Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można uczyć się kilku języków naraz

Polecane posty

Gość gość

czy lepiej jest uczyć się najpierw jednego, a potem dopiero zabierać się za następne? Biegli w językach, wypowiedzcie się.

Gość gość
Proszę o odpowiedzi.

Gość gość
chyba zeby opanowac jeden jezyk dobrze potrzeba lat a nie tygodni, wiec po jednym to troche bez sensu

Gość gość
Też mi się tak wydaje. Grunt tylko, żeby wszystko się nie pomieszało.

Gość gość
W miesiąc na pewno nie ma szans. Chyba że mowa o podstawach podstaw ;)

to zależy. jak sa podobne, pokrewne to dobrze jest np, ogarnąć jeden na poziomie początkowym i włączyć drugi. generalnie mówią, że im więcej się uczysz na raz tym lepiej. i że to się myli tylko na samym początku, jeśli nie jesteś systematyczna. ja się uczę tak jak czuję, tak jak potrzebuję, na luzie, nie umieram jeszcze, a bardzo lubię to robić:)

Gość gość
Może tylko po co. To coś jak czytanie pięciu książek na raz, uczenie się grać pięciu utworów na raz itd. Bez sensu. Chyba że masz ADHD. A ja nie, to skup się może najpierw na jednym.

Gość gość
ja od początku podstawowki ucze sie angielskiego. teraz mam 25 lat i nie ejstem zadowolona z moich umiejetności. nie mam talentu do jezyków, a na codzien musze rozmawiac po ang. lubie się uczyc ale najgorzej się przełamać żeby gadać. uczylam się z 6 języków, kazdego po trochu i nic nie umiem. porozumiec sie jestem w stanie tylko po ang i troche hiszp...

no i kwestia taka, że może Ci się to odechcieć jak będziesz widziała taki nawał. rób jak uważasz, języki powinny wchodzić naturalnie, na luzie;)

Gość gość
Ja muszę w rok ogarnąć dwa języki (chorwacki i norweski), ale oczywiście w zakresie podstawowym. Norweski dlatego, że chcę jechać do pracy do Norwegii, chorwacki dlatego, że planuję studia slawistyczne i chciałabym już znać ten język (mimo że teoretycznie uczą mnie od podstaw).