Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z moimi włosami, otóż zaraz po umyciu są suche... np przed chwila mylam glowe i w niecałą minutę można było wyczuć prawie suche włosy. Dodam, że mi wypadają. Co mogę z tym zrobić?

Gość gość
stosuj olejek arganowy

Gość gość
Masz włosy bardzo wysokoporowate, czyli wysuszone i prawdopodobnie mocno zniszczone. Na blogach "włosomaniackich" jest cała masa info co takimi robić, zobacz np. tutaj: www.wiedzmabloguje.com/2012/05/pielegnacja-wosow-o-wysokiej-i.html www.anwen.pl/2011/11/pielegnacja-wosow-bardzo-zniszczonych.html

Gość Aldonna8
Powinnaś zastosować dobry kosmetyk nawilżający włosy. Myślę, że szampon i odżywka z jednej serii sprawdzą się w stu procentach. Ja sama mam problem z małonawilżonymi włosami i dlatego stosuję dokładnie taką odżywkę - http://www.dslaboratories.pl/18,nia-conditioner.html . Mam ja od dwóch - trzech tygodni i już mam spokój. Wreszcie moje włosy wyglądają tak jak chciałam.

Gość aska34
olejek arganowy, najlepszy do nawilżenia włosów i nie robi strąków

Gość gościówa2
ja też używam olejku arganowego, po kilku latach probowania multum odzywek w koncu olejek mi pomogl. pozdr.

Gość Karolina111
miałam olejek arganowy, ale strasznie natłuszczał mi włosy u nasady. teraz używam pianki panthenol ze stężeniem 10%. panthenol jest składnikiem szamponów i odżywek, ale w małych ilościach, dlatego stosuję tą piankę jako odżywkę, bo ma to dużo lepsze działanie. świetnie działa na włosy, są miękkie, mocne i ogólnie w lepszym stanie

Gość gość
Szampon bez silikonów Do tego olejowanie przed myciem, wypróbuj olejku do masażu scandia pomarańczowego Kupisz w superpharmie to mieszanina oleju sojowego, macadamia, jojoby, awokado i witamin Dobra jest tez odżywka garnier awokado i masło karite Do takich porowatych włosów dóbr jest olejek awokado i z pestek moreli, unikaj koksowego bo jeszcze bardziej wyrusza włosy Ja przed czekaniem nakładam kropelek tego olejku scandia, włosy są miękkie, nawilżona, nie przetluszczaja sie, nie kołtuna i nie krusza

Gość gość
Gdy kupujeszolejek czytaj skład, wielu producentów oszukuje i dodaje silikony, te olejki zamiast nawilżać i odżywiać przesuszaja włosy Wiekszoszdrogeryjnych olejków to ściema dają pozorny efekt a w trakcie używania włosy robią sie coraz bardziej suche i zniszczone Uważaj tez na jedwabie, zawierają wymuszający alkohol lub silikony Dlatego trzeba czytać skład kosmetyku a nie wierzyć w reklamy Z doświadczenia wiem ze suchym włosom nie śluza silikony, alkohol denaturowy, lacid Acid czyli kwas mlekowy benzyl alkohol spirytus salicylowy Zawsze czytam skład kosmetyków i unikam tych substancji bo gdy są w szampanie lub odżywcze to wymuszając, mega puszą włosy Indie da rady ich rozczesac po myciu

Gość gość
Przestań kretynko spamować tym panthenolem!!! Jak ktoś chce stosować panthenol to sobie kupi czysty 70 i więcej procentowy, płacąc o wiele mniej niż za to twoje badziewie!!

Gość Karollllka
ja byłam dziś zapytać o tą piankę panthenol w aptece. niestety nie dostałam, akurat nie mieli, ale przy okazji zapytałam panią farmaceutkę co sądzi o tym żeby to stosować na włosy. powiedziała że nie ma przeciwwskazań i że parę jej koleżanek tak robi. także ja jestem dalej w poszukiwaniach tej pianki :D

Gość gość
Och ach ojej! taka tragedia, spamereczko! niech ten, co ci za reklamowanie tej "pianki" płaci sprezentuje choć z jedno opakowanie, przynajmniej będziesz wiedziała o czym piszesz! :o

Gość Karollllka
nie rozumiem, naprawdę. strasznie się ludzie czepiają. ja tą piankę kupuje normalnie w aptece, nikt mi nie płaci za jej używanie, to byłoby dość dziwne eee

Gość Justyna3478
Moze wybierz sie do dobrego salonu fryzjerskiego :) :) polecam Ci Black Pearl w krakowie przy ul szlak :) bardzo mi sie podoba i robia swietne fryzury, Twoje wlosy na pewno beda wygladaly lepiej :) ;)

Gość gość
następna spamerka... :o to forum zamienia się w jeden wielki spamerski śmietnik... :o

Gość Karollllka
ja tam fryzjerów nie lubię, nie mam do nich zaufania. włosy sama sobie podcinam. co prawda nie zawsze kończy się to dobrze, ale wolę sama sobie je 'popsuć' niż jakby miał to zrobić fryzjer. rok temu miałam długie włosy, ale strasznie zniszczone końcówki, więc je podcięłam. niestety od tego czasu moje włosy jakby zastopowały się w rośnięciu, tzn rosły bardzo powoli. jakiś tydzień temu nastąpił przełom i znowu rosną w dobrym tepie. nie wiem czy to dzięki tej piance o której pisałam że używam czy co się stało, ale bardzo się cieszę, że znowu będą długie

Gość gość
dokładnie trzeba uważać żeby nie naciąć się na pseudo olejek, pełno tego teraz :/ jeśli juz, to tylko naturalny olejek bez dodatków bo inaczej przesuszysz sobie bardziej wlosy. teraz musisz je nawilzyc, bo masz szorstkie i dlatego ci tak szybko schna.

Gość gość
Kuvvvvvvvvvva przestań spamować tą pianką! Ile c**płacą za jeden spamerski wpis? 10 groszy? Opłaca ci się za tyle robić z siebie reklamową dzivkę?

Gość Karollllka
proszę mnie nie obrażać... jezu, co za ludzie. miałam dobry ten olejek, nie wysuszał mi włosów, nie mówię że działał źle, ale nie 'naprawił' ich, więc po co coś takiego używać :/

Gość gość
No właśnie, co za ludzie, sprzedają się za grosze i zaśmiecają fora reklamami. Żałosne.

Gość gość
dokładnie.... :/// gdyby chociaz ktoś coś doradzał poza reklamowaniem to jeszcze bym te reklame olała

Gość gośćgość
czy ja wiem, a może by spróbować tego 'spamu' i się okaże czy rzeczywiście spam a nie rada? ja tam jestem otwarta na takie eksperymenty, chyba spróbuję ;) lubię też zmieniać kosmetyki do włosów i próbować różnych więc dlaczego by nie jakąś piankę tym razem, pianki do włosów jeszcze nigdy nie używałam, chyba że do robienia loków. może być całkiem ciekawie

Gość gość
No to masz nisko porowate włosy, tylko pozazdrościć. Wejdź na blog anwen.pl

Gość gość
gośćgość, ty właśnie jesteś spamerką, piszesz utartym schematem jak te wszystkie k***y na wizażu, zero finezji

Gość gość
takie wlosy sa bardzo fajne tutaj : ❤️ www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
A ja nie spróbuję na pewno, nie będę dawać zarabiać spamerom to raz, a dwa: po cholerę mam przepłacać jak w sklepach z półproduktami czysty panthenol kosztuje grosze?

Gość gośćgość
hm, gdybym była spamerką to chyba bym pisała coś w stylu 'spróbujcie tego, to jest super, włosy jak u noworodka!' no ale nie wiem... poza tym nie sądzę że kupując panthenol wspieram spamującego... jeśli jego pracą jest reklamowanie leku to chyba dostaje kasę za pisanie, a nie za to jaka jest sprzedaż. ale w zasadzie sie nie znam, nigdy nie orientowałam się jak wygląda taka praca, do głowy by mi to nie przyszło, swoją drogą...

Gość gość
ja używam ostatnio szampon bambino i oliwki typowe dla dzieci i drrazu mam lepszą skórę i włosy, bez tej chemii!!!!!!!!!

Gość gość
szampon bambi :)

Gość gość
w szamponie bambi jest phantenol szmpon kosztuje 3 zł