Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokie ASO w krwi dziecka co oznacza

Polecane posty

Gość gość

U syna 6 lat ASO wyszło 321 ,oprócz tego podwyższone monocyty 0,96 a norma to <0,8. Co to może być ?

Gość gość
Nikt nie wie ? Dopiero w poniedziałek idziemy do lekarza.

Gość gość
Paciorkowca. Bola go stawy? Mial/ma angine? Wysokie ASO jest przy powiklaniach paciorkowcem albo po prpstu przy jego obecnosci.

Gość gość
Prawdopodobnie nic, częste infekcje gardla. Jeżeli nie pociąga to za sobą żadnych konsekwencji to lekarze nic z tym nie robią, szczególnie,ze 300 to niewiele. Moje Aso to ponad 1000 i niestety żaden spezjalista szczególnie się tym nie przejal

Gość gość
300 u dziecka to BARDZO duzo na bank infekcja paciorkowcowa do przeleczenia antybiotykem

Gość gość
w sumie nie musi siedzieć w gardle, może tez np w zepsutych zębach, w uchu

Gość gość
Miał anginę we wrześniu bez gorączki. Stawy go nie bolą ale od dłuższego czasu ma wysypkę na nogach która trochę znika i trochę znowu się pojawia. Syn jest alergikiem więc zaczełam ograniczać mleko i miód.

Gość gość
Wymaz z gardła zrobię w przyszłym tygodniu,po konsultacji wyników z lekarzem. Jest tu ktoś czyje dziecko miało wysokie ASO ? Czy to jest groźne dla życia ?

Gość gość
Nie,to nie grozne dla zycia ale wskazuje na obecnosc wlasnie tego paciorkowca. Najprowdopodobniej to on jest przyczyna wysypki.powiklania po onfekcjach paciorkowcowych moga byc grozne,tak jak po grypie,np.jak pojdzie na serce. Ale to znikome przypadki. Powiklania moga tez byc w stawach,co sie objawia bolem,dlatego pytalam o stawy,bo dzieci czesto wtedy skarza sie na nozki.

Gość gość
Mój syn miał wysokie ASO.Pediatra zalecił badania bo syn 6 lat skarzył się na bóle właśnie stawów.Raz bolały go ręce raz nogi raz palce .Nie miał innych objawów ani nie był ostatnio chory.Pomógł antybiotyk.

Gość gość
Mój synek na nic się nie skarżył ale tej wysypki nie mogę doleczyć. Wysypało go "tylko" na nogach najmocniej na udach i pod kolanami,drapie się ciągle. Lekarze mówili,żeby zmienić proszek ale teraz piorę w loveli i nie ustąpiło. Chociaż raz ta wysypka jest jakby nasilona a raz się uspokaja na trochę. Muszę jeszcze napisać,że syn ma mocno powiększone migdały. Jeden laryngolog zalecił usunięcie ale drugi znowu mówił,żeby na razie nic nie robić z nimi. Czy powiększone migdały mają związek z tym paciorkowcem ?

Gość gość
Jaki antybiotyk miał podawany?Jakie miał ASO ? U mojego na anginę którą miał we wrześniu nie pomógł Augumentin, lekarz zmienił na Zinnat po Zinnacie było ok jakiś tydzień i nawrót choroby bardzo silny ból gardła. Laryngolog znalazł ropę w nosie i mówił,że to może być przyczyną tej anginy przeciągającej się przez kilka tygodni. Zalecił (laryngolog) Klacid 10 dni, płukanie zatok przez kilka dni i zrobić badania. No i teraz są te wyniki. Z gardłem na razie jest ok. od 3 tygodni.Migdały nadal są duże.

Gość gość
Jest ktoś ?

Gość gość
Nie pamiętam jakie było aso (to bylo 2 lata temu)ale wiem że wysokie bo dzwonili do mnie żeby jak najszybciej się zgłosic.Najlepiej zrobic wymaz wtedy lekarz bedzie wiedzieć na jaki szczep ma być antybiotyk.

Gość gość
Dziękuję za wypowiedź :-)