Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynakamila

smoczek avent

Polecane posty

Gość katarzynakamila

Witam, Mam pytanie odnośnie butelek Avent natural i rozmiaru smoczka. Obecnie maluszki mają 2 i poł miesiaca i dalej korzystamy ze smoczka 0+. Jestem matką bliźniaków i o ile córa pije szybko i chyba bez problemu choć ulewa jej się podczas jedzenia (od początku jesteśmy na MM) to synek je bardzo długo i powoli. Tak się zastanawiam w którym momencie zdecydowaliście się na zmianę smoczka na 1,2 itp czy takie ulewanie podczas jedzenia i zbyt wolne jedzenie jest dlatego że smoczek ma za małą dziurkę. W sumie teraz dopiero zdałam sobie sprawę że powinnam wcześniej może zmianić te smoczki ale byłam pewna ze dopiero po 3 miesiącach powinna nastąpić zmiana. Dziękuję za pomoc

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Ulewanie z pewnością nie jest oznaką zbyt małego smoczka. Jeżeli Pani córka je szybko i "łapczywie", rekomenduję pozostać przy obecnym rozmiarze smoczka. Wiek podany na opakowaniu produktu to granica umowna, niektóre dzieci dłużej pozostają przy mniejszym rozmiarze smoczka i nie jest to w żadnym wypadku powód do niepokoju. Z większym smoczkiem może Pani spróbować przy karmieniu synka, który wedle Pani opisu je wolno i spokojnie. W tym wypadku polecam smoczek AVENT z dwiema dziurkami, o regulowanym wypływie. Tempo przepływu może Pani regulować obracając butelkę, tym samym dostosuje Pani karmienie do potrzeb dziecka bez ryzyka zakrztuszenia. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.