Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HISPANISTYKA A IBERYSTYKA pytanie

Polecane posty

Gość gość

Skoro Hispanistyka to studia bardziej o nauce języka, duzo gramatyki i tak dalej a Iberystyka to wiecej wiadomosci o Hiszpanii, kulturze i tak dalej to dlaczego czytam, że po hispanistyce można isc do jakis placowek oswiatowych bla bla a po Iberystyce na tłumacza? Nie powinno być odwrotnie?

Gość gość
Opłaca się iśc na Iberystyke od podstaw? W sensie w tej grupie od podstaw na UW (bo podobno tak mozna..) oczywiscie mająć pojęcie jakies o hiszpanskim nie całkiem na swiezo.. Zdaję matme, polski i ang rozszerzony trzeba coś jeszcze, może wiesz? Jesteś zadowolona ze studiów?

Dokładnie zapytaj, co jest potrzebne z matury, najlepiej idź na uczelnię i zapytaj, bo na Uniwersytecie Łódzkim pisali jaki język jest wymagany, ale w praktyce okazało się co innego i musiałam iść na prywatną uczelnię. Z podstawową znajomością hiszpańskiego a nawet bez żadnej można zacząć studiować w grupie mało zaawansowanej. Jestem bardzo zadowolona ze studiów, w końcu ten kierunek to moja pasja :)

Gość gość
Na każdej filologii jest dużo gramatyki, bo język trzeba poznać tam na wskroś. Tak, "opłaca się" od podstaw, pod warunkiem, że chce Ci się uczyć. Niekoniecznie trzeba być tłumaczem albo nauczycielem, jet wiele innych opcji zwłaszcza po nietypowych filologiach.