Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie badania oragnizmu chcielibyscie wykonać

Polecane posty

Gość gość

Mnie w tej chwili nie stać, ale wiem, ze w przyszłosci zrobie sobie - kompleksowe badanie tarczycy - badania reumatyczne - badanie gestosci kości - rentgrn całego kręgosłupa - badania kału w kierunku grzybicy Co do zebów: wymiana kulku plomb, usuniecie ósemki, pantomogram zębów i ich wybielenie. Tyle mam badań zaplanowanych :)

Gość gość
:D :D :D podoba mi się podanie kału w kierunku grzybicy :D :D ja bym dodała - badanie prostaty :P

Gość gość
a ja bym zrobiła wszystkie możliwe z krwi i wsadziła się do takiej tuby co by mnie prześwietlili wszerz i wzdłuż od palca u nogi po czubek głowy, żeby stwierdzić że wszystko zdrowe i nigdzie mnie jakiś rak nieborak nie zżera

Gość gość
A zapomniałam o kolonoskopii i usg jajników. A co to za badanie, takie całościowe, PET?

Gość gość
to takie badanie jak rezonans ma inną nazwę nie pamiętam, ale nie jest ogólno dostępne a koszt jakby prywatnie w tysiącach

Gość gość K
A co to za problem? Idzie się po skierowanie i już. Ja robiłam sobie tomograf głowy, rezonans kręgosłupa i podudzia, rtg prawie wszystkiego (bez jednej ręki), emg, ktg, eeg, no i kilka usg jamy brzusznej. Badania krwi robię zazwyczaj 2xrok + mocz.

Gość gość K
Miało być ekg, a nie ktg, coś mi pozmieniało.

Gość gość
na poczatek dwie zaległe koronki juz je robie drugi rok moze w koncu sie uda (2x900) rezonans całego kregosłupa(1200) i badanie na osteoporoze dodam ze mam 58 lat