Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćKafeterii

Czy to zaczątki nerwicy

Polecane posty

Gość GośćKafeterii

Witam, Dokuczają mi następujące objawy: - nerwowość - osłabienie - senność - nieuzasadnione lęki - bóle głowy, zawroty głowy - swędzenie i drapanie się po całym ciele - trądzik - trudności z zasypianiem i budzenie się w nocy - nadmierna potliwość - trudności z koncentracją i z pamięcią - nadmierne przejmowanie się i rozmyślanie - problemy ze wzrokiem - przyśpieszony rytm serca - (tu nie wiem jak nazwać to, ale non stop muszę coś robić, np. ruszam non stop palcami u dłoni, obracam długopis, podskakuję nogą, gryzę końcówki od długopisów i paznokcie) - płaczliwość - huśtawki nastrojów - zaniżona samoocena - wybuchowość - szybko się irytuję Takie to oto występują u mnie objawy. Mam wrażenie, że to się nasila i mnie przygniata ... Proszę, pomóżcie, czy to mogą być objawy nerwicy lub innych zaburzeń psychicznych?

Gość gość
tez tak mam

Gość GośćKafeterii
Zapomniałam jeszcze dodać o ... liczeniu! Jak np. czekam na coś - przeliczam to na dni, dni na godziny, godziny na minuty, minuty na sekundy. Jadę autobusem liczę mijające mnie auta. Kładę się spać - liczę ile godzin mam do pobudki, godziny na minuty, minuty na sekundy i tak dalej i tak dalej - bynajmniej nie robię tego na kalkulatorze tylko sama męczę się z tymi coraz większymi liczbami. Nie wydawało mi się to jakimś problemem, ale na jednej ze stron poświęconej nerwicy znalazłam adnotację do takiego właśnie liczenia.... + nie wiem, czy to ma coś wspólnego, ale często mi cierpną np. nogi. Ostatnio najdziwniejszym przypadkiem było zdrętwienie kciuka - utrzymywało się przez pół dnia - nastąpiło bezpośrednio po zdenerwowaniu.

Gość Shooting star
Właśnie miałam podobny temat założyć. Mam praktycznie te same objawy. Ciągle się czegoś boję; nie mogę spać, a dziś doszło jeszcze kołatanie serca. Czasem wybucham płaczem albo nakrzycze na kogoś bez jakiegoś konkretnego powodu. Też ciągle muszę coś robić np bawię się pierścionkiem na palcu ( obracam go i np przekładam z palca na palec) albo liczę w myślach litery w slowach.

Gość gość
proponuje isc do psychologa i powiedziec mu o tym

Gość gość
według mnie nerwica- udajcie się do psychologa. Ja też to przechodziłam ale póki co mam za sobą choć coś tam mi zostało z tej nerwicy ale funkcjonuje normalnie jak chorowałam to nie mogłam chodzić spokojnie nawet bo miałam zaburzenia równowagi i po wielu wielu wielu badaniach okazało się - nerwica

Gość gość
GośćKafeterii. To nie nerwica sama w sobie, to są objawy kandydozy, która często wywołuje nerwice nawet te najcięższego kalibru. Myślę, że jeszcze masz słabe paznokcie, łupież, osłabienie odp***ości, swędzenie spojówek, swędzenie anusa, problemy z pęcherzem, nagłe potrzeby łapania powietrza, możesz mieć nawet problemy z wymową.

Gość Shooting star
U mnie to się zaczęło po porodzie, czyli trwa już ma 2,5 roku i chyba jest coraz gorzej. Strasznie przeżywam kiedy moje dziecko np choruje czy coś sobie zrobi. Dziś skaleczyla się i pierwszy raz poleciała Jej krew z nosa, a ja od razu wmowilam sobie, że to na pewno jakaś choroba. Do tej pory trzęsą mi się ręce, z nerwów mam mdłości, a na dobrą sprawę to nie było nic poważnego. Dziecko już dawno zapomniało i śpi, a ja latam co chwilę do łóżeczka i sprawdzam czy nic jej nie jest. Kiedy była chora i miała kaszel to praktycznie w ogóle nie spałam przez tydzień- sprawdzalam czy się czasem nie dusi z kaszlu. Ciągle czuję niepokój, czegoś się boję i sama nie wiem dlaczego tak się dzieje. Bywają dni kiedy jest lepiej i myślę, że już tak zostanie, a wtedy znów pojawia się ten lęk nie wiadomo przed czym. Trwa to kilka lub kilkanaście dni, nie mogę wtedy spać ani jeść, mam jakieś dziwne myśli i napady ppłaczu. Potrafię przeplakac pół nocy chociaż tak naprawdę to nie mam ku temu powodów. I znowu to mija, a później wraca i tak w kółko.Co wieczór piję melise, ale to nic nie daje.

Gość gość
to jest histeria,ciezko przebywac wsrod takich osob

Gość gość
mnie to wygląda na niedoczynność tarczycy, a nie nerwicę najpierw zrób pakiet badań tarczycowych: TSH, ft3, ft4, anty TG, anty TPO, a jeśli tu będzie ok, to dopiero szłabym do psychiatry

Gość gość
Shooting star---------> sprawdź sobie jak Twoja tarczyca po porodzie większość kobiet ma problem z tarczycą (poporodowe zapalenie tarczycy), a mało który lekarz o tym mówi

Gość gość
Typowe objawy nerwicy lękowej

Gość gość
Tarczyca------------------------

Gość gość
cukrzyca ,swędzi skóra.

Gość 40tka
Nerwica

Gość gość
NERWICA LĘKOWA.

Gość gość
Zbadaj hormony

Gość GoscKafeterii
Mialam robione badania na terczyce - wszystko w normie. Tez mam lepsze dni, kiedy mysle, ze nareszcie to wszystko sie skonczy - ale sa to chwilowe momenty. Wiem, ze przejmuje sie wszystkim o 100% za bardzo, ale nie umiem inaczej ... Picie melisy nie dziala na mnie. W przeszlosci wpadlam w zle towarzystwo i mialam przez to problemy -> teraz zaczynam dostrzegac skutki wydarzen z przeszlosci. Od pewnego czasu prawie co noc snia mi sie koszmary, czy to rowniez moze o czyms swiadczyc? Dziekuje Wam wszystkim za szybkie i liczne odpowiedzi! Uwiezcie, swiadomosc, ze to nie tylko moje obajwy - daje bardzo duzo.

Gość Shooting star
Nie brałam w ogóle pod uwagę tarczycy, bo nie wpadłam no to, że to może mieć jakiś związek. A na te badania potrzebuje skierowanie czy mogę iść bez tego i powiedzieć o co chodzi? Jak tak to jaki jest koszt tych badań?

Gość GoscKafeterii
Potrzebne jest skierowanie.