Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozmyslam

Polecane posty

Gość gość

na tem dziecka, czy polaczy 2ga ludzi czy oddali ?malzenstwo

Gość kksskk
Dziecko nie jest od tego aby scalać związek. JEśli jest to dziecko planowane a ludzie mają pełną świadomość z czym to się wiąże to związek raczej pozostanie bez zmian. Jeśli jest to wpadka albo para wyobraża sobie, ze urodzi się słodki różowy bobas ( a rzeczywistość jest inna) to może stać się tak, ze popadną w szereg konfliktów, będą sfrustrowani i wszystko się posypie. Ale ja bym nie szukała winy w dziecku- bardziej w źle dobranych partnerach.

Gość gość
chodzi mi o szcesliwe malzenstwo i planowane dziecko

Gość kksskk
To zależy chyba dużo od nastawienia. Myślę, ze jak ludzie wiedzą z czym się wiąże rodzicielstwo to dziecko raczej ich nie oddali. Oczywiście zdarzają się kłopoty, nerwówka- ale to jest do przetrwania. Czy scala związek? Trudno powiedzieć. Relacja przechodzi na zupełnie inny etap- tworzy się rodzina, wszytsko zaczyna trochę inaczej funkcjonowac. Myślę, że zdrowe, poukładane małżeństwo nie rozpadnie się z powodu pojawienia się dziecka- szczególnie planowanego. A czy więź się umocni to rzecz bardzo względna.

Gość sekstozdrowie
Wszystko zależy od charakteru dwojga ludzi. Z obserwacji wiem, że jeśli coś się nie układa to dziecko nie jest lekarstwem a może byc wręcz gwoździem do trumny. Dochodzą nowe rozterki i problemy ;-) Ale jesli to tylko lekkie oddalenie, bez kwasów w związku to myślę że dziecko mogłoby pomóc, zacieśnić trochę tę więź, zbliżyć przez te właśnie wszytskie wspólne problemy i rozteki. Ale decyzje o dziecku trzeba podjąć wspólnie i byc tego pewnym, po co ma potem cierpieć i dziecko ijego rodzice