Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

Czy Sąd Ostateczny jest blisko

Polecane posty

Gość PraweaTywea

Jak myślicie? Ja chciałabym by był juz blisko.

Gość PraweaTywea
Mam taka nadzieje. Kazdego dnia budze sie z nadzieja ze bedzie on ostatnim dniem tego zgnilego swiata, ze nastanie raj.

Gość gość
Okręgowy jest bliżej :)

Gość PraweaTywea
Czytając Pismo wszystko co w nim zawarte wypelnia sie, swiat upadl moralnie i spoleczenstwo zgniło. Czy to juz czasy konca?

Gość gość
Jeśli proroctwo zawarte w piśmie miałoby się spełnić, to już dawno by świata nie było, kościół przekłamuje obraz boga.

Gość koniushykrolewski
Sąd Ostateczny to jest 20 karta Arkanów Wielkich w Tarocie.

Gość PraweaTywea
malalal - To prawda, w Pismie jest napisane "Nie znacie dnia, ani godziny gdy to sie stanie" ale jest tez napisane "Beda znaki na niebie i na ziemi (...) Tak jak widzicie znaki i mowicie - jutro bedzie padac, tak gdy zobaczycie te znaki, wiedzcie ze Syn Człowieczy jest blisko"

Gość PraweaTywea
Wiem ze przed Sądem musi nastąpić Millenium, ale czy ono juz trwa? Nie wiem :(

Gość koniushykrolewski
Sąd Ostateczny będzie wtedy jak w Częstochowie na obliczu Najświętszej Panienki zejdą się dwie szramy zrobione bluźnierczą szablą antychrysta. Amen.

Gość PraweaTywea
koniushy - To chyba jakas nowa teoria katolickiej doktryny? Czego to Watykan nie wymysli :( Papiestwo zostalo skazone i kosciol katolicki tez.

Gość gość
każdy trafi na swój sąd osobisty a wtedy będzie dopiero trwoga, dlatego warto być dobrym człowiekiem

Gość milla T
ostatnio znalazłam w bardzo starym domu takie stare stęchlizną pachnące poapiery i w nich była m.in tajemnica fatimska czy coś takiego... :o przeczytałam to z ciekawości i jestem w szoku :o jeśli temu wirzyc to koniec świata ma nastąpic w drugiej polowie 21 wieku czyli za jakieś 40 lat? :( okropne rzeczy tam czytałam :(

Gość PraweaTywea
Objawienia Fatimskie były manipulacja Szatana. Popatrzcie na katolickie objawienia. Jezus ukazywal sie bardzo rzadko, za to Maria niezwylke czesto. A dlaczego? Bo szatan nie moze sie wcielic w Jezusa, ale w Marie jak najbardziej.

Gość koniushykrolewski
PraweaTywea koniushy - To chyba jakas nowa teoria katolickiej doktryny? Czego to Watykan nie wymysli smutas.gif Papiestwo zostalo skazone i kosciol katolicki tez p p niestety, to czysto polska ludowa religijność, bardzo urocza, a jakże.....

Gość milla T
no to dgyby wierzyc w to co piszesz o tej manipulacji to raczej namawiani byli by na zło i grzech a nie dobro... nie uwarzasz tak?

Gość milla T
*uważasz

Objawienie fatimskie zostały uznane przez Watykan. Podobnie jak widzenia s. Faustyny, dzięki którym powstał motyw "Jezu Ufam Tobie", modlitwa o Boże Miłosierdzie...

"no to dgyby wierzyc w to co piszesz o tej manipulacji to raczej namawiani byli by na zło i grzech a nie dobro... nie uwarzasz tak?" niekoniecznie bo przecież z wrogiem trzeba się najpierw zaprzyjaźnić by go pokonać...

Gość PraweaTywea
milla - masz racje, ale Maria w objawieniu Fatimskim kazała odmawiac rozaniec - czyli modlitwe do Niej, a w Pismie jest napisane ze Bog jest zazdrosny i mamy modlic sie tylko do niego, a jedynym posrednikiem jest Jezus. Faustyna widziała w objawieniu Jezusa, i w to objawienie jestem bardziej sklonna uwierzyc.

Bóg mówi, że możemy modlić się do niego przez Jezusa, a Jezus mówi, że do niego przez jego Matkę. Możemy też się modlić przez Wszystkich Świętych, przez dusze czyśćcowe. A kultu Maryi nie uznają Świadkowie Jehowy czyli tej popularnej sekty.

Gość koniushykrolewski
a ja jestem antypatriarchalny, i modlę się do NMP , a co wolno mi,

Gość PraweaTywea
Interpretacja pisma to jest kwestia osobista, kazdy interpretuje inaczej. Ja odbieram je doslownie jak jest zapisane, nie modle sie do Marii ani do swietych. Ogolnie to mi jest najblizej do kosciola zielonoswiatkowego, ale nei naleze do zadnej ze wspolnot tylko uwazam sie przedewszystkim za chrzescijanske a wyznanie to juz malo istotne.

Gość gość
sąd ostateczny to interpretacja tego co po śmierci. Jest blisko ponieważ szybko stąd odchodzimy.