Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawisia

Co robicie dwulatkom na obiad

Polecane posty

Gość ciekawisia

Już pomysły mi się kończą i wcale nie chodzi o to że moje dziecko jest niejadkiem, tylko chciałabym żeby jadłospis miała urozmaicony. :) Były kopytka z serem, naleśniki, racuszki. kasza gryczana z warzywami i masełkiem... i co mogę jej jeszcze zrobic Dodam że zupy je, codziennie inne jako podwieczorek, tylko ten nieszczęsny obiad. Co Wy dajecie swoim dzieciom do jedzienia? :)

Ostatnio zrobiłam jej placki ziemniaczane, ale chyba nie wyszły jej na dobre bo bardzo niespokojnie w nicy spała.. :(

Gość gość
domowe spagetti , ze świeżych pomidorów. Pulpety w sosie pomidorowym lub koprekowym Kotlecik z ziemniakami Moje dziecko lubi konkrety.

Gość ex_debill_znowu_po
to co sami jemy

Gość gość
Jak dasz maila to podesle Ci PDFa z przepisami dań obiadowych dla Maluszków :)

Gość gość
Córka ma 2,5 roku ale już od dawna je to samo co my. Czasem zje więcej czasem mniej, ale uczy się poznawać smaki. Oczywiście czasem zrobię coś specjalnie dla niej, ale to bardziej na ciepłą kolację (naleśniki, placuszki, racuchy itp.). Z tym, że mam w domu codziennie zupę i drugie danie - córka zupy uwielbia :) Na drugie dania najbardziej lubi jak jest coś z kaszą (wszelaką) i ryżem, więc jak nie mam pomysłu na obiad to robię ala risotto lub kaszotto i wrzucam co mam w lodówce :D Robię pulpety w sosie pomidorowym lub koperkowym, potrawki z drobiu z warzywami, kotlety smażone (najczęściej filet z kurczaka), rybę pieczoną, smażoną a ostatnio gotowanego łososia. Zje pizzę, makaron z sosem, gołąbki, pierogi hm.. no wszystko w zasadzie.

To fajnie macie że zje wszystko. Moje dziecko niechcętnie zje np: schabowego ale to moja wina dlatego, że to ja przyzwyczaiłam ją do łatwych do zgryzienia dań. :( ale je np. duszoną karkówkę bo jest miękka :) a jak zdobic domowe spaghetti ze świeżych pomidorów?

Gość gość
moja najbardziej lubi zwykłe kotlety z piersi kurczaka, w panierce , do tego ziemniaki z wody i buraczki na ciepło ! ogólnie lubi pierogi, kopytka, wszystkie zupy ... rybe smażoną , nie zje klusek z sosem, np makaron polany sosem ...

Gość gość
moja nie lubi zjesc kotleta jak jej pokorje, spórbuj jej dac "do ręki" u mnie to działa !

Gość gość
po prostu z pomidorów zdejmujesz skórkę i przecierasz je przez sitko żeby pozbyć się pestek, im więcej pomidorów tym bardziej "pomidorowy" będzie smak :D

Gość gość
to załóż maila obojętnie jakiego naprzykład 123456789@wp.pl itd :) to nie kłopot a książka jest swietna :)

Gość gość
mozesz przesłać i mi ? agnieszka.u@vip.onet.pl

Gość gość
ksiązka poszła na adres agnieszki :)

Gość gość
Mój młody ma półtora roku i uwielbia mielone z buraczkami,placki ziemniaczane,zupy wszelkiego rodzaju a najbardziej pomidorową,pulpety w sosie pomidorowym,rybę w sosie śmietanowym,naleśniki.Generalnie wcina wszystko ale jak nie ma dnia na jedzenie to niczym go nie skuszę żeby zjadł choć odrobinę czegokolwiek.

Gość gość
ciekawisia - poszło :)

Gość gość
Aha, pamietajcie, że ja niczego nie reklamuję tylko jest tam sporo przepisów ktore sa warte zainteresowania :)

Gość gość
Cieszę się że Ci sie podoba :)

Gość gość
Moja córka bardzo lubi omlet z tego przepisu - ale ja nie daje koperku, tylko lizne jej miodem albo powidłami posypie troche cynamonem, zawine w rulon, przekroje i do rączki robie jej takie ala tortilla - zawijam od dołu w sreberko i ona z rączki je :)

Gość gość
dziękuje, agnieszka :)

Gość gość
a na śniadanie co dajecie ? i na kolację ?

Gość gość
Na sniadanie do samochodu daje córce kanapke domowego chlebka z masełkiem i szynka z indyka. Potem je w przedszkolu. Jak wróci to zje z nami obiad ale mało. Na kolacje to mam albo owsianke, albo to co z obiadu zostało :)