Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mami

jak przygotowac sie do porodu golenie itp

Polecane posty

Gość przyszla mami

Witam Was dziewczyny. Mam do Was pytanie? Kiedy ogolic sie do porodu? Ja gole sie raz na 2 tygodnie. Po goleniu jestem cala w krostach. I problem polega na tym ze nie chce isc na porodowke cala czerwona z krostami. Czy wypada isc na porodowke z malym odrostem?

Gość przyszla mami
Up

Gość przyszla mami
Nikt sie nie wypowie?

Gość gość
pewnie że wypada ;)

Gość gość
aż tak bardzo się tym nie przejmuj, nie takie rzeczy tam widzą ;), ja jakbym wiedziała kiedy będę rodzić, to bym sobie zrobiłam z dobą przed lewatywę ;)

a wiesz kiedy zaczniesz rodzić? nie wszystko da się przewidzieć niestety. a fakt, na porodówce wszystko już widzieli i jak to powiedziała pewna położna to nie wybory miss, najważniejsze jest powodzenie akcji:)

Gość retepka
Kiedy kolezanki opowiadaly mi jak zaczynaly przed wyjazdem na porodowke malowac paznokcie u stop, zeby "jakos wygladac" to rece mi opadaly i lapalam sie za moj biedny czerep, myslac sobie "No poj****o was baby!". Jestem tydzien przed porodem, i pomimo tego ze wydaje mi sie to glupie, to kontrolnie gole nogi co dwa dni, paznokcie pomalowalam, bo mimo wszystko pojawia sie jakas glupia potrzeba by "jakos wygladac" :) Ale zwalam to na nadmiar wolnego czasu, mimo wszystko siedzenie i czekanie NA ROZWARCIE :D nie jest super kreatywnym zajeciem i glupie pomysly wpadaja do lba takiej biednej babie :D

Gość gość
dla mnie głupio się wygląda na porodówce z pomalowanymi paznokciami ;). podobno lepiej też nie malować do szpitala paznokci...no golenie nóg to co innego ;)

Gość gość
często każą zmywać paznokcie, bo po nich najszybciej widac niedotlenienie, ale teraz chyba to już nie norma. ja przed porodem też goliłam nogi, dbałam o siebie, a byłam długo w szpitalu. w dniu porodu ogoliłam jeszcze tu i tam i następnego dnia miałam isć do fryzjera bo był na dole:) ale wiecie spędziłam przed porodem 2 msc w szpitalu...

Dlatego tez mowie, ze wydaje mi sie ze to tylko nadmiar wolnego czasu. Tak naprawde jedyne sensowne przygotowanie sie do porodu, to spakowanie torby do szpitala... Na tych porodowkach to juz sie takich rzeczy naogladali ze moje nieogolone kopyta nikogo nie moglyby zdziwic! :D O fryzjerze myslalam od dawna, ale doszlam do wjiosku ze PO porodzie bedzie to wszystko sensowniejsze, jako ze teraz i tak mi wszystko obojetne, a jednak po ciazy milo bedzie sie odswiezyc i wrocic do swiata zywych :D

Gość gość
no właśnie a najgorzej jak ci wody odejdą np. 3 tyg przed terminem a ty zaskoczona nogi nie ogolone ni tam też nie, przecież połozne mogą też golić

Gość przyszla mami
Dzieki za wypowiedzi. Mu chodzi głównie o miejsce i tymne. Czy nalezy byc calkiem golo i wesolo czy np minimetr dwa odrostu moze byc.

Gość gość
autorko miałąm ten sam problem. I wynalazłam na to sposób: Golenie z włosem+ talk/zasypka dla dzieci- MISTRZOSTWO! Praktycznie zero krost ;)

Gość gość
Dziwi mnie gdy ktoś w 21 wieku nie dba o wygląd kroczą...

Gość przyszla mami
Co u ciebie znaczy nie dbac o wygląd krocza? Codzień sie gilsz czy co dwa?

Gość gość
Co dwa dni, to już taki nawyk. Mój mąż nigdy nie widział mnie takiej zarosnietej. Teraz jestem w 25 tyg i nadal gole tak samo... Pozatym sądzę że dużo tutaj zależy od ubioru i bielizny. Ja przez ciążą uwielbiałam obcisłe biodrówki a do nich musiały być stringi a co za tym idzie depilacja. Ale nawyk został

Gość gość
wystarczy jak ogolisz samo krocze, a nie cala wagine. Mam nadzieje, ze wiesz gdzie jest krocze. Bo czesto baby laduja na porodowce z fikusnymi fryzurkami z przodu czy przy pachwinach, a krocze nieogolone.. To tak maly fragment ciala, ze pewnie krosty Ci na nim nie wyjda (mialam ten sam problem co Ty, rowniez wyleczylam go talkiem dla dzieci, ale nigdy nie bylo podraznienia na kroczu). Ja ogolilam miesiac przed porodem, codziennie maz robil mi masaz i mowil, ze nic nie odrasta (to miejsce naprawde jest niewielkie i nie tak owlosione jak cale lono). A jak jechalam do porodu to i tak w domu wzielam prysznic i raz jeszcze przejechalam sie tam maszynka - sekunda i gotowe.

Gość gość
no chyba, ze nie myslisz o nacieciu krocza a o wygladzie calosci. Wtedy polecam golic co 2-3 dni, zeby za bardzo nie podrazniac. I uzywaj zasypki dla dzieci. Dziala!

Gość przyszla mami
Kobietki Dziękuję wam! Spróbuję z tym talkiem. Czy wy golicie sie za wlosem czy pod wlos. Bo ja pod.

Gość gość
Jak rodzilam to ogolilam sie tego samego dnia. Natomiast Dziewczyna z malym jej sali byla golona przez pielęgniarkę.

Gość gość
nie zawracaj sobie tym głowy. zresztą jak przyjdą skurcze, to nie będziesz myśleć, że tam się nie ogoliłaś ;)

Gość przyszla mami
dzieki za rady, moze sobia jakos poradze a moze mi moj maz pomoze? moze wam ktorejs z was tez pomagal?