Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościu22

Wyrzucenie ze studiów za nieobecności

Polecane posty

Gość Gościu22

Witam, jak wyżej. Prawie wcale nie chodziłem na uczelnię w pierwszym miesiącu, byłem na dwóch-trzech dniach. Możliwe, że już nie jestem na liście studentów? Nic jeszcze nie sprawdzałem, pytam z ciekawości, bo strach tam teraz iść :) Minął miesiąc, możliwe że już kaplica i jestem skreślony? A jeśli tak, to czy przychodzi jakiś list, mam czekać, czy raczej szkoły nie bawią się w jakieś pisma? Szkoła ZUT Szczecin.

Gość gość
jesli by cię wyrzucili to myślę że dostłbys pismo.. ale uważam ze 1 miesiąc to jeszcze za krotki czas zeby cie wyrzucili

Gość gaajowy marucha
powinni cię w*****c po paru dniach. Bo człowiek powinien nie tylko wiedzę zgłębiać,ale i dyscypliny się uczyć

Gość gość
Cos ty, czlowieku nie takie cwaniaki byly u nas na roku. Pozaliczasz nieobecności i będzie ok. Skresla Cie jak nie zaliczysz semestru w terminie. A i to da się obejść. Slowem: żeby wyleciec ze studiów tez trzeba się postarac:-P

Gość gość
Tez mi sie wydaje ze 1 miesiac to za krotki czas :)

Gość gość
To wykładowca musi zgłosić do dziekana, że nie chodzisz i dziekan cie wyrzucić. Wątpię, że któremu wykładowcy będzie się chciało. Za to wykładowca daje zaliczenie na koniec semestru, ma zanotowane twoje nieobecności, więc będziesz musiał pozdawać, chociaż raczej 3 są dopuszczone w semestrze.

Gość gość
zależy jakie to studia , ile masz zajęć i ile materiału do zaliczenia,ale myślę,że jest to do nadrobienia. Tylko teraz musisz zacząć chodzić na wszystko bo jeszcze trochę i faktycznie cię wyrzucą.Tzn raczej nie skreśla,ale jakiś prof czy dr z którym masz ćwiczenia może nie chcieć Ci ich zaliczyc. także idź na uczelnie już jutro i na każdych ćwiczeniach wytłumacz się z nieobecności najlepiej chorobą i jakby co załatw jakieś zwolnienie

Gość gość
Nie skresla cie az do konca semestru, wtedy przyjdzie pismo jak cos, chyba ze sie ogarniesz

Gość gość
U nas miesiąc nieobecności nieusprawiedliwionej jest podstawą do niedopuszczenia do sesji. Wiadomo, że wszystko zależy od kierowników katedr. I ich podejścia, ale na mojej uczelni mało kto jest chętny do pójścia na rękę studentowi. I jakby ktoś nie chodził przez miesiąc i nie miał na to usprawiedliwienia lekarskiego, to miałby problemy z nadrobieniem... O ile w ogóle daliby mu szansę.

Gość gość
Bedziesz mial ciezko, ale skreslic to cie nie skresla do sesji :)

Gość gość
nawet od razu po sesji nie skreslaja, to mozna akurat ciagnac dlugo ;), a miesiac nieobecnosci? to nic ;) nadgonisz, pozaliczasz zalegle cwiczenia na konsulach i lajcik ;)