Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wam lekarz dal zamiast fenoterolu odp prosze

Polecane posty

Gość gość

Wycofano fenoterol byłam u gin dziś pi receptę a on mi mówi ze tego leku juz niema bbiorę juz 6 tyg ten lek jestem w 26 tyg to za wcześnie na poród a brzuch nadal mi twardnieje ten lek to wyciszal a teraz?? Przeciez po odstawieniu tych leków max 2-3 tyg i jest poród. Lekarz nic mi nie dal mowi brac nospe ake nospa nie pomaga. Co wam lekarze dali wzamian co powiedzieli?? A w szpitalu dajha tenlek?

Gość gość
W szpitalu tez ci nie dadza skoro wycofali. Za to w szpitalu dostalabys papaweryne w zastrzykach + nospe. Powiem ci ze mi tez twrdnial brzuch, a w 29 tc sie uspokoilo, teraz mam 33 tc.glowa do gory bedzie dobrze

Gość histoirka
Jestem w tej samej sytuacji. 25 tc a leku starczy mi na parę dni. Jutro idę do giną w tej sprawie. Ogólnie to poszukuję fenoterolu jakby ktoś mial

Gość gość
Kiedfys był odpowiednik tego adalat się nazywa tez wycofali. Ja go dostalam od Gina teraz zamiast fenoterolu z Niemiec mi sviagnal. Brzuch sied nie stawia max 3 razy dziennie ale tyo34 tydz wiec chyba ma prawo. Pozatym jest von stosowany na nadciśnienie wiec reguluje ciśnienie isotopin nie potrzebny, i nie ma skutków ubocznych czyli kolatania sercs ... Zapytajcie lekarxy

Gość gość
Mnie jeszcze starczy na trzy tyg, ale jestem juz w 33 wiec tragedii nie ma. Lekarz powiedzial ze spore dawki magnezu magne b 6 wyciszaja skurcze plus aspargin 2 tabl 3 razy dziennie.bez recepty i nospa forte 3 razy dziennie. Ale magnez najbardziej .

Gość gość
Mi sie kończy jutro fenoterol... Jutro wizyta u dr.. Mam nadzieje ze jest cos co można przepisać, to 30 tydz ciazy. Brzuch mi sie stawia nawet przy fenoterolu tyle ze szyjka u mnie zamknięta i twarda. Zobaczymy co to bedzie. Jedno jest pewne, leku nie wyczarujemy..

Gość gość
A no i nie zawsze sie rodzi po odstawieniu, jest jakas nadzieja ze może nie urodzimy tylko odnosimy do bezpiecznego terminu.

Gość gość
Może zrobimy sobie wątek jak reagujemy po odstawieniu fenoterolu, co lekarze dali w zamian itp? Będziemy wiedziały co działa a co nie i ewentualnie jak si poratowc, co Wy na to?

Gość gość
Ja na stawiajacy sie brzuch bralam zwykly magnez. Urodzilam w 38 tyg

Gość gość
nawet w szpitalu na przedwczesne skurcze daja magnez tyle ze w kroplowce, ja tez biore w tabletkach i pomaga

Gość 33tydz
No ja sie dzisiaj znalazlam w szpitalu przez skurcze to moj 33 tydzien i normalnie go dostaje dozylnie. Podobno przez dwa dni moga mi to dawac

Gość gość
33tydz ale co fenoterol czy magnez? Jakie te skurcze mialas? Bolesne czy bezbolesne?

Gość histoirka
jestem po wizycie. lekarz zamiast fenoterolu przepisał mi luteinę 3x2, magnez, nospa i w razie stresu hydroxyzinum (te z wycisza macicę podobnie jak relanium) . jak cos się będzie działo to IP i kroplówka przez 48 godzin. u mnie 27 tc jeszcze muszę wytrwać.

Gość histoirka
lekarz potwierdził również ze to nie prawda ze jak się odstawi lek to się zaraz rodzi. także spokojnie. oszczędzajcie się i nie denerwujcie bo nerwy powodują właśnie również napinanie macicy (właściwie napinają się wszystkie mięśnie wtedy). więc jeśli macie jakiś okres bardziej nerwowy zapytajcie lekarza o coś na wyciszenie. wiem po sobie. jak wzięłam cos na uspokojenie to macice mi się tak nie stawiała.

Gość gość
ja mialam bolesne skurcze w'18 tyg i teraz trzy dni temu. Skurcze co trzy minuty, dostalam papaweryne w zastrzyku fenoterol biore od 18 tyg plus magne b6 i aspargin i nospe. Skurcze bolesne mialam cala noc, teraz tylko brzuch sie stawia, nie bola, a w 18 tyg tez bolesne przez trzy dni. Ale szyjka ok i wszystko zamkniete.

Gość KasiaKasia Kasia
odsprzedam opakowanie Fenoterolu, któe zostało mi po ciąży, za 50 zł, kontakt kasia.maliniak@interia.pl

Gość gość
ja miałam skurcze od poczatku ciazy, luteina pomagała 3x2.potem sie wyciszyło.W 27 tc dostałam mega skurczy, boli partych i szpital. zanim dali mi kroplówke obserw. 2 dni potem panika.zastrzyki na plucka małego i fenek w kroplówce, skurcze ucichły wreszcie mogłam chodzić prosto a nie w skłonie i trzymac brzuch.po odstawieniu po48h powrto skurczy co 6 min 78%,szyjka to trzmała. potem znów 48h fenek. magnez 3x2, luteina 2x2. po 10 dniach w domu wyladowałam. lezałam, nie robiłam prawie nic, leki. skurcze były nadal ale mniejsze. jak wychodziłam do domu to kolezanki z sali móiły ze szybko wroce. po 10 dniach znów szpital. mimo brania 4x2 magnez,b6,b compl, luteina, progesteron w zastrzykach, lezenia. rozwarcie 1 cm, szyjka krótka, główka nisko. to był 30tc. stwierdzili ze to juz norma nie dostałam kroplowki. tylko aspargin 3x2, lutke2x2 dopochowo. po 4 dniach rozwarcie 2 cm, wypis lezec w domu.dostałam grzyba od pobytu w szpitalu. lezałam płasko, kapiel to luxus prysznic rano-mniej skurczy, bole straszne. maz załatwił mi f. i teraz moge spac, dostałam od lekarza relanium.teraz 33tc.na 4 tyg powinnam dotrwac.lekarze nie daja szans.modle sie o cud

Gość gość
ja urodziłam w 35 tyg i mały zdrowiutki tylko na pocz coś z oddechem było przez pierwsze 2 dni, a ogólnie to też cordafen jest przeciw skurczim i to miałam w ciąży zamiast fenoterolu

Gość gość
Cześć Dziewczyny! U mnie podobnie, pierwsza ciąża na fenoterolu, teraz go wycofali, więc zanim znalazłam moje pomocne lekarstwa strasznie się bałam... Biorę MAGNEZIN 500 trzy razy dziennie (duże dawki magnezu nie jak te wszystkie reklamowane, bo w jednej tabletce tutaj jest 130 jonów magnezu!) Czasami mam taki dobry dzień, że biorę tylko 2 :) (Dla porównania, w jednej kroplówce z magnezem w szpitalu dostajecie 400 jonów) Plus zaczęłam brać kwasy DHA (Prenatal DHA albo OmegaMed, w jednym jest 300mg w kapsułce, w drugim 250mg). Mam brać je w dawce po dwie kapsułki, więc minimum 500mg na dobę. W ulotce OmegaMed jest już informacja, że zapobiega porodom przedwczesnym :) Ogólny rezultat lepszy niż po luteinie z początku ciąży. Normalnie funkcjonuję! :D Bez żadnych skurczy czy chodzenia "w pół". Brzuch lekko się stawia ale tylko jak się zmęczę, a byłam już na etapie "przykuta do łóżka"... ;) Bardzo sporadycznie biorę nospę forte jak np mam jechać na wizytę i sama prowadzę. ps: Córkę urodziłam w 36 tyg, dzień po odstawieniu fenoterolu (i jest zdrowiutka!!!), teraz zamierzam wytrwać do końca na samym magnezie i DHA. Damy radę Dziewczyny!!! Trzymajcie się ciepło!!! PS: Dajcie znać jak znajdziecie jeszcze lepszy magnez!!!

Gość gość
ja miałam cordafen

Gość histoirka
zgadza się CORDAFEN jest na skurcze ale tego leku już od 2 lat nie ma w aptekach. u mnie już 36 tc wię już 6 tygodni bez fenoterolu na samym magnezie czasem nospa. daję radę. więc okazuje się ze można bez fenoterolu a tak się bałam.

Gość gość
mi cordafen w ogóle nie pomagał. juz no spa lepiej działała

Gość gość
Ja jestem w trzeciej ciąży, dwie poprzednie na fenoterolu (pierwszy poród 36+4 tc,drugi 37+2 tc). Teraz na samej luteinie i magnezie dotrwałam do 35 tc, ale od dwóch miesięcy leżę plackiem, parę dni byłam w szpitalu. Mam nadzieję, że tydzień jeszcze wytrwam, lekarz nie daje mi szans na więcej. Od początku stycznia mam już rozwartą szyjkę, codziennie skurcze, nisko brzuch, ale jakoś daję radę. Może rzeczywiście ten fenoterol nie był tak potrzebny, jak się wtedy wydawało? Nie wiem.

Gość gość
Ja jestem 26 tc luteina + magnez. Narazie od tygodnia, czekam na jakie efekty..

Gość gość
filomag b6 ma 600mg magnezu, a fenoterol w szpitalu daja bo sama miałam w kroplówkach, nie dają do domu, tylko pod kontrola lekarza w szpitalu!

Gość gość
A ja biorę asmag forte :)

Gość gość
Któraś jeszcze coś poleci?

Gość gość
a ja dziś byłam u lekarza a on mi recepte na ffenoterol wypisał;/ a jak sie zapytalam czy nie jest wycofany to zrobil oczy i mowi ze nie.

Gość gość
i co udało Ci sie wykupić?

Gość gość
byłam tylko w jednej aptece i niestety nie wiec dalej nie chodzilam