Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZATKANY NOS przy zasypianiu

Polecane posty

Gość gość

od dziecka borykam sie z problemem zatkanego nosa przy zasypianiu, oprocz tego bardzo wysuszonej sluzowki nosa co sprawia ze ciezko mi sie oddycha i w ogole ciezko mi zasnac... Przez ta dolegliwosc, jestem niedotleniony i rano zle sie czuje. Nos mam zatkany, ale gdy proboje wyskamrkac to oczywiscie nic 'nie wychodzi'. Problem jest strasznie uciazliwy do tego czesto towarzyszy mi wtedy uczucie jakby przytkanych uszu... Wiem ze mam krzywa przegrode nosowa. Czy to moze byc przyczyna? Czy mozna z tym jakos walczyc??

Gość gość
Oczywiście, że to może być przyczyna. Tak samo, jak za ciepła sypialnia (optymalnie powinno być poniżej 18 stopni) czy za suche powietrze.

Gość gość
Przyczyn na pewno może być kilka. Krzywa przegroda nosowa albo zbyt suche powietrze w mieszkaniu. Trudno jednoznacznie stwierdzić. Próbowałaś już aplikować wodę morską? Ja używam od kilku tygodni sterimaru izotonicznego, żeby odpowiednio nawilżyć nos. To dobra metoda, żeby zapobiegać wysuszaniu się śluzówki i udrożnić drogi oddechowe. Jest w 100% naturalny.

Gość ttt

Ja polecam zajrzeć do oferty Sanity, bo jeśli chodzi o inhalatory mają sporo ciekawych propozycji, w tym nieduże kieszonkowe urządzenie Silent Mesh – jak szukacie jakiegoś siateczkowego urządzenia, które będzie miało mały rozmiar, ale będzie wydajnie pracować to właśnie ten model będzie sensowną dla Was opcją.