Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adkaaaaaa

Zanik smaku i węchu

Polecane posty

Gość adkaaaaaa

Hej Mam niemaly problem, od kilku dni nie czuje smaku i wechu.Wczesniej zaczęło się to infekcją górnych dróg oddechowych(zapalenie gardła i krtani-meczacy kaszel ) -dostalam antybiotyk, kaszel zaczynal zanikac, nagle pojawil sie katar.....nie widzialam w tym nic dziwnego , ze nie czuje smaku i nie mam wechu- bo nos byl zawalony...jednak teraz kataru nie mam a smaku i wechu nie mam.....nie czuje nawet intesywnych zapachow, nie czuje smaku gotowanych potraw....we wtorek ide do laryngologa , ale z tego co czytalam na forach -niektorym przechodzi ta przypadlosc- niektorym juz zostaje na zawsze.......Kto z Was mial podobny problem?I czy jest to uleczalne?

Gość gość
Hej, miałam podobny problem w kwietniu. Też po infekcji. Przeszło mi ale długo się z tym borykałam, na pewno ponad miesiąc. Tobie może przejdzie szybciej, czego Ci życzę :)

Gość adkaaaa
Dzieki za pocieszenie:) A czy bralas na to jakies dodatkowe leki, zioła?Czy leczy sie samoistnie?Z tego co czytalam czasami przepisuja jakies sterydy....uff, to jest nadzieja, bo nie wyobrazam sobie zycia bez przyjemnosci jedzenia i odczuwania zapachow.....coz ale pewnie do wszystkiego mozna przywyknac, poki co nie mam apetytu, wygladam jak jedna wielka apatia...;)Oby to bylo tylko krótkotrwałe....

Gość gość
Brałam witaminy, ale naturalne, czyli np. witamnę C z aceroli oraz zestaw witamin, już nie pamiętam z jakiej firmy ale na bazie produktów naturalnych. Nie wiem czy to pomogło ale na pewno nie zaszkodziło. Dodam, że jeszcze długo po odzyskaniu węchu i smaku nie miałam apetytu i strasznie schudłam, dopiero teraz staram się odzyskać utracone kilogramy...

Gość adkaaaa
Dzieki,póki co nie bede kombinowac, witaminy biore caly czas , poczekam na wizyte u laryngologa, hmmm, dręczy mnie tylko ta sytuacja, bo nigdy sie to u mnie nie zdarzylo, choc miewalam gorsze infekcje. Dziękuje Ci za odpowiedz w tej kwestii- czuje sie nieco spokojniejsza:)

Gość gość
Ja tę swoją infekcję będę długo pamietać, bo też wcześniej nie miałam takich objawów. U mnie dołączyła sie jeszcze bezsenność i jakieś ogólne zniechęcenie do życia. Naprawdę długo z tego wychodziłam, to jakaś cholerna infekcja była... Miejmy nadzieję, że u Ciebie unormuje się to szybciej i odzyskasz zmysły i apetyt :)

Gość adkaaaa
Dzieki, napisze jak odzyskam to co stracilam;)

Gość gość
polipy w nosie powodują utratę węchu