Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleżankaszklanka

Ile u Was wynosi miesięczne utrzymanie dziecka

Polecane posty

Gość koleżankaszklanka

na srednim poziomie? tzn. karmienie mm, kupowanie ubranek nie w lumpeksach ale i nie u Gucciego :) kosmetyki polskich firm (podstawowe), pieluszki. Okres: do roku życia dziecka. Dzięki za każdą odpowiedź :)

Gość gość
Zalezy wszystko od dziecka od apetytu itp. Nleko mozesz kupic za 15 zl za ok 600 gr a mozesz i takie za 40-50 zl kupic. Jednemu wyjda 4 puszki innemu 8. To samo pampersy jednemu dziecku podpasuja pampers inne ma odparzenia i lepsza sa np dada albo babydream. Ubranka tez mozesz kupic roznie np body nowe np za 6 zl w promocji w pepco a mozesz i za 30 w sieciowce. Ale mysle ze tak ok 200/300 trzeba liczyc takie minimum.

Gość koleżankaszklanka
Dzięki za info, ale ja wiem, ze "to zalezy" :) Pytałam ile Was wynoszą koszty :)

Gość gość
Poszukaj,byl taki temat. Mi nie chce sie podliczac. Nie zastanawiam sie nad tym. Nie licze paczek pampersow i mleka. Ile idzie tyle idzie.

Gość gość
250zl miesieczne. dady-120 chusteczki-25 mleko- roczniak 40zl(babydream) z kaszkami lumpeks jogurty i warzywa z ryneczku-ok 15zl w tyg

Gość gość
6 tygodniowe niemowle pampersy premium care 140msc chusteczki pampers/nivea 30msc witaminy 40msc (wit k i d oraz biogaja) karmie piersia szczepienia 5w1 105 za szczepienie. kosmetyki 20 msc ciuszki to roznie

Gość gość
mnie 500 zl, dziecko z nietolerancja zywieniowa

Gość gość
Corka 3lata - ok 200zl. Nie liczac jedzenia bo jada to co my a pol dnia i tak siedzi w darmowym przedszkolu.

Gość gość
ja nie licze co by sie nie zalamywac :D

Gość gość
moje dziecko wlasnie zakonczylo przygode z pieluchami w wieku 24 miesiecy i jak sobie policzylam to na pieluchy przez te dwa lata wydalismy ok 5 tys. zl. przy zalozeniu ze srednio na pieluchy w miesiacu podzlo ok 200 pln... wiadomo raz wydalo sie mniej raz wiecej... masakra 5 tysi tak jakby na te 5 tysi sie wysrac i wywalic do kosza

Gość gość
ostatnio liczyłam koszty samego żywienia i wychodzi na 3 latka ok 300zł, myślę że kolejne 300zł kosztują ubrania, kosmetyki, chemia itd.. jakieś zabawki od czasu do czasu itp. kolejne 100zł załóżmy leki, rozrywka, zajęcia itd.. więc średnio myślę ze w mcy to koszt ok 700zł nie licząc opłat typu zuzycie wody, śmieci za os, paliwo w aucie na jazdę z nim itp.i to są koszty skromnego gospodarowania bez żadnych szaleństw

Gość Takajakaśddddd
Hmmm.. sama jestem ciekawa ile kosztuje utrzymanie dziecka. Nie zarabiamy z mężem kokosów ale też nie jest źle. Chcę mieć dziecko ale boję się, że nas na nie nie będzie stać...

Gość gość
dziecko 2,5 miesiąca - mokre chusteczki, jakieś waciki - 10zł - pampersy - 70zł -mleko mm - 64zł kosmetyki, ubranka, herbatka, witaminki- w zasadzie teraz nie kupuję, bo wszystko mamy aż z zapasem (ciuchy praktycznie lump- po co mam wydawać 30zł na śpiochy, jak mam fajne, markowe i nic nie zniszczone za 2zł? ) powiedzmy w zaokrągleniu 200zł miesięcznie max hmm.. wcale nie tak mało jak na takiego szkraba :D

Gość gość
zalezy- ja np kupuje naprawde niewiele ubran, bo poprostu duzo dostaje - mam dziecko 2 letnie wiec odchodza oplaty za zajecia dodatkowe ale za to a pieluchy.. odejda pieluchy , bedzie cos innego szczepionki skojarzone np 200 pln wedlug mnie na przedzkolaka tak duzo nie idzie bedzie gorzej jak do szkoly pojdzie - ksiazki kup, cwiczenia, przybory, ubranie... zajecia dodatkowe, angielski, basen, kolonie, obozy, wycieczki ja uwazam ze wielkie wydatki przede mna

Gość gość
7 miesięczne dziecko. Koszt na miesiąc ★ pieluchy ok 150zł pampersy, ★mleko bebilon pepti 2 ok 70zł ★ słoiczki owocowe 40 zł ★ kaszki 10 zł ★ penaten do kapieli ok 17zł ★ warzywa i mięsa na zupki ok 30zł ★ ciuszki od babć. 317 zł na miesiąc minimalnie.

Gość gość
To malo wydajcie jak na takie male dzieci. Ja juz mam swoje troche wieksze ale pamietam ze dziennie szlo mi 10 pampersow liczyc po 0,50gr to juz 150zl na same pampersy.

Gość gość
Zapomniałam o ★ chusteczki nawilżane ok 15zł babydream

Gość gość
Dziecko 3 miesiące 140 pampersy 50 mleko nan (kp + mm) 20 chusteczki 200 ubranka (ŚREDNIO: bo raz kupisz mombinezon za 120 albo jeden sweterek z sieciówki za 50/60 a raz kilka śpiochów z pepco) 20 witaminy 460 na 6 tyg szczepienie (ppdstawowe i pneumokoki) ALE TEGO NIE DA SIĘ TAK MIESIĘCZNIE NAPISAĆ ★ SĄ TEŻ DUŻE i MNIEJSZE WYDATKI JEDNORAZOWE 1700 wózek 300 laktator lekarz (czasem trzeba prywatnie) 300 leżaczek 180 mata edukacyjna zabawki łóżeczko wanienka wkładki laktacyjne płyn do kąpieli