Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy co dajecie dzieciom na śniadanie rano przed wyjściem do żłobka

Polecane posty

Gość gość

Pytanie oczywiście do mam małych dzieci, które chodzą do żłobka :) Czy przed wyjściem dajecie dziecku śniadanie i jeśli tak to co je ?

Gość gość
o jaki wiek dziecka Ci chodzi? żłobek jest od 20 tyg. do 3 lat

Gość gość
zalezy na którą prowadzisz dziecko, ja prowadziłam zawsze na śniadanko, zeby nie musiał czekać 2 godziny na posiłek, jak był malutki dostawał mleko z rana, teraz jest przedszkolakiem jak idzie na 8 to daję mu herbatę z miodem i cytryną (o 8 30 jest śniadanie)jak na 6 to do herbaty staram się mu wcisnąć małą kanapeczkę lub naleśnika niestety po 5 ciężko o apetyt więc wiozę ze soba jeszcze sok i kanapkę i o 6 rano staram mu sie wcisnąć w szatni ale to różnie bywa;)

Gość gość
Dziewczyny pytam bo niedługo oddaję synka do złobka, jak skończy roczek, karmię go jeszcze rano piersią ale mam zamiar skończyć właśnie jak skończy roczek, do żłobka odprowadzać go będę o 7 rano bo pracuję od 7.30, musze jeszcze dowiedzieć się o której godzinie tam podają dzieciom śniadanie, i zastanawiam się co mogę mu tak rano po 6 podać skoro cyckiem go już nie będę karmić

Gość gość
kaszka z mlekiem?

Gość gość
najlepiej mleko mm albo kakao, albo pożywną herbatę z miodem żeby dać coś ciepłego ale też żeby ładnie zjadł śniadanko z dziećmi, ewentualnie do tego wafel ryżowy, czy kawałek banana no sama wiesz jaki apetyt ma Twój szkrab mój z rana to średnio głodny, wolałam tylko poić żeby potem zjadł, z resztą sama zobaczysz bo są dzieci które nie chcą jeść w żlobku przynajmniej na początku, dobrze jak dziecko jest troche głodne w porze śniadania zeby się nauczyło jesc ze wszystkimi.

Gość gość
Umarłambym gdybym musiała oddać roczniaka obcym:-(

Gość gość
17:00 - Twoja dygresja to do jakiego tematu jest bo raczej nie do tego, idź zaśmiecaj tematy dot. karmienia mm i innych podobnych!

Gość gość
17:00 czyżby bezrobotna Mamuśka? czy nie dostałaś miejsca w żłobku?

Gość gość
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :) gość z 17:00 - no niestety, nie mam co zrobić, muszę wrócić do pracy więc muszę synka oddać do żłobka ale znalazłam taki, o którym słyszałam wiele pozytywnych opinii, mam nadzieję, że bedzie dobrze

Gość gość
Moj syn ma poltora roku, rano wstaje o 7ej i dostaje kasze na mleku a na 8 odprowadzam do zlobka. Sniadanie pierwsze ma 8.30 i zjada cale czyli zupa mleczna plus kanapki ale on ciagle ma apetyt :)

Gość gość
moj poszedl zo zlobka jak mial 11 miesiecy, dostaje jakis maly jogurcik przed wyjsciem.

Gość moj jeszcze roku nie ma
Ale podalabym mu cieple mleko albo kakao. Mleko mogloby byc zageszczone jakas kaszka. Czesto tak od razu po wstaniu nie chce sie jesc,przynajmniej mojemu szkrabowi. A tresciwe sniadanie na pewno dostanie w zlobku i zje wtedy z apetytem.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja jest w przedszkolu, jeszcze nie ma 3 lat. Rano daję jej mały jogurcik-actimel, kakao albo płatki na mleku /kilka łyżek dosłownie, albo kilka gryzów bułeczki i coś do picia ciepłego. Je około 7 w domu a o 8:30 ma śniadanie w przedszkolu i tak ją zaprowadzam - 8-8:30.

Gość gość
Ja wioze synka (2 latka) do zlobka ok 7-7.10. Nie daje mu nic rano, bo o 8 ma śniadanko. Wolę żeby jadł razem z dziecmi przy stoliku, bo jak mu dawalam rano kaszke to nie chciał jeść. Poza tym mają tam takie super i zdrowe wyżywienie, ze szkoda byloby opuścić. Autorko wątku, jesli chcesz coś podac przed zlobkiem to oczywiście próbuj. Daj dziecku trochę kaszki, zobaczysz czy będzie potem jadlo w żłobku. Metodą prób i błędów znajdziesz odpowiedź

Gość gość
serce by mi peklo gdybym miała oddac dziecko do zlobka bylam ostatnia z moim synem na zajęciach i przykro mi się zrobilo jak zobaczyłam te maluszki, zwłaszcza te które nie miały jeszcze roczku to nie ma porównania ile milosci dziecko dostaje w domu, ile uwagi, a w zlobku jest przerzucane z kąta w kąt a jak marudzi to dostaje bule żeby się zatkało wspolczuję ze wasze dzieci muszą chodzic do zlobka czyli dziecięcej przechowalini

Gość gosciu to nie jest temat
na taka rozmowe. Pytanie byko konkretne i podajemy konkretne odpowiedzi. Czytanie ze zrozumieniem sie klania - cala podstawowke i liceum tego ucza. Ciebie nie dosc, ze do zlobka nie wyslali ale do szkoly chyba tez nie. Zaloz sobie swoj temat i prowokuj a nie tworzysz offtopic.

Gość gość
" Ja wioze synka (2 latka) do zlobka ok 7-7.10. Nie daje mu nic rano, bo o 8 ma śniadanko. Wolę żeby jadł razem z dziecmi przy stoliku, bo jak mu dawalam rano kaszke to nie chciał jeść. Poza tym mają tam takie super i zdrowe wyżywienie, ze szkoda byloby opuścić. Autorko wątku, jesli chcesz coś podac przed zlobkiem to oczywiście próbuj. Daj dziecku trochę kaszki, zobaczysz czy będzie potem jadlo w żłobku. Metodą prób i błędów znajdziesz odpowiedź" Moze warto dac dziecku chociaz tego cieplego mleka przed wyjsciem? Szczegolnie teraz jak zimno. Mowia, ze lepiej nie wychodzic o pustym zoladku.