Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscapapqlnnn

ukruszyła mi się czwórka

Polecane posty

Gość goscapapqlnnn

Polowa zęba zostala, polowa sie zlamala przy samym dziąśle. Jestem wsciekla na siebie, ze doprowadzilam do takiej sytuacji. Chodzilam systematycznie do dentysty, ale jak mialam na to pieniadze. Mam slabe zeby, a przez ostatnich 5 lat mocno je zaniedbalam.. Bede musiala zainwestowac w koronke. Jestem zalamana, bo to drogi dla mnie wydatek :( ile kosztuje zrobienie zeba w moim wypadku? Trzeba najpierw kanalowo wyleczyc, nastepnie oszlifowac i zalozyc koronke. Jaki to bedzie koszt? Miasto sredniej wielkosci. Nie mam pieniedzy na to :( nie wiem jak ja to zrobie ale przeciez nie moge tak chodzic.. ehh :(

Gość goscapapqlnnn
Zeby sprawa konczyla sie na jednym zębie.. a tu jest co robic. Pare dziur, prochnica, brak szkliwa, rosnace osemki, ktore kiepsko wyglądają, na dodatek jedynki, ktore ukruszylam sobie podczas zabawy jako dziecko :O tez wymagaja renowacji. Nosilam aparat staly, ktory tak mi oslabil zęby, że szok. I na dodatek wada wrocia, w mniejszym stopniu, ale nadal jest zle. Koronkami mozna skorygowac tą wadę.. Pare tysięcy potrzebuję, zeby bylo tak, jak byc powinno. Astronomiczna dla mnie kwota. Ja sie teraz szczypie z jednym zębem, nawet nie śmiem póki co marzyć o zdrowym uśmiechu, bo mnie k u r w a na to nie stac!!!! :(

Gość goscapapqlnnn
Obstawiam koszt w granicach 600-900. Takie ceny powinny byc zakazane! Jak mozna miec zdrowe zeby bedac samej i pracujac za smieszne pieniadze, bo jestem mloda i bez doswiadczenia?! Mam teraz dwa miesiace odkladac kase i chodzic bez czworki? Nie mam takich pieniedzy, żeby ot tak pojsc i zaplacic dentyscie TAKIE pieniadze. Ceny powinny byc uzaleznione od stanow finansowych pacjenta. Bogaty polityk moze drozej zaplacic, nie odczuje wiekszej roznicy, a dla mnie zaplacenie taniej uszczesliwiloby mnie to granic mozliwosci. Wg mnie DLA mnie, przy obecnej sytuacji powinnam miec mozliwosc zaplacenia np. do 300 zl. Polityk niech placi 800. Mniej na d****i wyda. Przykro mi ze tak jest :(