Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo spałyście na brzuchu w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny, mam pytanie do tych co najbardziej lubią spać na brzuchu :P do jakiego momentu w ciąży pozwalałyście sobie na spanie na brzuchu ? Tzn. do którego miesiąca ciąży ?

Gość gość
Ja kocham spać na brzuszku ale od 1 dnia kiedy się dowiedziałam o ciąży bałam się tak spać

Gość gość
podnoszę,też jestem we wczesnej ciąży i się nad ty zastanawiam:)

Gość gość
ja spałam do 16 tygodnia, ze wskazania lekarza bo miałam silne tyłozgięcie a poza tym brzucha nic nie miałam jeszcze i ruchów też nie czułam no i nie bylo to spanie np całą noc tylko parę godzin

Gość gość
ja spałam na brzuchu do czasu jak mi nie zaczął rosnąc brzuch czyli do końca 4 miesiąca

Gość gość
dopóki nie staje się to nie wygodne lub dopóki brzuch się nie stawia :) ja śpię na brzuchu z ugiętą jedną nogą,czyli brzuch jest lekko w powietrzu

Gość gość
Jestem w 27tyg i jeszcze zdaza mi sie spacbna brzuchu ale robie to nieswiadomie tzw zasypiam na boku a budze sie na brzuchu

Gość gość
Ja też śpię z jedną ugiętą nogą, brzuch praktycznie nie dotyka łóżka. Jest to dopiero 8 tydzień, więc sobie pozwalam, to moja ulubiona pozycja do zasypiania. Jak będzie później zobaczymy:)

Gość gość
ja tez uwielbiam spac na brzuchu :) ale od kiedy dowiedzialam sie o ciazy, to staralam sie spac na boku. super wygodna jest poduszka rogal :) polecam, przydaje sie tez do karmienia

Gość gość
ja uwielbiam spac na brzuchu ale tez z ugieta noga tak ze nie sciskam brzucha;)jestem w 5 mies;)

Gość gość
Dopóki było mi wygodnie. Jakiś 29 tydzień. Nie wiem w jaki sposób spanie na brzuchu miało by zaszkodzić 8 tygodniowej ciaży.

Gość gość
spałam do konca 5 miesiąca, potem trochę się bałam o dziecko. I pierwsze co zrobiłam po porodzie, to usnęłam na brzuchu :) I pochwalono mnie, bo podobno macica wtedy szybciej się 'zwija" :)

Gość gość
ja spalam na brzuchu prawie do końca ciąży. nie miałam prawie wogóle brzucha więc mi nie przeszkadzał. a nawet jak Chcialam spać na boku to i tak zaraz po zaśnięciu przekrecalam sie na brzuch. mąż sie śmiał że właśnie przez to mam taki maly brzuch. córka zdrowa i jedyne co po tym ma to... też ciągle śpi na brzuchu odkąd nauczyła sie sama obracać.

Gość gość
W pierwszym trymestrze spałam na brzuchu. Potem którejś nocy sama nie wiem kiedy to się stało, po prostu intuicyjnie wyczułam że już się boję, nie chcę spać w tej pozycji. Potem do końca ciąży spałam już tylko na prawym albo lewym boku. Na wznak się nie dało bo coś mnie przyduszało. Do końca ciąży marzyłam o chwili kiedy znów będę mogła spać na brzuchu. Kuzynka mi powiedziała że po urodzeniu dziecka nie wrócę już do spania na brzuchu. Dziwiło mnie to bo przecież przez całe życie była to moja ulubiona pozycja. Jeszcze bardziej się zdziwiłam kiedy się okazało że kuzynka miała rację! Niedługo minie 9 miesięcy odkąd urodziłam dziecko a ja dalej nie wróciłam do spania na brzuchu. Próbowałam kilka razy ale nie dawało mi to już takiego poczucia błogości i bezpieczeństwa (za to kochałam tą pozycje), przeszkadzały mi cycki powiększone po porodzie i w wyniku karmienia a przede wszystkim koszmarnie dokuczał mi ból krzyża w tej pozycji. Przypuszczam że w ciązy zaszły jakieś zmiany w kręgosłupie. Nie wiem może lordoza się pogłębiła i w pozycji na brzuchu jeszcze bardziej się wygina. Nie wiem już sama. Już nic nie będzie takie jak dawniej. Nawet pozycja spania.