Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam urojenia

Polecane posty

Gość gość

Potrafię sobie coś uroić i ta myśl całkowicie opanowuje moją głowę i nie pozwala normalnie funkcjonować. Czy to już schizofrenia czy nerwica?

Gość gość
Zależy jakie to urojenia

Gość gość
ja tez;/

Natręctwa, manie prześladowcze da radę się tego pozbyć często pojawiają się w okresie młodzieńczym często same znikają pod wpływem jakiegoś silnego bodzca. W średniowieczu byłabyś z nimi uznana przez katolickie czarne gó*wna kleryckie za obłąkaną.

Gość gość
najbardziej w nocy, jak leze na lozku. Wydaje mi sie wtedy, ze ktos jest i mnie obserwuje, czesto odwracam sie i patrze po katach.... mam tez tak ze cos mnie zmusza do rozgladania sie-choć zdaje sobie sprawe z absurdu tej sytuacji. Musze sie odwrocic i koniec. Bo cos tam sie stanie jak tego nie zrobie

Gość sosiasamosia
ja tez mam urojenia - że bzykam się w różnych miejscach , w przymierzalni , samochodzie , kinie w, windzie ... tak sobie to uroję ,że i realizuję :)

Gość gość
kiedy to minie???? nie chce isc do psychiatry

Gość sosiasamosia
lubię tak pofantazjować :))

Gość sosiasamosia
Wy też ?

Gość gość
To nie urojenia a natręctwo, to rodzaj nerwice Wiele ludzi boi sie ciemności bo naoglądali sie za dużo horrorów Mozesznp wtedy włączyć światło, iść napić sie wody iote starać uspokoić Położyć w łóżku i np wyobrażać sobie miłe rzeczy, np powspominać wakacje itp Albo jeśli jesteś wierząca pomodlił, znajdź/swoją metodę na ukojenie nerwów Moja babcia była bardzo położna, nauczyła mnie kiedyś takiej prostej modlitwy Krzyż święty przede mną krzyż święty za mną, krzew święty nade mną, krzyż święty pode mną, krzyż święty w lewy bok, krzyż święty w prawy bój Mówiłam te modlitwę zawsze gdy sie bałam, dodawała mi otuchy, ze święty krzyż mnie chroni przed zlem

Gość gość
dziekuje :) najgorzej gdy nie jest calkowicie ciemno niestety nie mam telewizora w pokoju ale ma babcia obok i zawsze ja prosze aby wlaczyla choc jej to przeszkadza, ale od zawsze tak mam. :( mam 21 lat nie chce takich natrectw, boje sie ze mi to nie minie. A nie chce isc do lekarza, mowic o tym komus obcemu, leczyc sie na to tabletkami ... nie chce :(