Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstępy

Polecane posty

Gość gość

witam założyłam ten temat żeby dziewczyny mogły dowiedzieć się że wszytskie kremy na rozstepy w czasie ciąży to jedna wielka ściema.lepiej kupić coś dla dziecka jakieś fajne spiochy niż wydawać fortunę na kremy i olejki które i tak nic nie dają.Mnie kończy sie 6mc i zauważyłam że już zaczynaja się robic małe czerwone paseczki mimo tego że systematycznie uzywałam olejku bio oil i kremu pharmaceris także dziewczyny nie kupujcie drogich kosmetyków bo to i tak nie pomaga a rozstępy to niestety geny:( pozdrawiam

Gość gość
tez tak myske jeste w 4 mies ni nie pprzytylam a uda to maskara od wew strony do kolan pasmo rozstepow!!!!! masakra....a smaruje sie oliwka po kapieli i krem pharmaceris p/rozstepom .... i jestwm mega wsciekla!!!!moja mama ma otylosc i po ciazy caly brzuch ma posiekany .,

Gość gość
ja tez nie wiele bo 6 mc a przytyłam 4kg brzuch nie duży a juz zaczynaja się robić.też jestem mega wściekła bo 100zł poszło na głupie kremy a za to miałabym 3 paki pampersów na początek

Gość gość
Zgadzam się! Jak skóra jest mało elastyczna to pęknie tworząc rozstepy. Przytylam 15 kg i mam straszne na brzuchu. Koleżanka przysyłać 30 kg i nie ma ani jednego. Ja smarowalam różnymi mazidlami. A ona niczym.

Gość gość
dokładnie tak ja 4kg i rozstepy na brzuchu a koleżanka 18kg wielki brzuch i zero:/gdzie tu sprawiedliwość

Gość gość
. Przytylam 15 kg i mam straszne na brzuchu. Koleżanka przysyłać 30 kg i nie ma ani jednego. x x jasne,ze to sciema, przytylam 20kg i zero rozstępow, znajoma 12 kg i ma na brzuchu i posladkach

Gość gość
To nieźle już musiałaś przytyć skoro jesteś dopiero w czwartym miesiącu i już masz rozstępy na udach

Gość gość
nie musiała poprostu taka skóra ja w 6mc 4 kg i tez na brzuchu sie robia

Gość gość
Na brzuchu to zrozumiałe bo on rośnie ale uda nie rosną jesli nie przytyjesz

Gość gość
pewnie masz rację

Gość gość
Mimo wszystko rozstępy to paskudztwo

Gość gość
zgadza się szpeci okrutnie a najgorsze że nic się z tym nie Zrobi naturalnymi sposobami:(

Gość gość
zgadzam sie dlatego ja sie nie smarowalam ani przy pierwszej ciazy ani przy drugiej.Efekt- nie mam rozstepow .Teraz jestem 6 dni po porodzie I juz mi prawie brzuszek wrocil do normy :)

Gość gość
Urodziłam dwoje dzieci ,są już dorosłe, ja mam swoje lata i nie wiem co to rozstępy.Może stosujcie dietę , a może to geny nie wiem , tylko bardzo wam wspólczuję.

Gość gość
Po pierwsze geny. Obejrzyjcie brzuchy waszych matek i bedziecie wiedzialy z czym przyjdzie sie Wam zmierzyc. Po drugie, nie wazne czym, wazne jak. Nie wystarczy nasmarowac. Trzeba masowac, naciagac, rolowac skore w palcach rozciagac stopniowo...

Gość gość
rolowanie szczypanie nie jest mi to obce a rozstepy sa,moja mama też ma i ja tez niestety.cóż zrobić takie geny i taka skóra

Gość gość
Niekoniecznie trzeba brzuchy matek oglądać, ja gdybym po mamie wnioskowała to miałabym gładką skórę, że geny- owszem, ale geny ma się nie tylko po mamie przecież ;) Moja mama ma piękną, gładką skórę, mimo swojego wieku, w jednej ciąży miała zatrucie i przytyła ponad 30 kg, a jedyne co jej zostało po kilku ciążach to rozstępy na brzuchu, a i to niewielkie. Ja fakt, przytyłam sporo ale w pierwszej kolejności zrobiły mi się rozstępy na piersiach (to już w pierwszym trymestrze) i na biodrach, tam gdzie są kości biodrowe... bo że rozstępy na udach to moja wina, zdaję sobie z tego sprawę.

Gość gość
ja na piersiach mam od paru lat a na brzuszku robia sie niestety

zgadzam się te kremy to ściema a szczególnie olejek bio oil gdzie mała buteleczka kosztuje ok.40zł a przy regularnym stosowaniu 2 razy dziennie od 4 mc okropnie wysusza skórę.

Gość gość
nie jest to ściema,to ze ty masz nie oznacza ze ktoś tez będzie miał przy używaniu kremu na rozstępy ja miałam spory brzuch,zawsze byłam szczupła,płaski wysportowany brzuch,w ciąży przytyłam 18kg i rozstępów mam kilka które nie utrudniają życia,na plażę czy na basenie normalnie się rozbieram bo są maluteńkie i cieniutkie,teściowa po 3 ciążach ma kilka rozstępów a inne kobiety mają cały brzuch,biodra,nogi,piersi...to się nazywa podatność,kiedyś skóra nie wytrzymuje i po prostu rozstępy się pojawiają,człowiek to nie guma ! moja siostra też nie ma za wiele rozstępów a smarowała się kremem gerber a ja znacznie droższym

Gość gość
kochana ja miałam tak samo... wierzyłam w moc mazidełek i co ? Przez całą ciąże wydałam chyba ok. 400zł i nic to nie dało... ;/ dzisiaj jestem miesiąc po ciąży a mój brzuch wygląda tak : http://ebobas.pl/artykuly/galeria/739/5347 jestem załamana i wiem, że zostanę z tym dziadostwem już do końca życia... chyba, że nazbieram 5000zł na laserowe usuwanie blizn....