnej. Maści stosowałam i nie pomaga.. Raz pomogły globulki dopochwowe, ale później już nie pomagały żadne..

Gość gość
ja też często mam takie problemy a wszystko tam dobrze i stosuję od czasu do czasu maść kupuję w aptece bez recepty Clotrimazolum jest świetna na wszystkie swędzenia pieczenia i bardzo skuteczna

Gość Nenka1234
Też stosowałam tą maść. Rzeczywiście na początku była świetna. Teraz nie pomaga nic.. A z tymi tabletkami anty ? Możliwe , że pomogą ?

Gość gość
jakoś mało wierzę one nie na to, idź do innego gin. i powiedz co cię gnębi może pomoże, może ten gin jakiś felerny

Gość Nenka1234
Aha też mi się tak wydawało .. Ale wolałam zapytać, bo to moja pierwsza wizyta u gin i nie za bardzo się orientuje ..Dziękuję za pomoc ..

Gość gość
proszę bardzo idź do innego tak jak pisałam to nie jest przyjemne uczucie a po co się faszerować lekami, które nie są na to

Gość malinkaMalinowa
Jeśli ginekolog chce leczyć tabletkami antykoncepcyjnymi upławy, świąd i pieczenie to jak najszybciej zmień ginekologa. Skoro masz takie objawy od dawna powinien zrobić wymaz na posiew z pochwy, by ocenić czy masz infekcję i w razie potrzeby przepisać odpowiednie leczenie. Zacznij łykać już teraz lacibios femina. Ten probiotyk zawiera dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego, które pomagają odbudować i wzmocnić prawidłową mikroflorę pochwy. Sama łykam lacibios profilaktycznie od kilku miesięcy i nie mam problemów z nawracającą grzybicą pochwy (polecił mi go znajomy ginekolog, bym stosowała wspomagająco przy ostatnim leczeniu grzybicy i później profilaktycznie).

Gość gość
tez poszłabym na wymaz, żeby się przekonać co mi jest. tabletki hormonalne raczej grzybicy nie wyleczą, a z tego co mi wiadomo kobiety, które stosują antykoncepcję hormonalna są bardziej podatne na infekcje. kiedy byłam w ciązy ginekologa mi zaleciła stosowanie lactovaginalu od razu, kiedy tylko czuję, że coś mnie zaczyna swędzieć. chyba dzięki temu uniknęłam kilku infekcji.

Gość gość
Zdecydowanie zmień lekarza. Jeśli poleca Ci hormony z powodu infekcji intymnej to coś jest nie tak. Hormony mogą jeszcze bardziej rozregulować twój organizm i nasilić objawy infekcji. Na twoim miejscu umówiłabym się do innego ginekologa, a czekając na wizytę zastosował dopochwowo Lactovaginal. Dla mnie, jest to topowy produkt na infekcje intymne. Zawsze po niego sięgam, gdy coś zaczyna mnie swędzieć:)

Gość gatea
A jakie wykonałaś badania? Może warto zrobić dodatkowe? Opisane przez Ciebie dolegliwości wskazują na grzybicę. Miałam bardzo podobne i lekarz stwierdził, że to ta infekcja. Brałam trioxal przez kilka tygodni i już zapomniałam o tej całej "przygodzie".

Gość gość
Ja z grzybica walczyłam trzy lata bo ciągle wracała. Wyleczyla mnie nystatyna w globulkach.

Gość Paulina115
ja wyleczylam wypalanka, antybiotyki niewiele pomagaly. infekcje co jakis czas wracaly, wiec dopiero ten zabieg pomogl. i po tym byla ostatnia kuracja tabletkami i probiotyki biore non stop, zeby wzmocnic miejsca flore bakteryjna miejsc intymnych. Probiotykow z kwasem mlekowym jest mnostwo, ja ostatnio zmienilam na Profemin Intima. W aptece mi go jakas mila Pani polecila, bo ma szczepy bakterii Lactobacilllus naturalnie wystepujace w naszej florze i ma ponad 5 mld bakterii. no i jesli bierze sie antykoncepcje to powinno sie brac probiotyki. I to mnie przekonalo :)

Gość pestka28
probiotyki bardzo pomagają, ja brałam doustnie provag i do smarowania provag żel, na świąd i jakieś otarcia bardzo pomaga, najważniejsze że nie masz grzybicy, bo jest trudna do wyleczenia i lubi powaracać

Gość xaraLi
Podpisuję się pod słowami dziewczyn :) probiotyk (dla mnie doustny) to genialny wynalazek, który bardzo mi pomógł. A na swędzenie i pieczenie albo delikatne podrażnienia (jeśli to nie grzybica pochwy) bardzo dobrze się sprawdza żel lacibios femina. Koi i łagodzi, nie uczula, bo nie zawiera SLS, sztucznych zapachów i parabenów. I oczywiście daje też ochronę przed infekcjami, gdyż w składzie ma kwas mlekowy i chlorheksydynę.

Gość gość
w Lublinie można kupić probiotyki firmy Probiotics na Elizówce w hali C Firma nazywa się Mikrobiotyk. (www.mikrobiotyk.pl) Polecam. pozdrawiam