Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy juz moge kupic ubranka

Polecane posty

Gość gość

jak Wy byscie zrobily? jestem w 12 tygodniu ciazy. nadarza mi sie okazja kupna ubranek za bardzo niska cene i zastanawiam sie co zrobic... wiem ze jest bardzo wczesnie ale nie za bardzo stac mnie potem na nowe a te sa uzywane, w dobrym stanie. co zrobic?

Gość gość
kupuj pewnie. ja kupowalam powoli jak cos mi sie podobalo.. gdybym zostawila wszystko na ostatnia chwile to niedosc ze bylby to duzy wydatek to znajac moje szczescie nie byloby nic fajnego

Gość gość
zabobony zabobony to sa tylko zabobony ze nie kupuje sie ubranek za wczesnie- olej to bo to wymysly

Gość gość
Ja bym nie kupowała jestem zbyt ostrożna biorąc pod uwagę ze do 20 tyg miałam ciąże książkowa a od 20 tyg leże prxykluta do ooxka i modłę się okazdy dzień żeby jeszcze nie urodzić. Ale jesli pozniej nie bedzie cie stac to kup:-)

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi:) tez jest taka opcja ze moge najpierw dac te ciuszki dla synka mojej siostry bo dopiero co urodzila a potem wroca do mnie:)

Gość gość
Nie wierzę w zabobony. Przecież nawet przy porodzie może się cos dziecku stać! To co? Najlepiej kupować rzeczy po porodzie? Ja kupowałam od poczatku ciąży.

Gość gość
nie wiem ja poroniłam w 14 i w 16 tygodniu teraz jestem w 28 i mam dzidziusia w brzuchu i nie kupuje nic bo po co to nie komuna sklepów nasrane w cholerę z asortymentem najpierw poczekam na dziecko bo kupić go nie mogę

Gość gość
kup.....pamietaj co ma byc to i tak bedzie czy kupisz te ubranka czy nie......a bedac w ciazy powinnas myslec pozytywnie a nie myslec co moze sie wydarzyc....w pierwszej ciazy ciagle myslalam czywszystko w porzadku ,czy cos mnie nie boli i cala ciaza zagrozona a teraz leci bez komplikacji tfu tfu 33 tydzien a wyprawke mam juz od 5 miesiaca kompletna ,wlacznie z lozeczkiem.......pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
kup.....pamietaj co ma byc to i tak bedzie czy kupisz te ubranka czy nie......a bedac w ciazy powinnas myslec pozytywnie a nie myslec co moze sie wydarzyc....w pierwszej ciazy ciagle myslalam czywszystko w porzadku ,czy cos mnie nie boli i cala ciaza zagrozona a teraz leci bez komplikacji tfu tfu 33 tydzien a wyprawke mam juz od 5 miesiaca kompletna ,wlacznie z lozeczkiem.......pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
to nie chodzi o zabobony, tylko stratę ciąży. Ja kupowałam po usg połówkowym jak usłyszałam, że wszystko jest ok. Ty zrobisz jak chcesz. Ja sobie kupowałam pomalutku, ale mnie było stać, bo moim rodzicom dajemy 700 zł (tyle chcieli) i mamy gdzieś rachunki, jedzenie. I mieliśmy 2 wypłaty (ok 3 tysiące po daniu rodzicom) dla siebie. Tylko odkładaj jak najwięcej pieniędzy, bo skoro teraz ciężko, to co będzie potem jak się okaże, że będziesz musiała, na samo mleko, bo nie bd mogła karmić piersią wydawać miesięcznie 400 zł? na pampersy tyle samo?

Gość gość
A dlaczego byś nie mogła , kto ci zabroni? Ja już mam parę rzeczy, bo były słodkie ( 15 tc)

Gość gość
Ja jestem w 5 miesiącu to do tej pory mam tylko 3 pary skarpeteczek i jedne buciki, ktore przywiozła moja mama z pracy

Gość gość
Ale dzisiaj jedziemy z mężem zobaczyć łóżeczko, bo super okazja się przytrafiła :) i jak będzie wszystko ok to kupujemy

Gość papayaaaaaaaaa
ale tu są wredne kobiety masakra ! to że jedną z druga poronila to nie znaczy że i autorka ! 25% kobiet roni dziecko a 75 nie! kurde autorko podoba się kupuj ! to Ci nie popsuje się ! a te kobiety nie miłe nie słuchaj:) popytaj w swoim otoczeniu że większość kobiet rodzi piękne malenstwa bez poronienia! pozdrawiam

ja kupowałam chyba po 30tc bo strasznie źle się czułam i nie miałam głowy do tego.. jak mnie w 29tc wysłał lekarz do szpitala bo mi się szyjka skracała to sobie uzmysłowiłam, że nic nie mam, a w każdej chwili mogę urodzić i po wyjściu zaczęłam już kompletować wyprawkę. W sumie do samego końca dziwnie się czułam kupując, bo nie docierało do mnie, że to wszystko dla prawdziwej osoby :) Ale jak córka jest na świecie to chciałabym wciąż jej coś kupować :)

jak ma się cos stać to i tak się stanie-takie jest moje zdanie koleżanka w 9mieś urodziła martwe dziecko...., ponownie zaszła w ciążę i jej szkrab ma teraz 9mieś wic ubranka i reszta i tak sie przydała na wiele rzeczy nie mamy wpływu

Gość gość
pewnie ze kupuj jak masz okazje!ja mam po starszym rodzenstwie i co mam je wyrzucic?;)

Gość gość
ja w poprzedniej ciąży odkładałam pieniądze bo byłam po poronieniu,zaczęłam kupować po 28tc,wózek w 30tc już miałam,łóżeczko po porodzie bo się nie wyrobiliśmy :D Teraz jestem w 18tc i już mam kilka sztuk ubranek ale białych,bo za 2 tygodnie poznam płeć

Gość gość
papayaaaaaaaaa skąd te dane statystyczne,więc poronień jest,a mikroporonienia są podobno w co 3-4 ciąży -już nie pamiętam Szwagierka w 14tc miała nawet wózek eh w 8tc miała wózek bo się nadarzyła okazja,ubranka,wanienkę miała już w 14tc,potem tylko podokupowała co jej brakowało zazdroszczę mam które nie obawiają się poronienia,bo to okropne uczucie w szczególności gdy ktoś już poronił,takie kobiety nie będą miały dobrych myśli,ja nadal się boję

Kup, tylko jak dasz swojej siostrze, to pamiętaj, że mogą wrócić w ciut gorszym stanie. A co do zabobonów- to jakieś brednie. Ja, jak coś spodobało mi się w sklepie, kupowałam to nawet zanim zaszłam w ciążę ;) (oczywiście nie hurtowe ilości). Pytanie tylko czy są to rzeczy, które będzie mogła nosić i dziewczynka, i chłopiec, bo chyba nie znasz jeszcze płci?