Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość locaaa

sylvie20 tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość locaaa

Hej mam podobny probrm! 2Dni temu (w piatek) wspolzylam z facetem. Tabletki sylvie 20 biore od jakiegos pol roku i nigdy mi sie nie zdrzylo zapomniec! w piatek wspolzylam z facetem (zawsze rano biore tebletki) i w piatek rano wzielam ja. Ale w sobote juz nie. W opakowaniu zostaly mi 3tabletki (sob nd pon). Pisalo w ulotce, że albo mam wziasc od razu tabletke i kontynuowac kolejne opakowanie (bez 7dniowej przerwy) albo juz nie brac wcale (A DO SKONCZENIA TEGO BLISTRA SA 3TABLETKI -SOB ND PON!) tylko kiedy mam zaczac brac nastepne opakowanie?? W nastepna sobote?? Czy po 7dniowej przerwie+ 3dni te zalegle? Zdecydowałam, że odpuszcze sobie te 3tabletki i 'przyspiesze' sobie okres. Czyli jak dostawalam zawsze w piatek, tak teraz powinnam miec we wtorek. A kiedy mam wziasc tabletke?? W sobote po 7dniach przerwy?? PISZE NA ULOTCE DOKLADNIE: 'Można także przestać przyjmować tabletki z bieżącego opakowania. W tedy należy zrobić siedmiodniową przerwę w przyjmowaniu tabletek, włączając w to dni kiedy tabletki zostały pominięte, a następnie należy kontynuować kolejne opakowanie. O CO CHODZI Z TYM ' włączając w to dni kiedy tabletki zostały pominięte, a następnie należy kontynuować kolejne opakowanie'-- ?????? Mam juz nie brac tabletek (zostaly mi trzy w tym blistrze) zrobic 7dniowa przerwe OD SOBOTY I KIEDY MAM WZIASC TABLETKE Z NOWEGO BLISTRA???? Wspomnialam, że w pt wspolzylam z facetem (chlopak nie skończyl we mnie, ale wiadomo że pare plemnikow moglo zostac w macicy) czy mam sie 'bac ' że jest mozliwosc zajscia w ciaze?? Tabletki antykoncepcyjne biore od prawie 4lat i NIGDY nie zdarzylo mi sie zapomniec. Pomożcie:)

Gość locaaa
????????

Gość gość
Głowa zapomina o cipce.

Gość locaaa
Omg, pytanie brzmialo kiedy mm wiasc ta tabletke. Be roznicy mi czy okres bede miec od wt czy od pt.... tylko KIEDY mam wziasc nastepny blister?? Po 7dniach przerwy (czyli o sob) czy (tak jak pisze w ulotce) 'wliczajac w to dni pominiete' CZYLI?????? wliczone w to te 3dni pominiete czy w tych 7dniowej przerwie sa te dni pominiete???

Gość locaaa
Napisze jeszcze raz. Wzielam regularnie 18tabletek codziennie o tej samej porze. Zapomnialam 19tabletki i juz 20 i 21 nie biore. To tak jakbym 'przyspieszyla sobie okres o 3dni wczesniej'. Na ulotce pisze ze MOGE tak zrobic i pisze tez '.... włączając w to dni kiedy tabletki zostały pominięte, a następnie należy kontynuować kolejne opakowanie'' nie rozumiem tego zdania. Kiedy mam wziasc nowy bliter??? O to mi tylko chodzi! Czy ktos mi w koncu odpowie?