Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowanie wlosow w 1 trymestrze farba bez amoniaku

Polecane posty

Gość gość

6 tydzień ciąży umowilam sie na farbowanie ale chce wiedzieć czy nie zaszkodze malenstwu nawet taka farba bez amoniaku.wiadomo ze to ciągle chemikalia i ryzyko jest duże w końcu wczesna ciąża. odpuścić sobie?

Gość gość
Ja zanim odkryłam, że jestem w ciąży rozjaśniłam włosy i wyszło beznadziejnie więc 2 dni później farbowałam. Potem okazało się, że jestem w ciąży a miałam za 3 miesiące ślub i oczywiście zaplanowane farbowanie więc znów farbowałam na blond, żeby na ślubie jakoś wyglądać. A pod koniec ciąży przyciemniałam, żeby odrostów nie mieć. Tak wyszło :) Sądzę, że farbą bez amoniaku spokojnie możesz. Ważne abyś się dobrze czuła, a z odrostami nie jest to proste.

Gość gość
Ja sie pytalam dwuch lekarzy i powiedzieli ze lepiej sie wstrzymac w pierwszym trymestrze i poczekac do drugiego. Tak wiec zrobilam. Nawet fryzjerka odradzala jakiekolwiek farbowanie do 13,14 tc. Ja odxzekalam do 16.

Gość gość
jestem fryzjerka i zdanie mam takie ze farbowac włsosy w ciazy mozna, nie ma nawet zdnych badan,ze farbowanie szkodzi nawet w tym pierwszym trymestrze-aczkolwiek ja sama od siebie odradzałabym klientka farbowania własnie do 12tyg. sama sobie tez zafarbowałam dopiero po 12tyg- bo farba jakos farba nie przenika do srodka ciala ale chodzi tu o zapach..

Gość dauuidka
ja malowalam wlosy w ciazy jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w 1 trymestrze i wszystko wyszlo ok wydaje mi sie ze samo malowanie to nie ma nic do rzeczy wazne zeby w tej calej chemii i tym smrodzie nie siedziec pol dnia