Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słomka1414243

Mniej kalorii w posiłkach

Polecane posty

Gość Słomka1414243

Witam wszystkich. Zakładam ten temat po to by wymieniac sie przepisami na posilki ktore maja mniej kalorii...chodzi o to jak sie zdrowo odzywiac ograniczajac tłuszcze itd.Dzis na obiad np. wymyslilam roladke ze schabu z kalafiorem pieczona w piekarniku do tego frytki bez tluszczu i marynowana papryka.Byla bym wdzieczna za przepisy z tradycyjnych produktow tyle ze mniej kaloryczne:)Byc moze macie ten sam problem i wpisy tutaj pomoga nam wszystkim:)

Gość gość
piersiątko ugotowane nie smażone w ugotowanych warzywach, super i mało kaloryczne, kapusta ala bigos ale tylko z koperkiem bez mięsa dobrze doprawiona super.

Gość Słomka1414243
Dziekuje o to chodzi bardzo mi sie to przyda:D Mozecie jeszcze dozucic sniadania i kolacje:D

Gość gość
ja na śniadanie zjadam serek wiejski i chlebek Wasa, serek doprawiam wsypuje jakiś koper, lub pietruchę żeby było trochę witamin, albo robię go z ogórkiem świeżym czy pomidorem mało kalorii, serek można odtłuszczony, kolacji nie jadam nigdy

Gość gość
ja na śniadanie zjadam serek wiejski i chlebek Wasa, serek doprawiam wsypuje jakiś koper, lub pietruchę żeby było trochę witamin, albo robię go z ogórkiem świeżym czy pomidorem, może być z rzodkiewką mało kalorii, serek można odtłuszczony, kolacji nie jadam nigdy

Gość Słomka1414243
A moje propozycje na sniadania to np.owsianka z rodzynkami,kasza manna jogurt z owocami i platkami kukurydzianymi.

Gość Słomka1414243
Dzisiaj na kolacje jogobella light z plastrem ananasa i suszona sliwka + troche slonecznika luskanego:)Pychaaaaa:)

Gość gość
a moze byc owsianka activia

Gość Słomka1414243
owsianka aktivia...ja bym ja troche podrasowala:D Dodac jakies owoce jakies otreby orzechy i posilek gotowy:)

Gość gość
dzieki, bo ona ma cukier w sobie i dlatego pytam czy nadaje sie na diete

Gość Słomka1414243
co prawda lepiej wybrac jogurt naturalny do tego owoce jakies platki itd.ale mysle ze jak zjesz taka aktivie raz na jakis czas to bedzie okey mozesz sobie jeszcze porownac ile cukru ma aktivia a ile np. jogobella light (smakuje tak samo jak normalna jogobella a cukru jest mniej) ja wybieram mniej cukru:)

Gość sylwia_fikmik
Od jakiegoś czasu zamawiam sobie dietę 1200 kcal na oryginaleprzepisy.pl - dania są w smaku świetne, codziennie coś innego, smacznie i zdrowo i wszystko mieści się w normie dziennej.

Gość gość
slomka dziekuje:)

Gość margo 111
chyba lepeij ugotowac sobie owsianke bedzie zdrowsza :)

Gość Słomka1414243
no owsianka zapewne zdrowsza tylko ile mozna jesc to samo:)trzeba kombinowac:)

Gość gość
podnoszę może znajdą się jeszcze jakieś fajne i dietetyczne przepisy ;)

Gość gość
jestescie?????

Gość gość
Ja mogę owsiankę jeść całe życie. Jest tyle kombinacji dodatków, że praktycznie nigdy nie jest to taki sam posiłek. U mnie na blacie stoi cała bateria słoików ziaren różnych i suszonych owoców i co rano ładuje na talerz co tam mi pod rękę podleci.

Gość gość
ja tez jem codziennie i mi sie nie znudzi nigdy :)

Gość gość
jecie z mlekiem czy na wodzie?

Gość gość
ja z mlekiem

Gość Słomka1414243
Anita co to za dieta???Ja jadam na mleku na wodzie to fuuuuuu nie smakuje mi:)Ja sie staram zamiast normalnego pieczywa jesc chrupkie....nie wiem nie potrafi sobie zlozyc jakos tego menu zeby bylo dobrze....wydaje mi sie ze jem za duzo.

hej to dieta nielaczenia. jesz wszystko ale nie łaczysz bialak i wegli w 1 posilku i pijesz pol dodz przed lub po posilku jet tu topik na ten temat . topik autorki idy ja uwielbiam na mleku , ale sprobuje tej na wodzie z jablkiem tartym , suszona zurawina i innymi owocami , plus cynamom, bez cukru ,