Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będę robić gołąbki pierwszy raz Jakieś rady

Polecane posty

Gość gość

Mam: kapustę włoską mięso mielone ryż pomidory koncentrat paprykę słodką natkę pietruszki, jakieś przyprawy mam ugotować ryż, potem to zmieszać z surowym mięsem mielonym, zawinąć w kapustę i do garnka? to wystarczy? oczywiście wiadomo, przyprawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak. Najtrudniejsze jest obranie kapusty z liści. Najłatwiej jak wcześniej kapustę sparzy się we wrzątku. Zamiast ryzu daję kaszę gryczaną, ale to kwestia gustu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lepsze jest, gdy mięso jest najpierw ugotowane, a potem zmielone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam ochotę na sex, a nie mam z kim:😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masakra, z ryżem???? Gołąbki???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z ryżem gołąbki , bez albo z grzybami kapusta faszerowana .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryżowy ryż
pomidory do gołabków?? Ryż też dodaje ale pomidory?? No i po co ta pietruszka???co to za przepis?? a gdzie cebula??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja jak parzę kapuste to nie wylewam tej wody tylko usmażone gołąbki wkładam w ten wywar + 2 kostki rosołowe i koncentrat i wychodzi pyszny gęsty sosik:) kwestia smaku ja np nigdy nie jadłam gołąbków z kaszą lub grzybami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryżowy ryż
koncentrat po co???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cebula .bułka a pomidory do sosu oprócz koncentratu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to o seksie to nie ja, pomidory do sosu w tym sensie myślałam, a cebuli nie lubię, a czemu się tak dziwicie, ze z ryżem? kaszy gryczanej akurat nie mam, ale też musi być dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no koncentrat i pomidory do sosu, w którym te gołąbki miałyby sie dusić, zle myslę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No koncentrat pomidorowy musi być albo pomidory. :D Pyszny sosik pomidorowy to podstawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryżowy ryż
bułka??? o maskara skad wy takie przepisy macie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryżowy ryż
aaa to do sosu ten koncentrat to juz lepiej , myslalam ze do miesa to dodajesz:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od waszego gotowania to można sraczki dostać . Same Master Chefy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dobrze ja daje sam koncentrat i trochę śmietany do sosu w których gotuję gołąbki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dobra po kolei, co powinnam zrobić? sparzyć kapustę, tak? ryż ugotować tyle o ile, na twardo bo potem sam dojdzie, tak? mięso mielone SUROWE zmieszać z ryżem, tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I z kapusty jak będzie już miękka, zetnij te grube łyka, łatwiej zwiniesz wtedy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bułkę namoczyć i do mięsa żeby było kleiste i dało się formować , podobnie jak z mielonymi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja jak robię gołąbki to do mięsa surowego mielonego dodaję ugotowany ryż, uduszoną cebulkę doprawiam pieprzem i solą, zawijam w kapustę. Wkładm gotowe gołabki do brytwanki i podlewam wodą i olejem . Później do piekarnika na 1,5 godzinki. A sosy robię oddzielnie, ale jak kto woli może gotowac w sonie gołąbki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z tą bułką to nie wiem o co chodzi, pierwsze słyszę, po co niby ta bułka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja duszę gołąbki w tej wodzie, która została po podgotowaniu kapusty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niestety nie mam piekarnika :( wiem, ze byłoby wygodniej, ale to wynajmowana kawalerka, dobrze, ze mam mały aneks kuchenny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
powiem ci jak ja robie. kapuste sparzyc, zetnij ta lykowata czesc, ugotuj ryz, ostudz. wymieszaj z surowym miesem , jajami (jaja spowoduja ze wszystkie skladniki beda sklejone,zwarte), podsmazona cebula, sola i pieprzem. zawijasz , dusisz i gotowe. do tego sos pomidorowy i koniec tematu. nie dodawaj bulki !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja pieke w piekarniku bez dolewania wody czy innych płynow. one same puszcza soki. Jak nie masz piekarnika , kup sobie prodiż to jest krótko mówiac forma elekt. do pieczenia ciasta podłaczana do prądu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×