Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kazikowski

Czy HCG może być niższe niż normy

Polecane posty

Gość Kazikowski

Witam, nurtuje mnie pewna rzecz. Czy wynik badania na obecność hcg jeśli założymy, że badanie było robione np. 4dni od zapłodnienia może być niski-tzn. chodzi mi o jakieś śladowe ilości, czy raczej nie wyjdzie wcale? Szukałem odpowiedzi ale nic nie mogę znaleźć. Moja kobieta jest załamana i szukam pomocy już na własną rękę.

Gość gość
hcg zaczyna rosnąć od momentu zagnieżdżenia się zarodka. Kilka dnie po tym może to być np wynik 15 a potem będzie rósł.

Gość gość
4 dni po domniemanym zapłodnieniu ( nie stosunku) nie wyjdzie żaden test hcg, jak ktoś słusznie zauważył, wartosc hormonu wzrasta po zagnieżdżeniu, a to trwa od 6-12 dni od momentu zapłodnienia

Gość gość
od 2dnia hormon HCG zaczyna wzrastać

Gość gość
od 2 dnia po ZAGNIEŻDŻENIU

Gość gość
Autorze a jaki był wynik i po jakim czasie od stosunku zrobione było badanie?

Gość Kazikowski
Badanie 5 dni od stosunku. Wynik 1,0

Gość gość
5 dni po to to jeszcze nie musiało być zagnieżdżenia o ile doszło do zapłodnienia. Musie poczekać dłużej

Gość gość
zakladasz drugi temat o tej becie już! boże dzień po sexie chcecie wiedzieć czy to ciążą pozdro!

Gość gość
Wynik jest niewiarygodny -zbyt wcześnie. Betę najlepiej zrobić min. 10 dni po stosunku. Przecież sam stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem. Plemniki mogą przetrwać nawet do kilku dni w drogach rodnych kobiety czekając na jajeczko. Po co tak wcześnie zrobiła badanie?

Gość Kazikowski
Wiesz jak to niektóre kobiety mają. Za bardzo chce być w ciąży i jednocześnie brak jej cierpliwości. Nie zakładam drugiego tematu. Jest pierwszy i nie wiem skąd irytacja

Gość gość
Musi poczekać bo z tej bety nie wynika nic. Może być ciąża ale nie musi. Trzeba poczekać i zrobić kolejną betę. W ciąży jak już się jest to stale się na coś czeka dlatego warto ćwiczyc cierpliwość.

Gość Kasia0089
zanim sie zagniezdzi to od tego czasu mija 8-12 dni. wtedy mozna robic test z krwi