Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Was cieplutko!usmiech.gif Założyłam nowy temat, bo to co szukałam i czytałam nie do końca pasowało do mnie. Otóż moja sytuacja wygląda tak, że od ponad 2 lat staram/łam (nie wiem jeszcze jak to interpretować) o dzidziusia. Bardzo pragnęłam je mieć. Mój instynkt macierzyński dopadł mnie bardzo wcześnie. Wmawiałam sobie, że to nie możliwe, że nie dam sobie rady. Ale z każdym cyklem mnie to coraz bardziej męczyło.W końcu się zdecydowaliśmy. 12 listopada zrobiłam test, i wyszły 2 wyraźne kreseczki. Szczęśliwa i dziękująca Bogu pobiegłam poinformować narzeczonego. Oczywiście też się ucieszył. Ale wczoraj też mnie podkusiło zrobić kolejny test tyle że z 3 moczu. Była ta kreska ale dużo słabsza. Wczoraj również pojechałam zrobić Bhcg i mam dziś już wynik... 1092.56 Pomóżcie mi go odczytać, bo coś mi mnie pasuje. Normy: 5.8-71.2= 3-4 tydzień 9.5-750= 4-5 tydzień 217-7138=5-6 tydzień 158-31795=6-7 tydzień itd. I dziwi mnie jedna rzecz, bo patrząc na mój wynik wychodzi 5-6 tydzień (chyba, że się mylę to powiedzcie) a moja ostatnia @ zaczęła się 18 października. Czytałam, że testy pokazują fałszywie dodatni jeśli jest torbiel. Czy z krwią też tak jest? Czy to na sto procent ciąża? Do lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. Będę dziś jeszcze dzwonić by się gdzieś tam wepchnąć wcześniej. Dziękuję za odpowiedzi i plisss pomóżcie! Wcisnęłam się na jutro. Tylko pliss odpiszcie czy to nie torbiel. Dałam ten temat (przez pomyłkę) na dyskusję ogólną, ale jednak miałam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Próbuję jeszcze tutaj...

Gość gość
Zrób jutro kolejna betę aby sprawdzić jaki jest przyrost po 48godz. Bo tu o przyrost najbardziej chodzi.

Jutro właśnie mam do lekarza i raczej nie zdążę. A powiedz mi jeszcze właśnie czy badanie z krwi może mylić i także może okazać się, że to torbiel? Dzięki za odpowiedź

Gość gość
Pomyłki zdarzają się wszędzie. Ale raczej wygląda to na ciążę moim zdaniem. Choć dziwne że przy takiej becie wychodzą słabe kreski na testach. Może test felerny.

No właśnie, a może krew podmienili do badania:) tego bym nie chciała. A powiedz mi czy ten wynik się zgadza? Bo mnie się wydaje, że chyba nie...

Gość gość
Jak długie miałaś cykle i czy regularne? Przy standardowych cyklach 28 dni wychodzi że jutro będzie dokładnie 4tyg. licząc od ost. okresu. Przy takich cyklach wychodziłoby że beta jest o wiele wyższa niż normy.

30-32 max. A to źle jak podwyższona? Czyli coś nie tak? Coś panikuje strasznie, ale bardzo chcę mieć to maleństwo....

Gość gość
Nie wcale nie musi być. Tutaj ważniejszy jest przyrost niż sama jedna wartość bety. Poza tym może bbyć tez ciąża mnoga.

Gość gość
Tak czy owak przy takiej becie powinno byc widać na usg zarodek.

Uff... Troszkę dodałaś mi otuchy... To moje pierwsze dziecko i bardzo upragnione dlatego tak panikuję i przepraszam... Mam regularne@ tylko w sierpniu mi się spóźniła 6 dni. jest możliwość, że ten cykl też mógłby być (mam nadzieję nie będzie) dłuższy?

Nie mogę się doczekać! Tylko znowusz będę się zamartwiać, czy serduszko bije... A tego jutro raczej nie zobaczę...

Gość gość
A może będą bliźniaki? Wtedy jest większa beta.Pytałaś to torbiel-tak czasami wychodzi pozytywny ale to naprawdę słabe kreski.

O rany! Bliźniaki;) narzeczony chciał bliźniaki:) Ta z 3 moczu była słabiutka ale widoczna. Dlatego mnie to zastanowiło, bo skoro ten hormon wzrasta to kreska powinna być równomierna do poprzedniej mimo wszystko. A tym bardziej mnie zdziwił ten pierwszy test bo zrobiłam go tydzień przed i taka wyraźna kreska? Sama nie wiem... Acha jeszcze jedno... no dobrze to na teście z moczu może wyjść fałszywie dodatni a z krwi??? Jak to jest?

Gość gość
zrob dla spokojnosci jeszcze raz bete jak bedzie wzrost to mozesz zaczac myslec o wyprawce :D ja bym na twoim miescu tak zrobila no i lekarz oczywiscie

Nie no uspokoiłaś mnie naprawdę... A masz może dzieci??? Bo dokladnie chodzi mi o objawy... Muszę teraz mykać... Wróć wieczorkiem tak koło 20 jak możesz:) Mam jeszcze dużo pytań;*** Pozdrawiam i całuję

Gość gość
mam syna - nygusa :D

Gość gość
co do testów ciążowych to bym się nie sugerowała w pierwszej ciąży zrobiłam 5 dni przed okresem z moczu nie porannego ale w środku dnia po litrach wypitej wody więc nawet nie powinno nic wyjść a wyszła gruba krecha- na drugi dzień beta hcg coś około 150 jednostek w drugiej ciąży z porannego moczu 4 dni po dniu spodziewanej miesiączki - kreska a właściwie cień cienia ledwo widoczny - nawet myślałam że go sobie wmawiam - beta hcg tego samego dnia 500jednostek - a test niby pokazywał od 25 jednostek :) więc winna być gruba krecha

Witam;) No w sumie też masz rację, ale jednak kobiety pierwsze co to test z moczu... Ja wczoraj późno wróciłam i późno poszłam spać. Dlatego też nie poszłam dziś na bete bo, bym do lekarza nie zdążyła...

A poza tym Ty masz jakieś doświadczenie, bo byłaś w dwóch ciążach a ja w żadnej i zawsze mi pokazywało 1 kreske... Dlatego też się zmartwiłam, że na tym drugim teście była ona słabsza, a cieszyłam się, że w końcu były dwie.

Gość gość
A co ci lekarz powiedział?

Za tydzień mam wizytę, bo dziś nic nie było widać. Tylko, że mam powiększone endometrium. Ale ciąża na 100 proc. Przepisała mi Pregna Plus i skierowanie na badania

Gość gość
Kompletnie nic? Nawet pęcherzyka? Więc skąd pewność że to 100% ciąża? A co powiedział o twojej becie?

Nic;/ W sumie sama nie wiem:( badała mnie też ręcznie, A o becie mówiła, że jest w porządku, że się czasami zdarza, że jest większe ale nie ma się co niepokoić. Za tydzień się dowiem

Gość gość
No to zrób jednak tą drugą betę. Tutaj ważny jest przyrost.

Gość gość
ja bede dopiero wieczorkiem bo teraz to tylko na chwile, wieczorem jak syn pojdzie spac :) tez ponowilabym bete jak bedzie wzrost bedziesz sp0okojniejsza