Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikimusue

Przyjaciółka czy nie

Polecane posty

Gość mikimusue

Mam 1 przyjaciółkę z którą znam się 15 lat. A teraz zaczynam się zastanawiać, czy to moja prawdziwa przyjaciółka. Ja obecnie jestem wolna, ona w związku na odległość (co 2 tyg widuje sie ze swoim partnerem). W tym czasie kiedy jego nie ma dzwoni do mnie odziennie średnio 3-4 razy dziennie z byle głupotą typu, że paznokiec jej sie złamał, czasem to mnie męczy, ale dzielnie wysłuch**e :-) ale kiedy przyjeżdza jej mężczyzna milknie, na te dni. Teraz przyjechał do niej prawie na tydzień, ja mam duże problemy i nawet nie mam z kim pogadać, dlatego sobie myślę, czy to prawdziwa przyjaźń...

Gość gość
d..pa nie przyjaciółka

Gość gość
Nie jesteś chyba zbyt mądra

Gość mikimusue
Skąd ten wniosek?

Gość gość
Jak wydzwania to cię drażni, a jak spędza czas że swoim facetem i nie dzwoni to już nie przyjaciółka

Gość mikimusue
Mam wrażenie, że dzwoni jak się nudzi, a jak przyjedzie jej facet nie odzywa się wcale...

Gość mikimusue
Poznałysmy się w szkole

Gość mikimusue
ok czyli to dla Ciebie normalne, ze ktos dzwoni do Ciebie codziennie po 3 razy a za chwile w ogóle

Gość 9 na plusie
No ale skoro to związek na odległość to znaczy, że jak się widzą to spędzają ze sobą praktycznie 24h na dobę, prawda? Czyli ma przy nim do Ciebie wydzwaniać? Oni się nie widzą na co dzień więc jak już są razem to chłoną każdą chwilę zapewne. A czy jak się spotykacie to dzwoni w tym czasie do niego? Czy jednak przed/po Waszym spotkaniu? A Ty do niej dzwonisz?

Gość mikimusue
Tak, jak jest u mnie dzwoni do niego, lub odbiera jak on dzwoni. Rozumiem, że cieszą się sobą, ale dla mnie to takie skrajności w zachowaniu, jak jiego nie ma nudzi sie sama w domu i dzwoni pod byle pretekstem, a później milknie np na tydzień

Gość mikimusue
Rzadko jakoś ona cały czas

Gość 9 na plusie
A dużo czasu spędzacie razem. Jeśli nie to na Twoim miejscu poprosiłabym żeby w tym czasie bardziej skupiła się na Tobie i nie wydzwaniała bo czujesz się ignorowana. Odebrać Telefon to co innego ale wtedy też rozmowa powinna być krótka ;) Proponuję po prostu SZCZERZE z nią porozmawiać, myślę, że po prostu jest szczęśliwa i trochę nie widzi, że Cię rani. Moim zdaniem nie robi tego celowo :)

Gość 9 na plusie
No to może skoro nie dzwonisz do niej to też warto czasem zadzwonić? Teraz jak się nie odzywa? Może ona nie rozumie, że skoro to ciągle ona podtrzymuje telefoniczny z Tobą to Tobie tego brakuje jak nie dzwoni. Bo przecież gdyby brakowało to byś Ty zadzwoniła.

Gość gość
kochana Ty masz watpliwosci bo to przyjaciolka a ja nie cierpie nawet gdy moje znajome w ten sposob sie zachowuja ! jak same siedza to doope byle p*****la truja a to na skype a to na gg a to dzwonia ale jak facet obok to jak piiiiizdyyy ani slowem zatem roobie tak: nie odpisuje na p*****ly wcale :) nie odbieram telefonow wtedy kiedy im pasuje dzwonic :) pisze tylko wtedy kiedy wiem ze jest z facetem :) jesli to niczego nie da do myslenia powiem wprost :)

Gość mikimusue
Głupio mi dzwonić jak wiem, że jest z facetm, w sobotę napisałam jej smsa, co słychać, oddzwoniła, powiedziała u nas ok a u Ciebie ja nie zdążyłam odp, a ona już konczyła rozmowe, bo coś szukała swojemu facetowi i jemu dała słuchawkę żeby sobie ze mną porozmawiał