Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o anty

Polecane posty

Gość gość

lekarz przepisał mi tabletki anty,no i kazał wziąć pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu.i stąd pytanie:czy ten pierwszy okres przebiegać będzie normalnie? chodzi mi o to ze przy braniu tabletek okresu dostaje się w 7dniowej przerwie.może głupie pytanie ale anty będę brala pierwszy raz

Gość gość
Ten okres od którego zaczniesz tabletkę będzie przebiegał normalnie, przynajmniej tak było u mnie a 3 lub 4 razy zaczynałam, następny- czyli ten który będzie w siedmiodniowej przerwie, będzie raczej bardziej skąpy i mniej bolesny. Ja zwykłe miesiączki miałam ok. 5-6 dni, przynajmniej pierwsze 2 dni mocno obfite, a krwawienie z odstawienia 2, góra 3 dni, skąpe i bezbolesne.

Gość gość
czyli po wzięciu pierwszego listka(7dniowa przerwa)okres powinien być słabszy tak? ja dostałam anty bo coś się rozregulowałam :) mam plamienia owulacyjne,jakby trwaly krótko to ok ale u mnie trwaja prawie do samego okresu :( myślisz ze te tabsy cos pomoga?

Gość gość
hallo

Gość gość
Nie wiem jak w takim przypadku, ja brałam po prostu jako anty a okres miałam w miarę regularnie, wahania 2-3 dni, a plamienia owulacyjnego nigdy nie miałam. Przy tabletkach anty za to jak w zegarku (zawsze w czwartki :P), plamienia się pojawiały tylko jak kombinowałam i brałam 2 opak. pod rząd kiedy chciałam okres przesunąć.

Gość gość
na zdrowy rozum powinno się wyregulować bo przy owulacji będę brala anty wiec krwawienia być nie powinno....chyba

Gość gość
przy braniu anty owulacji nie ma wiec krwawienia owulacyjnego tez być nie powinno,czy się myle?

Gość gość
Nie wiem jak to jest u innych,ale u mnie bylo tak; lekarz przepisał mi je na silne bóle brzucha przy miesiączce jak zaczełam je brać to 4 miesiące niemniałam okresu przestraszyłam się i je odstawiłam i tak ze trzy tygodnie póżniej dostałam miesiączki to trwała ona caluteńki miesiąc lekarz zrobił badania powiedział że wszystko jest ok więcej już ich nie brałam.dla mnie to był matrix sprawa nie wyjaśniona do dzisiaj ;)

Gość gość
Nie wiem jak to jest u innych,ale u mnie bylo tak; lekarz przepisał mi je na silne bóle brzucha przy miesiączce jak zaczełam je brać to 4 miesiące niemniałam okresu przestraszyłam się i je odstawiłam i tak ze trzy tygodnie póżniej dostałam miesiączki to trwała ona caluteńki miesiąc lekarz zrobił badania powiedział że wszystko jest ok więcej już ich nie brałam.dla mnie to był matrix sprawa nie wyjaśniona do dzisiaj ;)

Gość gość
Dziwny ten lekarz. Na plamienia powinin najpierw dac skierowanie na badania hormonalne bo moze masz niedobor progesteronu i dlatego plamisz. Na ti jest luteina lub duphaston. Anty w takim przypadku moga sprawe tylko pogorszyc.