Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaullinaU

witaminy

Polecane posty

Gość PaullinaU

W temacie witamin, kupować, brać, czy nie? Sama się już w tym pogubiłam... Miałam ostatnio kiepski okres, dużo stresu, pracy itd. Forma 0. Zaczęłam łykać witaminy i od razu poczułam się lepiej, tylko... jeśli jem owoce to po co muszę jeszcze jeść witaminy. Czy z tymi owocami to teraz coś jest nie tak?

Gość gość
Ale daruj sobie witaminy syntetyczne z apteki ,nie sa przyswajalne,tylko warzywa i owoce,najlepsze ze swojej działki

Gość PaullinaU
masz rację, lepsze niby naturalne, ale ja nie przepadam za warzywami a na owoce nie mam czasu. Na razie jest oki, ten vitabox, który polecili nie jest zły, co będzie dalej zobaczymy. Kupiłam sobie też drzem owocowy i 100% sok malinowy i będę działać dalej ;)

Gość olivka niebieska
Nie rozumiem, nie masz czasu na owoce? Sama je drzew zbierasz czy jak ;) Na poważnie to również nie polecam syntetyków z apteki. Przyswajają się w mikroskopijnej ilości i obciążają organizm. Polecam soki z warzyw świeżo wyciśnięte z sokowirówki lub jeszcze lepiej z wyciskarki wolnoobrotowej. To jest bomba witaminowa w 100% przyswajalna. Sama nie mogę jeść warzyw korzeniowych ze wzg. na uczulenie na metale ciężkie, które dostałam po aptecznym suplemencie ALA - kwasie alfa liponowym. I okazuje się, że w soku tych metali z ziemi pozostałości po wybuch z Czarnobyla nie ma bo mnie nie uczulają soki z marchwi, buraka, selera czy pietruszki :) Także polecam bo przetestowałam na sobie. Jak do takiego soku dorzucisz pęczek zielonej pietruszki i te wszystkie warzywa wyciśniesz razem wyjdzie pyszny sok o smaku nieco gruszkowym. Oczywiście jest z tym trochę zabawy bo trzeba warzywka kupić i przygotować sok ale korzyści dla zdrowia przeważają te niedogodności.

Gość Michalina81
Jestem zdziwiona że tak bez entuzjazmu piszesz o vitaboxie (może zależy to od czasu zażywania). Ja biorę go 3 miesiące, i jestem bardzo zadowolona. Dlaczego? przede wszystkim przestały mi wypadać włosy (po myciu wyjmowałam je garściami) a druga nie mniej istotna rzecz mam więcej siły. Do tej pory ok 18 czułam jakby ktoś wyłączał mnie z prądu, teraz czytam dzieciom bajkę na wieczór z podziałem na role - miła odmiana.

Gość gość
Popieram, syntetyki nic nie dają. Gdzieś nawet mi się o uszy obiło, że mogą sprzyjać powstawaniu nowotworôw. Owoce (jak nie można mieć na nie czasu??!!), jabłka, gruszki, śliwki, kiwi, mango, banany. Z warzyw polecam kiszona kapustę , ogôrki, czosnek. Oczywiście do tego cała lista pozostałych. Moja rodzina tak je, nie chorujemy. Dzieci chodzą do szkoły, my pracujemy

Gość PaullinaU
nie lubie warzyw a za owocami również nie przepadam. Wiem, że się powinno jeść bo zdrowe, mają błonnik itd. itp. ale jakoś nie potrafię. Czasami to wole nic nie zjeść niż np. zjeść owoc. Jestem strasznie wybredna i niestety kocham słodycze. Taka już jestem i tyle ;)

Gość Patusia Plastusia
Ja nie przepadam za owocami i warzywami, ale znalazłam soki ekologiczne hehe naprawde dobre! Wolę te soki, bo gryzienie owoców czy warzyw zawsze mnie.... nudziło :P (nie śmiejsce sie!) No więc są takie soki Rabenhorst, różne smaki, nawet egzotyczne - spróbujcie serio! :D