Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CIĄŻA CZY NIE CIAŻA POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość gość

W zeszłym miesiącu miałam wyjątkowo długi okres (ok. 10-11 dni), cykle regularne, nigdy opóźnień. Dwa dni temu powinnam była dostać kolejnego okresu, a tu nic, ani plamki. Od ponad tygodnia mam obolałe i nieco nabrzmiałe piersi, co mi się raczej przed okresem nie zdarzało. Oprócz tego lekki ból podbrzusza. Zaobserwowałam też spadek libido, bardzo do mnie niepodobny. Na wszelki wypadek wykonałam dzisiaj test ciążowy z moczu - wyszedł trochę dziwny, tzn. pojawiły się po chwili 2 kreski, z tym że ta na pasku kontrolnym wyraźna, a ta druga, rzekomo świadcząca o ciąży, dosyć blada. Dopiero po ok. minucie nabrała silniejszego zabarwienia. Powtórzyłam test po ok. 4 godzinach - i dokładnie to samo. Czy mimo wszystko może to być ciąża? Czy warto wykonać test hcg z krwi? Podpowiedzcie, bo to u mnie pierwsza taka sytuacja. Dodam, że od miesiąca nie zabezpieczamy się z partnerem ( to nasza pierwsza próba w staraniu o dziecko).

Gość gość
w życiu nie piłam wódki :) i nie palę. ale ty tak poważnie, że to ciąża jak nic? hmmm.. to czemu ta kreska taka blada?

Kreska w obszarze kontrolnym dopiero po pewnym czasie (tzn w przyroscie beta hcg) bedzie sie stawala coraz ciemniejsza. Powtorz test za dwa czt cztery dni to sie przekonasz. Zrob test z krwi i bedziesz miec 100 procent pewnosci.

Gość gość
powtórzyłam test dzisiaj, tym razem zrobiłam inny. Kreska jest ciemniejsza niż wczoraj.. Chyba wybiorę się na testy z krwi.

Gość gość
lepiej wybierz się od razu do ginekologa, bo jesteś w ciąży. gratulacje mamusiu!!!