JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 EROTYKA: 1.DOTYK CROSSA-39,90/20ZŁ „Dotyk Crossa” Sylvii Day to książka, którą czytają kobiety w trzydziestu sześciu językach na całym świecie. Jest to powieść z zabarwieniem erotycznym, która łączy w sobie dobry styl z wyjątkową przyjemnością czytania.Gideon Cross pojawił się w życiu Evy jak grom z jasnego nieba. Ten piękny i intrygujący mężczyzna zawrócił jej w głowie jak nikt inny. Pragnęła jego wyjątkowego dotyku, który rozpalał ją do czerwoności. Nie potrafiła przestać o nim myśleć. Był dla niej jak narkotyk. Choć wiedziała, że jest dla niej zgubą, ciągle coś ją do niego ciągnęło. Jej zraniona dusza i ciało broniły się przed tą miłością, ale on i tak z łatwością je posiadł. Ta miłość sprawiła, że Eva poczuła, jakby narodziła się na nowo. Modliła się tylko, by ten piękny sen trwał wiecznie... 2.PŁOMIEŃ CROSSA - 34.90/15 ZŁ Kontynuacja zmysłowej trylogii Dotyk Crossa.Czy dwoje życiowych rozbitków zasługuje na miłość? Gideon Cross. Piękny i doskonały na zewnątrz, zraniony i pokaleczony w środku. Pokazał mi, czym jest prawdziwa rozkosz. Nie mogłam mu się oprzeć. Nie chciałam. Był moim nałogiem, moim największym pragnieniem. Był mój… Liczyły się tylko te chwile, gdy niezaspokojony głód i desperacka miłość prowadziły nas do szaleństwa. 3. TRZY OBLICZ POŻĄDANIA -34,99/20ZŁ Nigdy nie zdradziłam męża. Nie miałam też żadnych powodów, by podejrzewać, że on mnie zdradził. A teraz zapraszaliśmy obcą osobę do naszego łóżka. Musiałabym być stuknięta, żeby nie czuć niepokoju.Pożądanie zwyciężyło nad zdrowym rozsądkiem. Zupełnie jak w przeszłości, gdy moje ciało zignorowało rady umysłu i serca. Dojrzałam, ale nie zmądrzałam.Stałam pomiędzy, ale jednocześnie ponad nimi, jak dama między dwoma królami. Byli opanowani, choć gotowi zmienić to w każdej chwili, czekali tylko na moją komendę. Nie byli podobni, ale w tej chwili całkowicie nierozróżnialni.– Chodźcie – powiedziałam cicho, ale obaj mnie usłyszeli. Odwróciłam się na pięcie i ruszyłam do sypialni, nie oglądając się za siebie. (…)Podniosłam powoli ręce, ujęli moje dłonie i wtedy ich przyciągnęłam. Poczułam na plecach ręce męża obok rąk Alexa. Nie byliśmy już trójkątem o ostrych wierzchołkach, lecz tworzyliśmy krąg. Spleciony z ramion, nóg i złączony wspólnym pragnieniem. 4.ROZKOSZNE-24,90/15ZŁ Erotyczne opowiadania współczesnych Polek to zbiorowy portret kobiecych uczuć i pragnień, realizowanych w stałych związkach, przelotnych romansach i fantazjach seksualnych. Dwadzieścia jeden autorek opisuje seks z kobiecej perspektywy, w różnorodnych scenach, w pełnej rozciągłości kobiecych doświadczeń - seksu z mężczyzną i seksu z kobietą, w fantazjach i rzeczywistości, w imię miłości i zamiast niej, w czystej przyjemności i niechcianym obowiązku.Ta niezwykła książka daje wyobrażenie o tym, jak wygląda życie erotyczne współczesnych Polek, o czym marzą kochanki, partnerki i żony, czego nie lubią, a czego się wstydzą. Każde opowiadanie to nieszablonowy portret współczesnych kobiet, które odnoszą sukcesy lub zmagają się ze swoimi lękami, mają życie usłane różami lub walczą z brutalną prozą życia.Antologia Rozkoszne powstała w wyniku konkursu Wydawnictwa Replika na najlepsze opowiadanie erotyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 5. ROZKOSZNE2-24,99/15ZŁ Kontynuacja świetnie przyjętego przez czytelników zbioru opowiadań „ROZKOSZNE” 16 opowiadań, 17 autorów – laureatów ogólnopolskiego konkursu na opowiadanie erotyczne „Rozkoszne 2” to obraz kobiecego postrzegania zmysłowej miłości i nieszablonowe portrety współczesnych kobiet.Na kartach antologii kobiety ujawniają swoje erotyczne fantazje i obawy. Opisują eksperymenty i doświadczenia, poszukiwanie zarówno uczucia, jak i czystej, seksualnej przyjemności.Polki uwodzą i zdradzają, kochają i nienawidzą, są adorowane i odrzucane. Próbują budować związki, poszukują przygód i oddają się niczym nieskrępowanej namiętności. Mierzą się z własną cielesnością i dają się jej porwać. Przełamują stereotypy. 6.BEATRYCZE-29ZŁ/15ZŁ Dwudziestokilkuletnia Beatrycze porzuca swoje nieudane małżeństwo i powraca do rodzinnego domu. Ojciec dziewczyny musi jednak wyjechać do Indii w interesach, opiekę nad nią i nad jej młodszą, siedemnastoletnią siostrą Karoliną przekazuje więc swojemu bratu i jego małżonce. Beatrycze z Karoliną trafiają pod dach wujostwa, do zamkniętego świata, prawdziwej kuźni osobowości i charakterów. Posiadłość wuja Tomasza i ciotki Matyldy jest swego rodzaju szkołą perwersji. W szeregu orgii dziewczęta są poddawane rytuałowi przejścia, który ma uczynić z nich istoty wolne i silne duchowo. Tak też się dzieje. Ku swojemu zdumieniu Beatrycze zaczyna przejmować kontrolę nad sytuacją i teraz to ona z chęcią wciela się w rolę treserki. Ta niezwykle śmiała powieść, z całą pewnością adresowana do dorosłych czytelników, prócz dużej dozy rozwiązłości zawiera też autoportret samoświadomej młodej kobiety. Powieść poprzedza wstęp Patricka Hendena, który nazwał Beatrycze „najbardziej radykalną członkinią ruchu wyzwolenia kobiet".Beatrycze to jedna z najlepszych, a zarazem najbardziej zmysłowych powieści erotycznych schyłku epoki wiktoriańskiej. 7.CESARSKIE SYPIALNIE-21ZŁ/10ZŁ Bret Easton Ellis jeden z nawybitniejszych współczesnych pisarzy amerykańskich, porównywany do Ernesta Hemingwaya, Francisa Scotta Fitzgeralda czy Nathanaela Westa, zasłynął skandalizującą powieścią „American Psycho” (wyd.polskie vis-a-vis/Etiuda) uznaną za największy skandal wydawniczy końca XX wieku w USA. Na jej podstawie powstał hollywoodzki film z Christianem Balem w roli głównej. Ellis napisał jednak znacznie więcej, a każda jego kolejna książka odbijała się szerokim echem nie tylko wświatku literackiej i filmowej elity ale także wśród zwykłych czytelników. Autor „American Psycho” jest także uznanym scenarzystą i właśnie to hollywoodzkie doświadczenie stało się kanwą jego najnowszej powieści - „Cesarskich sypialni”. Mamy tu więc głównego bohatera, wiecznie pijanego, uzależnionego także od dragów i sexu scenarzystę, mamy świat przyjęć w świecie filmu, mamy chętne i gotowe na wszystko aktoreczki poszukujące jakiejkolwiek szansy by dostać się i oczywiście wygrać casting. Mamy brutalnych i bogatych, całkowicie bezwzględnych producentów. Mamy wreszcie zbrodnie i to popełniane z równym okrucieństwem jak w „American Psycho”.... A może to tylko scenariusz, holywoodzki sen? 8.ORCHIDEA-15ZŁ/10ZŁ Kilka lat po służbie w wojsku, Edwarda zaczynają nawiedzać erotyczne sny. Chociaż ich temat w pierwszym odruchu wywołuje zniesmaczenie na twarzy chłopca, to w jego umyśle zaczynają krążyć dziwne myśli. W między czasie okazuje się, że nadal jest w posiadaniu srebrnego zegarka, który jest symbolem przynależności do armii. Po krótkim namyśle postanawia go zwrócić. Jednak, kiedy przyjeżdża do głównej siedziby wojska, między nim a pułkownikiem dochodzi do sytuacji, którą można dwuznacznie zinterpretować. Ten mały epizod okazuje się jednak tylko początkiem tego, co wkrótce ich czeka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 POZOSTAŁE: 9..BRZYDULA-29.90/15ZŁ Julia Kamińska jeszcze raz wciela się w swoją filmową rolę, tym razem jako autorka pamiętnika. Pełne humoru zapiski, refleksje i wyznania dają sugestywny i ciekawy portret bohaterki. Splatają się tutaj: tło historii serialowej, myśli niebanalnej dziewczyny, ciepłe wspomnienia i urocze perypetie. Przed nami opowieść o miłości, dopełniająca fabułę BrzydUli i wychodząca poza nią... 10.WŁOSKIE ZARĘCZYNY-15ZŁ/10ZŁ Powieść obyczajowa, łącząca historię rodzinną, romans i... odrobinę metafizyki. Czterdziestokilkuletni Luka po rozwodzie postanawia poszukać wytchnienia we Włoszech, gdzie poznaje Cosimę. Kobieta, która coraz bardziej mu się podoba, przed dwoma laty straciła ukochanego synka Francesca. Luka wkrótce zaczyna zdawać sobie sprawę, że chłopiec, którego często widuje i który chce mu coś przekazać, to... nieżyjący Francesco! Jak to możliwe? Malownicza opowieść o wielkich uczuciach, żałobie, tajemnicy i nadziei. 11.MIŁOŚĆ PEONI-9,90/5ZŁ Romans obyczajowy z akcją w XVII-wiecznych Chinach pióra sławnej autorki oryginalna historia miłosna rozgrywająca się na Ziemi i w zaświatach kronika rodzinna, egzotycznych obyczaje, rola kobiety w tradycji Wschodu Szesnastoletnia Peonia, urodziwa i majętna, na kilka miesięcy przed ślubem z nie znanym sobie mężczyzną, zakochuje się w poecie Renie. Umiera na "miłosną chorobę" nie wiedząc, że to właśnie on był jej przeznaczony. Ale w chińskiej tradycji świat żywych przenika się ze światem duchów i Peonia wciąż może zostać jego żoną. By tak się stało, musi pokierować wszystkim z zaświatów... 12.PRZEŁAMAĆ TABU-27,90/15ZŁ Po dwóch bestsellerowych książkach Kwiat pustyni i Córka nomadów, Waris Dirie napisała kolejną , bardzo osobistą i niezwykle poruszającą . Jako pierwsza kobieta zaczęła mówić o okrutnym rytuale obrze... Po dwóch bestsellerowych książkach Kwiat pustyni i Córka nomadów, Waris Dirie napisała kolejną , bardzo osobistą i niezwykle poruszającą . Jako pierwsza kobieta zaczęła mówić o okrutnym rytuale obrzezania dziewcząt. Tej torturze, bardzo często zagrażającej życiu, poddawane są nadal dziewczęta nie tylko w Afryce i na Wschodzie, ale również w Europie. I właśnie o wydarzeniach, z jakimi zetknęła się w Europie, o spotkaniach z ofiarami i katami opowiada w swojej książce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 13.MIASTO ODKUPIENIA-34,90/15ZŁ Jest rok 1865. Po zakończeniu wojny secesyjnej siedemnastoletnia Eliza Duane Money wyrusza na poszukiwanie młodszego brata, którego nie widziała od czterech lat. Wędruje setki mil na bosaka, z tobołkiem na plecach. Po drodze przeżyje piekło. 14.DOM SCHADZEK-26ZŁ/15ZŁ Dom schadzek opowiada historię z początków kariery śledczego Iwana Putilina. Zaczyna się ona niewinnie: sąsiad Putilina, kupiec Kukolew, prosi go o drobną przysługę - pomoc w odnalezieniu jego starej matki, która tajemniczo zniknęła. A następnego dnia zwierzchnicy powierzają młodemu policjantowi wytropienie sprawcy morderstwa dokonanego w hotelu "Arkadia”, znanym petersburskim domu schadzek. Niespodziewanie obie te tak różne sprawy okazują się ze sobą mocno związane, a największą trudnością okazuje się to, że wszystkie wątki przecinają się w swojskim otoczeniu jego własnego domu, podwórka, wśród - na pozór - tak dobrze znanych sąsiadów. Śledczy potrzebuje całej swej niezwykłej intuicji, by z gąszcza podsuwanych mu usłużnie hipotez i fałszywych śladów, z plątaniny rodzinnych swarów, miłosnych namiętności, politycznych intryg i podejrzanych interesów wydobyć prawdziwy trop. 15.ZAMKNIĘTY KRĄG-33ZŁ/15ZŁ Akcja powieści "Zamknięty krąg", będącej kontynuacją "Rotters` Club", rozgrywa się w Anglii w latach 1999-2003. Po blisko trzech dekadach ponownie spotykamy tych samych bohaterów, dawnych uczniów Szkoły im. Króla Wilhelma, teraz już ludzi w wieku dojrzałym, których dzieci wkraczają w dorosłość. Losy Benjamina, Paula, Claire, Douga, Philipa i Hardinga znów się splatają i przenikają, a zdarzenia z przeszłości, takie jak tajemnicze zniknięcie Miriam i nawrócenie się Benjamina na chrześcijaństwo, znajdują swoje zaskakujące wyjaśnienie. Mimo upływu lat i różnych życiowych zawirowań, związanych z rozpadem związków osobistych, kryzysem wiary, rozczarowaniem polityką, odnajdujemy w postaciach dawne cechy i przywary, nakreślone przez autora z dużą dozą humoru. Jeśli poprzednią książkę można było uznać za powieść o niewinności i dojrzewaniu, tę możemy określić jako powieść o doświadczeniu. 16.SĄD OSTATECZNY-24,90/15ZŁ Były policjant, obecnie gdański dziennikarz – Emil Żądło – spotyka przypadkiem dawno niewidzianą znajomą z narzeczonym. Następnego dnia dowiaduje się, że oboje padli ofiarą makabrycznej zbrodni. W Gdańsku giną zamordowani w okrutny sposób kolejni ludzie. Żądło odkrywa, że ciała ofiar zostają po śmierci groteskowo upozowane i rozpoczyna prywatne śledztwo. Chce jak najszybciej znaleźć mordercę, który staje się coraz bardziej bezwzględny i zaczyna zagrażać także bliskim dziennikarza. Lato mija, ale ani policyjne śledztwo prowadzone przez nadkomisarza Zebrę, ani intuicja dziennikarza i jego dociekliwość nie prowadzą do rozwiązania zagadki tajemniczych śmierci. Gubią się tropy i wydaje się, że morderca sprytnie wodzi wszystkich za nos. Emil dokonuje jednak odkrycia, które pozwoli mu rozwiązać ponurą zagadkę. 27.UKOCHANY NIEŚMIERTELNY-34,80/20ZŁ Czasem na zawsze to o wiele za krótko… Nieśmiertelna nastolatka poszukująca sensu śmiertelnego życia i wiecznej miłości.Nowe imię, nowe miasto, nowe życie. Zmieniasz je zbyt często, żeby liczyć. To się nigdy nie skończy. Tak naprawdę nic się nie kończy… kiedy jesteś nieśmiertelna. Nastasya wygląda na kilkanaście lat, ma - kilkaset. I od lat razem z przyjaciółmi prowadzi rozrywkowe życie. Aż do dnia gdy impreza w nocnym klubie kończy się tragedią. Wstrząśnięta bezmyślnym okrucieństwem swojego kumpla Nastasya podejmuje decyzję: koniec z balowaniem i przypadkowymi chłopakami. Zacznie wszystko od nowa – na farmie, gdzie nieśmiertelni uczą się, jak władać magią, by niosła dobro, a nie śmierć.Łatwiej jednak powiedzieć, niż zrobić - zwłaszcza gdy przeszłość nie daje o sobie zapomnieć. I gdy chłopak o najpiękniejszych oczach, który stał ci się tak bliski, zaczyna pojawiać się w twoich przerażających wspomnieniach… Cate Tiernan zdobyła międzynarodową sławę mrocznymi i romantycznymi powieściami o czarach i czarownicach. Ukochany nieśmiertelny otwiera jej najnowszą trylogię o dziewczynie naznaczonej złem, która buntuje się przeciwko swemu przeznaczeniu i wybiera trudną drogę - pełną potknięć, upadków, wahań - do wewnętrznej przemiany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 21.KATO TATA- 29,90/15ZŁ "Kato-tata" odsłania tabu, dotyka wrażliwego ciała wykorzystywanego dziecka, które nie szuka nigdzie pomocy a jątrzące rany nie goją się i roznoszą w nieskończoność, również na ciele i duszy dorosłej kobiety. Niechętnie rozmawiamy o molestowaniu dzieci, a już na pewno za wszelką cenę unikamy odnośników do osobistych doświadczeń naszych rozmówców, jakby bojąc się, że niechcący poruszone wspomnienia zaczną cuchnąć. Dlatego tak ważne jest, żeby to dziecko zaczęło krzyczeć, żeby wykrzyczało z siebie tę traumę, poczucie winy i strach. W "Kato-tacie" dziecko właśnie krzyczy, prostym, zwykłym językiem, wypranym z zawiłości literackiego stylu. Dopóki ten niezrozumiały ból siedzi cicho, dziecko będzie nadal cierpieć, choćby miało sto lat.Jeśli wyobrazimy sobie "Niedole cnoty" Sade'a w połączeniu z "Malowanym ptakiem" Kosińskiego przeniesione na Dolny Śląsk w realia lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych - możemy w przybliżeniu określić "Kato-tatę". Czytając tę książkę schodzimy do piekła i zastanawiamy się ile takich piekieł znajduje się w naszym najbliższym otoczeniu. FRAGMENT: POSŁUSZNA CÓRECZKA Zaczynają mnie prześladować niesamowite myśli związane z tatą. Chcę go zabić. Boję się jednak, że jak to wyjdzie na jaw, to pójdę do więzienia. Planuję, że nazbieram trujących grzybów, drobno je pokroję i wrzucę mu do zupy. Zrobię to tak, żeby nikt nie zauważył, skończą się moje cierpienia. Wyobrażałam sobie, jak ze smakiem zajada zupę i nagle pada na podłogę. Wije się z bólu, rzęzi, charczy, patrzy na mnie błagalnym wzrokiem, żebym mu pomogła, ale ja ze spokojem przyglądam się jego agonii. Z wykrzywionych ust wypływają resztki trującej zupy i nastaje upragniona cisza... Nareszcie cisza! Nigdy więcej nie będzie na nas wrzeszczał. Nigdy więcej nie będzie nas poniżał i bił. Nigdy więcej nie będzie robił ze mną tych świństw. Grzybowa zupa na wiele lat stała się moją obsesją. (...) Od początku mojego życia tatuś umiejętnie urabiał mnie na swoją ofiarę. Zaprogramował mnie, abym spełniała jego wolę. Czułam wewnętrzny przymus słuchania jego poleceń. Moje życie toczyło się wokół jego seksualnych zachcianek. Istniałam po to, aby je spełniać. W pewnym momencie stało się to już tak normalne, że wydawało mi się, iż wszystkie dziewczynki na świecie są tak samo traktowane przez tatusiów.Byłam posłusznym dzieckiem. Rodzice stawiali mnie rodzeństwu za wzór. Uczyłam się lepiej od mojego rodzeństwa i często słyszałam, że jestem od nich grzeczniejsza. Po części była to prawda, ponieważ nie stwarzałam problemów. Unikałam utarczek i bałam się wszelkiej przemocy. Nawet jeśli ktoś robił mi krzywdę, stałam bezradna, nie wiedząc, co począć. Na lekcjach religii uczono mnie, że rodzicom należą się posłuszeństwo i szacunek. To był jeszcze jeden ważny powód, dla którego godziłam się przechodzić różnego rodzaju upokorzenia. (...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 9, 2013 22.MONIDŁO-ŻYCIE PO KATO TACIE-29,90/15ZŁ Dramatyczna opowieść kobiety molestowanej w dzieciństwie. Kontynuacja bestselleru "Kato-tata". "Monidło" to dalszy ciąg autentycznych wspomnień autorki przedstawionych w książce "Kato-tata. Nie-pamiętnik". Jak wpłynęło molestowanie małej dziewczynki przez ojca i horror, jaki przeżyła w rodzinnym domu na jej dorosłe życie? Ile upokorzeń i złego traktowania od męża, teściów, rodziców i innych musiała jeszcze doznać? Historia mrocznego dzieciństwa się powtórzyła, gdyż jak twierdzi Halszka: Ofiara jest zawsze ta sama, tylko kaci się zmieniają. WSZYSTKIE KSIĄŻKI SĄ RAZ PRZECZYTANE I DO TEJ DRUGIEJ CENY DOLICZAMY JESZCZE KOSZT PRZESYŁKI:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzyniu Napisano Listopad 21, 2013 Cześć! Monidło wziąłbym wraz z przesyłką za list polecony priorytet za równe 2 dychy. Daj info na maila, czy może być :) Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JASKIERKA57 0 Napisano Listopad 22, 2013 niech będzie bo po co mi to bedzie siedziało w domu niech stracę. mój email-jaskierka 57@onet.pl ,a pierwszą część czytałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 Jeśli nadal chciałabyś pozbyć się książek, zapraszam tutaj: http://www.finta.pl/ref/Inis Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach