Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie jestem w trakcie rozwodu mam dziecko z innym mezczyzna chcielibysmy ochrzcic coreczke czy ksiadz moze robic problemy i nie chciec udzielic chrztu z tego powodu? Czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji?

Gość gość
Ja w tym roku miałam taką sytuację ale nie powiedziałam księdzu,że jestem w trakcie rozwodu bo nie wiem czy wtedy by się zgodził go ochrzcić.

Gość gość
Ja mam pytanie troche z innej beczki - ile trwa załatwienie formalności w kościele, ile wczesniej należy zacząć załatwianie chrtztu?? Czy miesiac wystarczy?

Gość gość
Jeśli będzie wolny termin to dziecko możesz ochrzcić nawet w ciągu tygodnia.Musisz tylko mieć zaświadczenie od spowiedzi,akt urodzenia dziecka i podać dane chrzestnych.To wszystko

Gość gość
ja nie musiałam mieć zaświadczenia ze spowiedzi - akt urodzenia dziecka tak i dane chrzestnych nic więcej ale to zależy od proboszcza mój jest super.

Gość gość
No tak ale ja na akcie urodzenia dziecka mam adnotacje o zmianie nazwiska na nazwisko ojca dziecka a nie na nazwisko meza wiec ksiadz napewno sie zapyta z jakiej to paki. Wiec ci mam powiedziec ze jest na moje nazwisko bo co? Bo ojciec dziecka byl za granica i nie mogl byc przy rejestracji dziecka? I ile placilyscie za chrzest?

Gość gość
Bez wątpienia kandydaci na chrzestnych muszą być bez zarzutu, no i przyzwoity proboszcz w twojej parafii a nie nadęty pychą sk...

Gość gość
Jaka adnotacja?Ja też zmieniałam dziecku nazwisko na nazwisko biologicznego ojca i nie ma tam żadnej adnotacji tylko został wydany nowy akt.