Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypadek w pracy Anglia

wypadek w pracy Anglia

Polecane posty

czy znajdzie się tu osoba która zna się na prawie angielskim ?? Miałem wypadek w pracy i od ponad miesiąca siedzę w domu. Nie otrzymuje żadnych świadczeń - sam nie wiem gdzie się zwrócić o pomoc. Jutro mam rozmowę z radca prawnym

Gość pomoge
Jak dlugo pracowalas ? czy byla to praca przez agrncje? full time?

od 20 sierpnia do 17 września umowa full time

praca w firmie transportowej - nie przez agencje

Gość pomoge
Zeby miec placone 100% pensi musisz miec przepracowane pelne 12 miesiecy, w twoim przypadku pracodawca musi wyplacic Ci SSP czyli ok 80 f /tydzien. Jezeli wypadek nie byl z Twojej winy mozesz starac sie o odszkodowanie, w UK znajdziesz wiele firm z polskim personelem gdzie mozesz zgloscic wypadek i oni zajma sie Twoja sprawa, jezeli nic nie wygrasz oni nie pobieraja nawet 1f od Ciebie, jezeli wygrasz zazwyczaj jest to 20-25% z sumy wyplaconej przez ubezpieczyciela.

a jeżeli pracodawca nie poinformował mnie o przysługujących mi świadczeniach i nie wypłacał jakichkolwiek finansów co mogę z tym zrobić ??

dodam ...że dostarczam wszelkie zaświadczenia o moim stanie i zwolnienia swojemu pracodawcy

przepraszam doczytałem w tym artykule który mi przesłałaś :)

Gość pomoge
Mozesz zglosic to np swojemu prawnikowi jezeli takiego posiadasz, jezeli nie polecam biura pomocy typu Advice Shop, tam za darmo pomoga Ci w tej sprawie. Pracodawca jest zmuszony zaplacic Ci podstawowe SSP poniewaz nie idzie to z jego kieszeni tylko z kieszeni Panstwa. Byles u lekarza? dostales zwplnienie ;lekarskie? zaniosles je pracodawcy? masz w domu umow/kontrakt od pracodawcy? jezeli tak to zobacz co nalezy Ci sie w razie wypadku, powinno tam pisac.

Nie. Nie posiadam swojego prawnika lecz jutro ide do radcy prawnego dowiedziec sie coś w tej sprawie. Umowy nie mam przy sobie ponieważ nie otrzymałem kopi od pracodawcy i nie wiem dokładnie co zawarte jest w tej umowie.

Gość Robb_stark
Profesjonalnie i skutecznie do odszkodowań różnego typu podchodzą na stronie www.sos-bphc.com . Ja bym się z nimi radził skontaktować, mają w szczególności w sprawach UK duże doświadczenie. Mi pomogli w związku z uszkodzeniem odcinka szyjnego, dość częsta sprawa, dużo ludzi nawet nie wie, że może za to dostać odszkodowanie, a może!