Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy poszliście do pierwszej poważnej pracy dopiero po studiach

Polecane posty

Gość gość

Ja skończę studia w wieku 26 lat, teraz mam 23 i jestem na utrzymaniu rodziców i z nimi mieszkam, studiuję dziennie Ekonomię i pracuję dorywczo parę razy w miesiącu za 6 zł za godzinę. Boję się że nie znajdę po studiach pracy. Czy w moim wieku wypada jeszcze być na utrzymaniu rodziców? I co sądzicie o pracy za 6 zł/godz. czy w ogóle warto?

Gość gość
Skoro studiujesz na studiach dziennych to dla mnie jest naturalną rzeczą, ze jesteś na utrzymaniu rodziców.

Gość gośćo
ja zaczełam pracować mając 18lat

Gość gość
ja zaczęłam pracować w ósmej klasie podstawówki. Ale autor/ka pyta o "poważną" pracę w sensie pewnie, że na etat, w jakiejś firmie z którą wiąże się przyszłość, albo przynajmniej rozwija soje zainteresowania zawodowe a nie np. rozdaje ulotki. Ja zaczęłam pracować w poważnej pracy dopiero po studiach w wieku 25 lat

Gość gość
znam wiele osób które dopiero po studiach dziennych rozpoczęły pracę na umowę, normalnie w pełnym wymiarze, wczesniej nie pracowały jedynie dorywczo

Gość gość
Ja pracowalam chwile na etat w trakcie studiow. Teraz skonczylam studia i nie moge znalezc pracy :/. Dorywczo zaczelam pracowac gdy skonczylam 18 lat. Ciezko dostac umowe teraz :/

Gość gość
szukaj na pewno znajdziesz, trzymam kciuki

Gość gość
Jeśli uda Ci się skończyć studia, to uwierz że przewartościujesz swoje preferencje i wymagania odnośnie pracy. Wiadomo że do pierwszej POWAŻNEJ pracy idzie się po ukończeniu szkoły wyższej, aczkolwiek zauważam że pracodawcy zaczynają chętniej zatrudniać ludzi wdrożonych w pracę, czyli studentów zaocznych pod warunkiem, że ci mają w miarę ambitne zajęcie. PS. nie załamuj się gdy zorientujesz się że dla takich ludzi jak Ty nie ma pracy (w wymiarze totalnym), takich jak Ty są setki tysięcy ;)

Gość niebieskieoczy111
ja zaczęłam pracowan na powaznie na caly etet w swoim zawodzie majac niecale 21 lat, studiuje zaocznie wiec to normalne ze pracowac musze, juz prawie 2 lata w tej firmie, i tylko dziekowac Bogu ze udalo mi sie znalezc taka prace co daje mi doswiadczenie w tym co chce robic i co studiuje i pieniadze :) wczesniej po technikum i maturze bylam na stazu w urzedzie na 4 miesiace i to moja kariera zawodowa jak dotychczas

Gość gość
ja dostałam pracę jako 22 latka na umowę zlecenie ale studiowałam zaocznie, po 2 latach jak się obroniłam dali mi umowę o pracę i podwyższkę