Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulek1221

jak zasnac no jak

Polecane posty

Gość anulek1221

jestem w 37 tyg. nie moge spac, jestem zmeczona,padam doslownie z nog a nie moge zasnac! ;< juz mnie to wykancza, godzinami tluke sie na lozku i nic zero efektow,zasypiam kolo 1 zazwyczaj a wstane o 6 a czasem i o 9,. Jak radzilyscie sobie z bezsennoscia??????????????????

Gość anulek1221
żadna mama nie miała z tym problemu? :(

Gość podgardle dzieciece
zrob sobie herbatke z melisy na pewno ci nie zaszkodzi

Gość gość
szczerze współczuję. u mnie było zupełnie odwrotnie. mogłam spać dosłownie na stojąco. jakoś od połowy ciąży spalam bardzo dużo. wstawałam rano, chwilę posiedzialam z mężem, zrobiłam mu kawę, śniadanie on jechał do pracy a ja dalej spać. wstawałam, trochę ogarnęłam, godzinka czy dwie i znow szłam spać. jak mąż wracal późnym popołudniem to robilam obiad, posiedzieliśmy od dwóch do czterech godzin i do prania.:D potrafilam zasnąć w aucie jak jechaliśmy na zakupy mimo że to niecałe 10minut drogi. oglądałam tv to mogłam zasnąć na siedząco. masakra to była. spalam po 16 -18 godzin na dobę. nie wiem jak ja to robilam bo przed ciaza to 6godz na dobę i byłam tak wyspana że mogłam iść w kopalni pracować.:D

Gość gość
wycisz się przede wszystkim, bo może stresujesz się zbliżającym porodem. Z tego co ja pamiętam, miałam tak samo jak Ty, ale największe spanie się u mnie włączyło jak byłam w 40 tc :D. Wtedy też musiałam wstawić się do szpitala, na leżenie już i oczekiwanie na poród, i duuużo spałam wtedy :). Nawet jak był obchód lekarzy to ...spałam i chrapałam a oni stali nade mną :D. Wszyscy się potem ze mnie śmiali na oddziale :).

Gość gość
do spania*

Gość anulek1221
kurcze nawet nie wiecie jak zazdroszczę mamusiom,które śpią całymi dniami :( strasznie się męcze,jestem zdołowana tym ze godzinami leze w lozku i nic sie nie dzieje

Gość gość
Jak widać ja również cierpię na bezsenność . Też jestem w 37 tyg. Mam zaplanowaną cesarkę na 3 grudnia . Już teraz chyba dopadł mnie stres , wiem co mnie czeka , bo to moje trzecie cc . Myślę że to mi zgania sen z powiek.

Gość gość
miałam tak jak Ty, w obu ciążach od połowy ich trwania nie spałam nocami, zasypiałam o 1, pobudka o 4, poleżałam do 6 i wstawałam do pracy, teraz mam 4 miesięczne niemowlę i ... również problem ze spaniem, nie potrafię często zasnąć pomiędzy karmieniami, jeśli jest ich więcej niż 3, budzę się w porze karmienia i nawet jak córka śpi, to ja zasnąć nie mogę. Córka to chyba wysysa z moim mlekiem, bo też ma problemy ze spaniem, w nocy dużo się budzi (śpi łącznie z pobudkami 9-10h), a w dzień praktycznie w ogóle nie chce zasnąć; starsza mimo mojej ciążowej bezsenności spała pięknie ech, byle do 3 lat ;)

Gość gość
ja jestem dopiero w 21 tyg.tez mam czasem problem ze snem.zasnac moge ale obudze sie o 3 i zasypiam o 6 a o 7 dzwoni budzik;)tylko wiem ze u mnie to stres.nauczylam sie tym nie dolowac i nie zloscic sie bo wtedy wogole bylam pobudzona i nie moglam spac.poprostu czekam cierpliwie(staram sie).a wam mamuski wspolczuje bo zostalo wam malo czasu zeby sie porzadnie wyspac.trzymajcie sie.szczesliwego rozwiazania;)

Gość gość
hej dziewczyny ja tez jestem w 37 tc ,termin porodu mam na 2 gudnia, choc szczerze licze ze nadejdzie to wczesniej. 2 dni temu bylam na kontroli u lekarza i mialam rozwarcie na jednego palca. co noc mam skurcze przepowiadajace,bol podbrusza i krzyza i nic sie nie dzieje. tez mi sie ciezko spi ,przez to,ze musze chodzic do toalety co godzine, choc usne to zaraz sie budze i tak w kolko. najlepiej mi sie spi nad ranem jak moj chlopak wychodzi do pracy :) jak tam u Was jak sie dzisiaj czujecie? skad jestescie?? ja oklice Legnicy