Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ta karuzelka dla dziecka bedzie ok Jakaś dziwna

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, dostałam dzis karuzelkę od siostry dla maluszka który siedzi jeszcze w brzuszku do grudnia :) Trochę sie zdziwiłam bo jest delikatnie mowiac nietypowa. www.youtube.com/watch?v=e_eyMGIvH2g I teraz nie wiem.... czy kupic taką jaką miałam wyobrażenie - zabawki na sznureczkach czy karuzelka to raczej 'gadzet" i w sumie wszystko jedno jaki jest ....

Gość gość
wszystko jedno jaka. ja prawde mówiąc wcale nie używałam karuzelki może kilka razy, bo dziecko rzadko leżało w łóżeczku. Ta wydaje się o tyle fajna, że bedzie służyć też dla starszego dziecka jako zabawka.

Gość gość
tez wlasnie wydaje mi sie ze spoko ze bedzie zabawką bo teraz jak czytam to dziecko 5-6 miesiecy juz siega po sznurki i pałąki trzeba pościagac

Gość gość
tylko jest stosunkowo mała (srednica ok 20cm) i nie wiem czy nie lepsza by była taka stymulująca rozglądanie

Gość hugo emil
babymoov to bardzo dobra marka! zdecydowanie wyższa półka od fisher-price x pytanie tylko, czy twoje dziecko będzie w ogóle zainteresowane karuzelą per se? moje nie było nigdy wywaliliśmy kasę w błoto

Gość gość
No fakt, jest inna ale nic nie szkodzi próbować przecież... ja miałam zwykłą z Canpola, ale potem żałowałam że nie kupiłam jeszcze lepszej, mały uwielbiał ją oglądać.

Gość gość
to sie zaskoczylam ze marka lepsza od fp myslalam firma-krzak no trudno mi teraz ocenic czy bedzie zainteresowane :)

Gość gość
cieszą mnie jaskrawe kolory bo podobno takie bladopastelowe wogole nie interesuja dzieciaczkow

Gość gość
tak z ciekawosci (moja nie reaguje na placz) ale to podobno masakra jak sie wlacza bo dziecko jeszcze glosniej krzyczy zeby przekrzyczec karuzele?

to nie prawda moja karuzela reagowala na placz ale rzadko sie musiala zalaczac bo sama ja ur*********m a corcia byla zapatrzona w kurczaka z karuzeli i najchetniej sluchala wlasnie melodi kolysanki. Ale teraz jakbym miala kupic to juz inny model wybiore

Gość gość
a co bys zmienila w wyborze?

Gość hugo emil
fisher to jedna z najtańszych i 'najcieńszych' jakościowo marek to taki mcdonalds wśród sprzętów dla niemowląt babymoov jest bardziej wyrafinowanym producentem x innymi słowy: siostra się zna na rzeczy :)

nie wiem co bym zmienila pewnie nowszy model karuzeli ale narazie nie mysle o tym bo nie potrzebuje karuzeli dla dziecka.

Gość hugo emil
a niemowlę nie widzi kolorów tylko czarno białe kontrasty dopiero później widzi kontrastową ostrą czerwień, granat, zieleń pasteli nie widzi wcale (one są dla rodzica) :)

Gość gość
hehe siostra w rodzinie jest ta "oczytana" co zna sie na wszystkim :P siedzi i szpera w tym internecie :P no i sama ma już brzdąca :P

Gość gość
Moja cora fakt, że na pastelową karuzelę nie patrzyła wcale, za to pilot i muzyczkna z karuzelki ocaliła już kilkadziesiąt godzin mojego snu :-) Teraz karuzelka stoi koło mnie a w przyszłości będzie jako projektor lampka.

Gość gość
A wg mnie nie ma znaczenia jaka. To raczej gadzet dla rodzica. Tez wybralam opcje z projektorem i pilotem. I fakt po pol roku musialam zdjac zabawki bo dziecko szukalo okazji by je chwycic i posciagac. A jak nie moglo to byl wrzask. Zostal projektor ale jeszcze jest na niego za maly.

Gość gość
My mamy taka ze światłem i wyciętymi różnymi kształtami. Moja dwójka (w różnym wieku) uwielbiała ta karuzele i zawsze zaglądali na światła na suficie a także na wiszące zabawki. Nigdy nie zabierały się za ciągnięcie ich. Ta która zostala pokazana jako.pierwsza jakoś strasznie szybko się kręci i dziecko zamiast się uspokajać to będzie za bardzo rozproszone. No chyba ze się reguluje jakoś ta prędkość :-)

Gość gość
nie reguluje sie predkości ani glosnosci niestety

Gość gość
no to pod tym wzgledem ze nie reguluje sie to jest do kitu bo dziecko oczoplasu jeszcze dostanie

Gość gość
zajefajna ta karuzela, sama chciałabym taka mieć dla mojego dziecka.