Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka89

Infekcja pochwy na poczatku ciazy

Polecane posty

Gość autorka89

Dziewczyny, tak jak w temacie.. Jak to leczyc? Sa jakies leki bezpieczne w ciazy? W ogole jeszcze sprzed ciazy zostal mi FLUOMIZIN. Czy mozna go uzywac? Ktoras go stosowala? Tak mnie piecze.. Stosuje luteine i wszystko bylo ok, ale ostatnio raz wspolzylam z narzeczonym. Juz samo "wlozenie" spowodowalo pieczenie, ale pomyslalam ze mi sie uroilo, ale jednak nie.. Na dodatek skonczenie w srodku, spowodowalo to, ze czulam jakby ktos mi wylal kwas.. Masakra:(( Sorry za szczegoly, ale moze jak napisze to sie okaze ze ktoras miala podobnie i wie jak to leczyc..

Gość gość
W pierwszyciąży tyg bardzo uważa sir na leki nic Samanie biez tylko do lekarza idź.da cileki i facetowitez bo będzie cie ciągle zarazal. Pozatym w ciazy infekcjesaczeste także przygotuje się na cale 9 mies walki z tym

Gość gość
mi ginekolog kazal stosowac tantum rosa przez jakies 5 dni a pozniej to jakies globulki przepisal

Gość autorka89
mozna prosic o wiecej opinii?

A nie lepiej zadzwonić do ginekologa? Na pewno zna się na tym lepiej niż dziewczyny z forum :/

Gość gość
Nikt ci opinii nie da i nie powie co mpzsz brać. Owszem tantum rosa możesz się myć sale tym tego nie wyleczysz. Lekarz musi cie zbadac sprawdzic cxy to grzybica czy innz bakteria dobierze idpowiednie globulki i bedzie po sprawie. Kafe w nicxym ci tu ne pomoze wiec umow sie na weizyte

Gość gość
nikt nie mial infekcji?

Gość gość
Jakby to kogos zainteresowalo, to dzwonilam do gina i LACTOVAGINAL jest bezpieczny i mozna go stosowac

Gość lilil84
Ale to nie jest lek. Wszystkie infekcje intymne w ciąży powinno się według mnie konsultować z ginekologiem. Sama miałam przy pierwszej ciąży problemy z grzybicą (zmiany hormonalne towarzyszące ciąży sprzyjają powstawaniu grzybicy pochwy). I najskuteczniejsze było badanie i leczenie przepisane przez lekarza. Jednak przy drugiej ciąży od początku się zabezpieczałam i łykałam probiotyk lacibios femina, ginekolog powiedział, że jest skuteczny i bezpieczny dla kobiet w ciąży,a dodatkowo używałam płyn do higieny intymnej lacibios femina pregna (pH 3,5). Zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę, dzięki którym chroni przed infekcjami intymnymi. Jest hypoalergiczny, nie zawiera mydła i sztucznych substancji zapachowych, więc nie podrażnia skóry okolic intymnych, odświeża, koi i jest stworzony specjalnie dla kobiet w ciąży. I właśnie taki zestaw sprawdził się u mnie rewelacyjnie, bo przez całą ciążę nie miałam problemów.

Gość gość
dziewczyny mają rację-pierwszy trymestr to nie czas na samodzielne leczenie-i to jeszcze lekami sprzed ciąży.Nawet clotrimazolum powszechnie stosowany mozna używać dopiero w II trymestrze. Idź do lekarza, a na złagodzenie swędzenia możesz używać provag żelu a po leczeniu pomyśl o probitykach profilaktycznie-ja też brałam w ciąży.

Gość Klapoucha
Wlasnie to jest u mnie dziwne bo wszesniej takie infeckje zdarzaly mi sie notorycznie co 2 tygdnie sie aktywowaly nieraz np. niektore byly bardzo zaognione, swedzenie nie do wytrzymania. i bardzo ciezko bylo mi to zaleczyc. zaszlam w ciaze - jak reka odjal.