Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawienawrocona

Czy Jezus podeslal mi Swiadkow Jehowy

Polecane posty

Gość prawienawrocona

modlilam sie rano proszac go by pomogl mi zaczac nowe zycie, ze chce isc za nim ta sciezka ktora nam wskazal. Po poludniu poszlam do skrzynki pocztowej i czekala tam na mnie broszura od Swiadkow Jehowy o smierci i zmartwychwstaniu... Czy Bog chcial mi przez to powiedziec ze mam wstapic do Swiadkow Jehowy?

Gość gość
do świadków jehowy się nie wstępuje, to nie sekta w której są zapisy, chcoiaż pewnie zaraz ktoś napisze,że to jest sekta, ale uwierz mi - nie jest. Ty sama zadecydujesz czy chcesz być świadkiem czy nie, przejdź się na zebranie, zobaczysz jak tak jest. Nikt Cię do niczego tam nie zmusi. I nie oczekuj, że będą to ludzie idealni, bezproblemowi bo nikt idealny nie jest, tam też są ludzie o różnych charakterach. Jeśli uznasz, że to jest ta droga to nią idź, ale nie słuchaj nikogo. Najlepiej zacznij czytać Biblię i sama się przekonasz. I nie, nie jestem świadkiem jehowy ale bardzo dobrze znam to środowisko

Gość prawienawrocona
Biblie czytam juz od jakiegos czasu, ale nie umiem wybrac zadnego wyznania w ktorym bym czula sie "u siebie" a co do tego ze nie wstepuje - to niby co sie robi? Do kosciolow i zwiazkow wyznaniowych sie wstepuje bo inaczej tego nazwac nie mozna chyba.

Gość gość
świadkiem jehowy się zostaje. Zmieniasz swe życie, decydujesz, że chcesz spełniać wolę Boga i bierzesz chrzest.

Gość gość
SJ- nie ide do wojska, jestem SJ SJ - mozliwosc spotkan w prywatnych domach w czasach komuny SJ - czy ktos o nich slyszal przed rewolucja pazdziernikowa? czyli 3 pytania o genealogie ruchu SJ

Gość gość
to szatan cię zwodzi, ostrożnym trzeba być by duszy nie wydać na potępienie

Gość prawienawrocona
napewno nie wroce do kosciola katolickiego. Zastanawialam sie nad kosciolem zielonoswiatkowym a dzis wlasnie nad swiadkami jehowy ale oni odrzucaja boskosc Jezusa no i nie wiem...

Gość gość
bóg chciał ci zasugerować żebyś posprzątała w skrzynce

Gość gość
tylko ze pełną prawdę znajdziesz w kościele katolicki Scott Hahn (ur. 28 października 1957) – teolog katolicki i apologeta, były pastor, nawrócony z prezbiterianizmu, autor licznych publikacji nt. Kościoła katolickiego. Do najbardziej znanych jego książek należą "W domu najlepiej - nasza droga do Kościoła katolickiego" (oryg. "Rome sweet home") oraz "Uczta Baranka: Msza św. jako niebo na ziemi". Wykłada na Uniwersytecie Franciszkańskim

Gość gość
Pod wpływem lektury i analizy dzieł Ojców Kościoła oraz Pisma świętego doszedł do wniosku, że naukę Chrystusa w pełni głosi Kościół katolicki, do którego przystąpił na Wielkanoc 1986 roku. Później katoliczką została także jego żona Kimberly. Od tamtego czasu zaangażowany w upowszechnianie i apologię wiary katolickiej. Jest założycielem i prezesem Centrum Teologii Biblijnej im. Świętego Pawła. Związany jest również ze stacją telewizyjną EWTN

Gość prawienawrocona
A ja pod wplywem Lektury PISMA SWIETEGO doszlam do wnosku ze doktryna ksociola katolickiego niewiarygodnie odbiega od Słowa Bozego, wystarczy mi ze uwazaja papieza i jego dogmaty za nieomylne podczas gdy tylko Biblia jest nieomylna. Albo nauka u czyscu z choinki urwana.

Gość gość
tylko ze ty prawienawrocona nie czytałaś bibli w originale i nie jesteś teologiem jak scot hahn ktury z poczatku był protestantem

Gość gość
Nic dziwnego, że Pismo Święte określa aniołów najbliższych Bogu mianem serafinów, co po hebrajsku znaczy dosłownie „ci, którzy płoną”. Dlatego też św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 3,13 pisze, że wszyscy święci muszą przejść przez próbę ognia, w której Jawne się stanie dzieło każdego: odsłoni je dzień ; okaże się bowiem w ogniu, który je wypróbuje, jakie jest…” – Paweł nie może mówić tu o ogniu piekielnym, ponieważ to święci są tu sądzeni. Mówi o ogniu, który ma ich przygotować do wiecznego życia z Bogiem w niebie; cel ognia jest więc oczywisty: objawić, czy ich uczynki to czyste „złoto i srebro”, czy też nieczyste „drzewo, trawa lub słoma”. – Wiersz 15 stwierdza jednoznacznie, że niektórzy przeznaczeni do nieba święci przejdą przez cierpienie ognia: „Ten zaś, którego dzieło spłonie, poniesie szkodę: sam wprawdzie ocaleje, lecz tak jakby przez ogień”. Ogień ma więc na celu oczyszczenie świętych. Dlatego też nazywa się ogniem czyśćcowym. Takim, który wypala brud i przygotowuje świętych, by mogli przebywać na wieki w pochłaniającym ogniu miłującej obecności Boga.

Gość prawienawrocona
Nie jestem teologiem to co? jestem tepa idiotka i mam slepo wierzyc nieomylnym dogamtom? :D :D Dziekuje nei skorzystam katolickiemu falszu.

Gość gość
a wiesz, że zielonoświątkowcy mówią jezykami?

Gość prawienawrocona
Wiem, i co w zwiazku z tym?

Gość gość
a mówienie jezykami to domena demonów :classic_cool:

Gość prawienawrocona
Wiec Apostolowie tez byli demonami? Super :)

Gość gość
COS KIEPSKO CZYTAŁAŚ TĄ BIBLIĘ AUTORKO!

Gość prawienawrocona
Skad bierzez swa teze?

Gość gość
czyli język polski jest językiem demonów puknij sie w głowe jestem tepa idiotka i mam slepo wierzyc nieomylnym dogamtom bedziesz jak zostaniesz swiadkiem jechowy bo dogmaty opieraja sie na pismie sw ale zeby zrozumiec trzeba sie modlic o ducha sw by zrozumiec ta ksiege tu masz przykładw spiewanie jezykamihttp://www.youtube.com/watch?v=nKlchn1HSoM

Gość prawienawrocona
Katolickie dogmaty ustalone przez Niemylnego papieza niewiele maja wspolnego z Biblia niestety :( W Katolickim kosciele trzeba slepo wierzyc w dogmaty ustalone odgornie i nie ma miejsca na czytanie Biblii i jej interpretacje bo od tego jest duchowienstwo, a wiernych traktuje sie jak plebs bez rozumu.

Gość prawienawrocona
A czy zostane swiadkiem jehowy nei wiem, odrzucaja boskosc Jezusa wiec nie wiem czy zostane. to tylko wstepne rozmyslania.

Gość prawienawrocona
nauki kosciola zielonoswiatkowego sa dla mnie bardziej zrozumiale i prawdziwe niz swiadkow jehowy, ale nabozenstwo to prawie same spiewy.

Gość gość
Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mego imienia. Jednocześnie Zbawiciel zachęcał uczniów do wytrwałości w prześladowaniach oraz zapewnił ich: Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony (Mt 10, 22). Trzeba tu wspomnieć o niezwykle krwawych prześladowaniach Kościoła katolickiego w Meksyku (1926 - 1930) przez, zionący nienawiścią do wierzących, ateistyczno-masoński rząd. Tysiące księży i wiernych zostało zamordowanych tylko za to, że praktykowali swoją wiarę. Podobna była sytuacja w Hiszpanii (1936 - 1939), kiedy to ateistyczne rządy komunistów i socjalistów, kierując się nienawiścią do Chrystusa, wymordowały 13 biskupów, 4184 księży, 2648 zakonników i zakonnic oraz dziesiątki tysięcy świeckich katolików. Ostatecznym celem zarówno komunistów, jak i hitlerowców oraz masonów było i jest całkowite zniszczenie Kościoła katolickiego. mordowano duchowieństwo i ludzi wierzących w Meksyku, Hiszpanii, Portugalii, w sowieckich łagrach oraz w hitlerowskich obozach koncentracyjnych.

akurat ten werset z Mateusza o prześladowaniach można podpiąć pod każde wyznanie. Autorko sama musisz zdecydować i wybrać drogę. Mogę Ci tylko doradzić byś poszła na nabożeństwo każdego z wyznań i wybrała to, które wg Ciebie jest najbliższe Bogu