Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilijanna

Depilacja okolic bikini

Polecane posty

Gość Lilijanna

Moje Drogie! Mam straszny problem z depilacją okolic bikini. Nie używam kremów bo nie działają, depilacji woskiem raczej nie zastosuje bo boję się bólu (chyba, że są jakieś sposoby na jego uśmierzenie, czy coś) a jak używam maszynki do golenia straszne mam podrażnienia a jak golę się co dwa dni to te krostki jeszcze ,,rozdrapuję". Ale zostając przy maszynce do golenia - jak radzicie sobie z takimi podrażnieniami?

Gość lubimyto
posmarować sudokremem - zero wyprysków, spowalnia odrst

Gość Lilijanna
ale to posmarować zaraz po depilacji? I przez jeden dzień wystarczy, czy codziennie?

Gość gość
zaraz po depilacji i już

Gość gość
używasz golarek dla mężczyzn kup sobie dla bab ,a jeśli po takich masz podrażnienia to nie gól się przez tydzień aby włosy odrosły i wszystko sie zagoiło i wtedy właśnie kremem do bikini ja polecam Eveline ładnie schodzą włosy nie ma podrażnień

Gość AlkaJ
Powinnaś zmienić metodę depilacji. Wtedy nie będziesz mieć takich nieprzyjemnych podrażnień. A jeśli jednak ta metoda, która teraz stosujesz najbardziej ci odpowiada, to zastosuj taki kosmetyk po depilacji - http://wsad.it/gosc/tend-skin-liquid. Wtedy twoje problemy z podrażnieniami na pewno się skończą. Sama miałam do niedawna podrażnienia po depilacji i ten preparat naprawdę mi pomógł.

Gość OlaFasola88
z maszynką główny problem jest taki, że trzeba często jej używać i skóra nie ma czasu odpocząć, dlatego według mnie to jednak trzeba pomyśleć nad inną metodą. ja to akurat używam depilatora do nóg i czasami też robię nim okolice bikini (a jak się boisz bólu to wiem że są też takie modele ze specjalnymi nakładkami do delikatnych mc albo nawet takie chyba philipsa, które mają w zestawie osobny depilator do bikini)

Gość gość
ja golę golarką elektryczną z trymerem Bezproblemowo, bez podrażnień

Gość OlaFasola88
a no właśnie, zapomniałam dodać, że niektóre depilatory (i to wydaje mi się, że nawet takie tańsze modele typu satinelle) mają dodatkową głowicę golącą, depilatorem mozesz potraktować nogi a golarką bikini:)

Gość OlaFasola88
wierz mi że masakra to po maszynce może być:) ale jak ktoś bardzo wrażliwy, to własnie pisałam o tych depilatorach z głowicą golącą, która GOLI a nie DEPILUJE i nie ma możliwości zacięcia.

Gość pestka28
posmaruj po goleniu provag żelem, ma dobre działanie łagodzące, dostaniesz go w każdej aptece bez recepty, pomaga też na podrażnienia okolic intymnych

Gość Depilacja123
Hej, polecam depilację laserem diodowym w salonach Delux, są w kilku miastach Polski, ja swoje zabiegi robię we Wrocławiu, już po pierwszym zabiegu są efekty! To jest strona salonu: depilacjalux.pl !!!! Jeśli któraś z was chce mieć 20% zniżki na pierwszą depilację (niezależnie od ilości depilowanych miejsc) to niech do mnie napisze na e-mail: depilacja123@gmail.com !!!!!!! Jeszcze przez jakiś czas są promocyjne ceny depilacji, a każdy kolejny zabieg serii jest liczony wg cennika z dnia pierwszej depilacji! Warto się pospieszyć ;)