Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Kochałam się chłopakiem niecałe 2 dni po okresie biorąc antybiotyk. Uprawialiśmy seks przerywany tzn. wszedł na 2 razy wyszedł i tak z 3 razy nic ponoć nie było wytrysku na pewno nie było ale boje się o ten płyn przed spermą chłopak zapewnia mnie że nic na 100000000...% nie było ale trochę się boje. Czy jest możliwość że mogę zajść w ciąże biorąc przy tej sytuacji antybiotyk? 14.11.13 [20:22] [zgłoś do usunięcia] gość

Gość gość
antybiotyk nie jest antykoncepcja, więc tak, mozesz

Gość gość
Ale jeśli nie było wytrysku we mnie? I wchodził na 10 sekund? Dwa razy przeciągnął i wychodził sprawdzając czy nie ma płynu i twierdził ze nie ma/

Gość gość
bawcie sie tak dalej, tylko potem nie płacz jak zaliczycie wpadkę

Gość gość
pierwszy i ostatni raz! Ale jaka jest szansa od 1 do 100?

Gość gość
a skąd ja mam wiedzieć jaka jest szansa? jak ci ktoś napisze, że 5 albo 50% to cos to zmieni? jak zaliczyliście wpadkę to niebawem sie dowiesz, jeżeli nie to może następnym razem pomyslisz przed a nie po

Gość gość
2 Ale nie wiem czy wiecie ze i w prezerwatywie jest 2% szans na 100 na wpadke :-) Moja koleżanka ma 4 dziecko po prezerwatywie...

Gość gość
preejakulat zawiera żywe plemniki , a chłopak na 100% nie miał pewności że go nie było, no chyba że na sucho jedziecie , nie był w stanie stwierdzić obecności preejakulatu ponieważ w twojej pochwie znajduje sie śluz , więc ?

Gość gość
większa szansa jest za szczęście czy na pech? Jestem niecałe 2 dni po okresie cykl mam nieregularny 21/22 różnie. Twierdzi że miał sucho jak na Saharze że jak wytarł mój śluz to przejechał ręką jeśli byłby ten płyn we mnie to trochę by jeszcze z niego wyleciało bo miał tak zawsze a miał ten plyn już wcześniej na mojej ręce gdy go dotykałam i wytarł wszystko miał sucho wchodząc i wychodząc

Gość gość
szanse 50% - jesteś w ciąży albo nie. Jeśli nie minęły 72h idź po tabletkę "po"

Gość gość
jest większa szansa na szczęscie - ala sama widzisz ile ci ta loteria nerwów przynosi

Gość gość
jak masz takie krótkie cykle to powinnaś iśc z tym do ginekologa

Gość gość
po co ?

Gość gość
po to, że masz za krótkie cykle, co może świadczyc o zaburzeniach hormonalnych

Gość gość
miesiaczkuje tak z 2 lata dopiero wiec to normalne...

Gość gość
a ja ci mówię, że to nie jest normalne- idz pogadaj z lekarzem, to może cię oswieci, cykl powinien trwać minimum 24 dni

Gość gość
strasznie się boje...

Gość gość
chyba nie ma dużej szansy na ciąże skoro nie było wytrysku ani płynu bo był we mnie nawet nie 10 sekund płynu nie było uważaliśmy sprawdzał i nic nie czuł nic nie było. Płyn był dużo wcześniej ale u niego w majtkach.

Gość gość
I po co ją straszycie?? Najcześciej owulacji u kobiety występuje około 15 dc i tylko ten jeden dzień jest płodny. Mówi ze ze dni plodne u kobiety o okres od mniej wiecej od 12 do 16 dc dlatego, ze plemniki w ciele kobiety nie giną od razu. Ale gwarantuje Ci, ze 10 dni nie przeżyją. Daje Ci 1 na 100, ze jesteś w ciazy ;) głowa do góry. Następnym razem wiecej rozsądku i nie będzie takiego problemu. Pozdrawiam. A antybiotyk nie jest żadnym zabezpieczeniem.

Gość gość
Jezu bardzo Ci dziękuję;* Jeden mądry w tym świecie! ;** Bardzo dziękuję*

Gość gość
Nie ma szans żebyś była w ciąży.Dwa dni po okresie i do tego jeszcze stosunek przerywany.Nie ma szans,nie martw się.

Gość gość
Dziękuję. Żałuje, że dałam się namówić. Nauczkę mam jak najbardziej. Pierwszy i ostatni raz.

Gość gość
czy na pewno dobrze liczysz cykl? bo coś za krótko u ciebie trwa..liczy się od pierwszego dnia okresu do kolejnego pierwszego dnia okresu.

Gość gość
Za każdym razem jest inaczej mam nieregularny

Gość gość
Czy chłopak jest w stanie wyczuć że ma ten płyn bo mój twierdzi ze on zawsze coś czuje nie tak jak przy spermie ale jednak coś czuje, to prawda? On wyjmował co pare sekund sprawdzać i nic nie miał mówił że sucho więc nie mogło dojść do zapłodnienia prawda? Był u mnie z 10 sekund nawet może nie.

Gość gość
Ale ci ktoś poradził pożal się boże!! Za nic w świecie się tym nie sugeruj co napisał GOŚĆ Z 22:01!To kiedy wystąpi owulacja zależy od długości cyklu.Najczęściej owulacja występuje na 14 dni przed miesiączką( może być 12-16 dni przed),czyli w twoim przypadku około 7 dc. Co nie zmienia faktu że masz coś nie tak z cyklem bo są za krótkie i powinnaś to skonsultować z ginekologiem.To o czym pisze ten gość ma się do cyklów 28-30 dniowych.Ciebie to nie dotyczy.

Gość gość
cykle mam mniej więcej 27/28 dni z tych nerwów źle obliczyłam Moje pytanie Czy chłopak jest w stanie wyczuć że ma ten płyn bo mój twierdzi ze on zawsze coś czuje nie tak jak przy spermie ale jednak coś czuje, to prawda? On wyjmował co pare sekund sprawdzać i nic nie miał mówił że sucho więc nie mogło dojść do zapłodnienia prawda? Był u mnie z 10 sekund nawet może nie.

Gość gość
Podaj długości 5 ostatnich cykli. W którym dniu cyklu był ten stosunek? Bo 2 dni po okresie nic nie mówi bo nei wiadomo ile trwa okres.

Gość gość
dni płodne masz dwa tygodnie przed okresem. Tzn jeśli twój cykl trwa 28 dni -14=14 dc jest dniem płodnym, jesli 22 to - 14 i wychodzi ci 8 dc jako dzień płodny:) sama mam krótkie cykle i też się na tym przejechałam bo myślałam że jak mam 6 dzien cyklu a owu jest 14 to szanse na ciąże bez pełnego stosunku są małe:) a tu jednak:) mały ma 8 mc:P

Gość gość
Okres trwał teraz 5 dni. czerwiec 31 dni. Dostałam 1 czerwca a potem 2 lipca potem od 2 lipca do 22 dni bo dostałam znowu 24 lipca od 24 lipca 28 dni do 21 sierpnia potem od 21 sierpnia 25 dni do 15 września od 15 września 26 dni do 11 października od 11 października 27 dni do 7 listopada