Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak posciel do łóżka 180 na 80 pytajnik

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, czegos tu nie rozumiem - przenoszę dziecko z łóżeczka do łóżka i chcę kupic pościel, ale na allegro ( i w sklepach też tylko tyle widziałam) pościel albo do łózeczka a następna dziecięca to 140/200!! to ja do małżeńskiego łóżka kupuje 160/200! czy nie ma nic pomiędzy łóżeczkiem niemowlęcym a 140/200?? przecież taka wielka pościel będzie zwisała z łóżka dziecka! Po co do łózka szerokiego na 80-90cm pościel o pół ponad pół metra szersza?? Przydałoby się taka 100/180 ew na 200. Są takie pościele? czy ja zwariowałam? czy czegoś nie rozumiem?

Gość gość
Do łóżeczka jest pościel 90x120 + poduszka billerback 40x60 lub większa 100X 140 + billerback ( ta poduszeczka ) Płaciłam 64zł plus wysyłka

Gość gość
ok, wiem jaka jest do łóżeczka. Ale jaka jest do łóżka 80/180? Przecież jak kupię pościel 140/200 to połowa kołdry będzie niustannie lezała na podłodze

Gość gość
ja na łóżko 160/200 mam pościel i kołdrę 200/220 i jest idealnie musi być nieco większa

Gość gość
a ja na łóżko 140/200 mam pościel 160/200 i jest idealnie. Nie lubię jak mi pościel zwisa do podłogi. Ale to jest mniej ważne. Nie rozumiem jak po co trzylatek ma się męczyć w łózku 80 cm z wielkką, ciężką kołdrą... przecież to poprostu niewygodne!

Gość gość
Zawsze można zamówić pościel na wymiar, ja tak zrobiłam. Taką opcję oferuje sklep www.papillon-shop.pl, mają poza tym naprawdę piękne rzeczy.

Gość irma098
Pościel nie powinna być mniejsza niż łóżko. Trzeba też wziąć poprawkę żeby prześcieradło było większe i można było je założyć pod materac. Znalazłam sklep z pościelą gdzie wystarczy podać wymiary łóżka oraz grubość materaca a oni dopasują odpowiedni rozmiar pościeli. http://www.wyjatkowaposciel.pl/