Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki ojciec taki syn

Polecane posty

Gość gość

Czy myslicie,ze w tym przypadku powiedzenie: "Jaki ojciec taki syn" sprawdzi się? Zacznę od początku. Z moim chłopakiem jestesmy w zwiazku 5 lat. Sporo juz w jego rodzinie widzialam i boje sie,ze bedzie taki jak swoj tata. I niekiedy juz zachowuje sie tak jak ojciec. Podam przykład; 1. Jego ojciec to straszny skąpiec, nie wydaje kasy na byle co,a jak jego żona z ich wspolnego kon ta wyplaci za duzo to bierze jej karte na jakis czas, a bywało tez tak,ze wrzucil jej kartę do kominka,toalety i spłukał. - Mój chlopak jak widzi,ze sobie cos kupuje na allegro czy cos to jest zly,obraza sie,wyzywa,ze wydaje kase na ciuchy,a przeciez to moje pieniądze... 2.Przykład 2: Jego tata wszystkim dookola robi "porządne drinki" a swojej zonie-czyli mamie mojego chlopaka jak najmniej wodki, duzo coli. Moj facet robi tak samo!!!! Juz nie raz usslyszalam od jego mamy i siostry "Nie rob jak ojciec,no nalej jej wiecej czlowieku" 3.Przykład 3: Jego ojciec o byle co sie obraza... Chodzi nadąsany i robi swoje... Mój facet-dokladnie taki sam... 4.Przyklad 4: Ojciec chlopaka ciagle mowi na swoją zone; ze jest upierdliwa, ze np.woli sam jechac na zakupy i ma spokoj, nikt mu nie truje !!! Moj facet ciagle mi powtarza: "Boze jaka ty jestes upierdliwa!!"wole byc sam,bo mam spokoj przynajmniej" I moglabym podac wiecej przykladow !!! Ja sie boje,ze kiedys jak bylabym jego zona bede miala przesane. Dlaczego tak jest,że on robi to samo co ojciec?

Gość gość
kto sie wypowie?

Gość a mi szkoda
no bo tak już jest; najczęściej to tak wygląda, że przeróżnych zachowań się uczymy od swoich rodziców i powtarzamy je po nich; jak sama się sobie przyjrzysz, to pewnie też czasem coś zrobisz jak mama (np. może w podobny sposób wieszasz pranie, jakiegoś podobnego sformułowania używasz, itd); ciekawe, jak w takich sytuacjach zachowuje się jego mama? możesz po prostu, jak są takie sytuacje (np. jak głupio komentuje Twoje zakupy, mówi, że jesteś upierdliwa, itd.) zdecydowanie, mocno protestować; nawet dzikie jazdy robić na takie zachowania;) może się powolutku oduczy, zauważy, że to nie w porządku (chociaż tata tak przez całe życie robi, a mama dalej z nim jest;) ) twarda i zdecydowana jak będziesz - to albo koleś coś zmieni, albo się rozejdziecie; inaczej - będzie dalej, jak jest - tylko coraz bardziej;)

Gość gość
Oj chyba będzie cięzko go oduczyć on ma mega ciezki charakter;/ ale bede probowac :)

Gość gość
Pogoń debila :p

Gość gość
Często syn wdaje się w ojca, ale niekoniecznie. Jednak jeżeli już jakieś cechy przedstawia, to znaczy że później może być tylko gorzej. Może to też oznaczać, że jest podatny na wpływy i uważa, że skoro ojciec w ten sposob utrzymal matkę przy sobie, to znaczy, ze jest to dobry sposob. Ciezko byc z takim mezczyzną, bo koledzy tez moga miec wiele do powiedzenia w jego zyciu, widocznie potajemnie gdzieś chowa i czerpie z męskich wzorców w otoczeniu. Będzie podłapywał tylko te, które w jego mniemaniu będą się wiązał dla niego z korzyściami - niekoniecznie dla Ciebie droga autorko. Zastanów się czy z czasem nie będzie Ciebie to bardziej irytowało. Aha, życie ze skąpcem? To już lepszy jest alkoholik. Serio.

Gość gość
rodzice maja bardzo duzy wplyw na ksztalt charakteru

Gość gość
Ja sie boje,ze kiedys jak bylabym jego zona bede miala przesane. Dlaczego tak jest,że on robi to samo co ojciec? xxxxxxxxxxxxxxx już masz przesrane!!! nie widzisz tego idiotko???