Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak walczyć z rozstępami

Polecane posty

Gość gość

Czy mleczko do ciała z kozim mlekiem pomoże w walce z rozstępami? Jak kozie mleko wpływa na tego typu "dolegliwości"? Proszę o odpowiedź.

Mnie np nie rażą rozstępy, więc niekoniecznie szukasz rozwiązania problemu tam gdzie trzeba, normalne jest że skoro kobieta była w ciąży/utyła to pojawiły się rozstępy. Ciało to nie guma.

Gość gość
Mam dopiero 18 lat. Kiedyś otarłam się o anoreksję i wróciłam do normalnego rozmiaru, a rozstępy są "pamiątką", która przeszkadza mi bardzo. Mam je na udach

Gość gość
w całowaniu może nie, ale w pewniackim wyjściu na plażę czy basen już tak.. tak samo, jak szorty i kuse spódniczki.

Jest taka skuteczna metoda, która nazywa się mezoterapia. Musisz sprawdzić gdzie w okolicy są takie zabiegi stosowane, ale najlepiej w tej kwestii poradzić się dermatologa. Oni wiedzą najlepiej kto to wykonuje dobrze, bezpiecznie i ma odpowiednie kwalifikacje.

Gość Olkaa65
Można różnymi sposobami. Droższe metody pozwalają na niemal całkowite pozbycie się problemu - np. zabiegi u kosmetyczki. Z kolei mazidła, masaże i inne tego rodzaju domowe sposoby białych rozstępów na pewno całkowicie nie wyeliminują . ja miałam szczęście i jeszcze na czerwone rozstępy zastosowałam dokładnie taki preparat www.skracaj.com/f188.html i udało mi się pozbyć tych prążków z brzucha.

Mieszkam we Wrocławiu, wie ktoś gdzie jest dermatolog, który wykonuje takie zabiegi? Wolałabym poddać się jakiejkolwiek ingerencji dotyczącej mojego ciała w gabinecie lekarskim , a nie u kosmetyczki.

Gość gość
Najlpeiej działa smarowanie codziennie uryna, dziala cuda.

Gość gość
czy ja wiem czy jakieś kremy czy inne bajery pomogą, najlepiej z rozstępami radzić sobie w domu np. z takim niedrogim sprzętem http://www.cosnet.pl/mini-digital-3w1.html . Polecam bo chyba warto zainwestować a nie wydawać na różne zabiegi tylko robić je samodzielnie w domu.

Gość Spirytystka
Mi też się wydaje, że jednak zamiast kosmetyków czy coś, to najpierw wizyta u dermatologa, diagnoza, może jakieś badania, a dopiero później próbowanie specyfików róznej maści... Bądź co bądź lekarz to fachowiec, więc powinien lepiej doradzić. A co do dermatologa we Wrocławiu, to chyba najłatwiej w wyszukiwarce znaleźć albo przez strone http://www.znanylekarz.pl/dermatolog - dużo maja opinii i dermatologach więc też łatwiej wybrać.

Gość gość
Są specjalne zabiegi łączone na rozstępy. Np.peeling ( nazwy nie wymienię), a następnie specjalny zabieg z retinolem w postaci maski, którą zmywa się dopiero w domu po 6 godzinach.

Gość Jagniuś
Ja chodzę na przykład na różne zabiegi do takiej dermo kliniki na ul. Pięknej44 w Warszawie. Tam mają bardzo dużą ofertę zabiegów. Najpewniej rozstępy też usuwają. Klinika jest sprawdzona, a panie z personelu bardzo miłe i pomocne

Gość aldona12
Jeśli chodzi o rozstępy po ciąży to warto się nimi zainteresować jeszcze zanim będziemy miały brzuch jak beczka :) Warto w pierwszych miesiacach zainwestować w jakieś preparaty - można zapytać w każdej aptece, tam coś doradzą, albo u dermatologa. Ja jestem z Wrocławia i poszłam do prywatnej kliniki do dermatologa, do Wellderm chyba na inowrocławskiej. Tam mi pani doktor poradziła czego używać. A jak już urodziłam to poszłam sobie tan na zabieg redukcji rozstępów, którym nawet kremy nie pomogły. Ale w końcu bliźniaki były, to brzuszek sporo przeszedł :)

Gość gość
Używajcie żelu do masażu HB - on właśnie przeciwdziała powstawaniu rozstępów. U mnie się sprawdziło, nic się nie pojawiło, zero śladów, wszystko normalnie. Zatem pilnujcie absolutnych podstaw, podstawowej pielęgnacji, wtedy wszystko będzie w porządku.

Gość gość
Ja mam 20 lat, mialam spore na tylku i udach. Zmniejszylam ich widocznosc gremami z eveline 3D i 4D + teoche opaliłam w solarium. No i dieta z siłownią i trzeba sie serio przyjrzec, zeby bylo je widać :D

Gość Mona

Myślę,  że jeśli naprawdę skutecznie chcemy się pozbyć rozstępów, to najlepiej by było wybrać się na jakiś dobry i skuteczny zabieg, który pomoże problem usunąć. Z tymi kremami, balsamami ja osobiście mam trochę problem, bo nie bardzo wierzę w ich skuteczność. Za to, jak przeczytałam na blogu dra Wasiluka, właśnie dzięki zabiegom można bardzo skutecznie pozbyć się rozstępów.

Gość Marzena

Ja na rozstępy zdecydowanie polecam laser, robiłam 3 zabiegi ResurFX w Estetice na Sławkowskiej 2 lata temu i efekt super, jestem mega zadowolona.