Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia58_98

Pieczenie skóry po pierwszym zgoleniu włosów łonowych

Polecane posty

Gość Kasia58_98

Wczoraj wieczorem podczas kąpieli goliłam sobie nogi przy kroczu i stwierdziłam, że powinnam ogolić sobie włosy łonowe pierwszy raz (które przez te kilka lat naprawdę były uciążliwe i często aż wystawały mi z majtek...Ogólnie mam spore owłosienie także na rękach, klatce piersiowej i twarzy (wąsiki i gęste brwi wyrastające w niesamowitym tempie) być może jest to spowodowane moimi problemami hormonalnymi, ale na razie nie mam możliwości pójść do ginekologa. Zgoliłam włosy łonowe maszynką do golenia nawilżając się żelem pod prysznic (nie mam żadnej pianki do golenia) a później nawilżyłam zwykłym kremem nivea. Teraz problem taki, że cały czas swędzi mnie zgolona skóra..oraz nawet boli przy dotyku (nie byłam w stanie zgolić wszystkiego D: ) i po prostu jest to dla mnie uciążliwe...Nie mam pieniędzy na depilacje laserową, a włosy łonowe zawsze mi przeszkadzały - opuszczałam przez to basen w ramach wf w szkole bo włosy potrafiły mi wystawać ze stroju nawet jeśli troche po bokach zgoliłam..Prosze o pomoc! :c

Gość gość
Normalny objaw podrażnienia skóry,minie po kilku dniach,

Gość gosiaaa85
mi na podrażnienia po goleniu pomaga provag żel, można go dostać bez recepty, przyda ci się na pewno, jeśli masz gęste owłosienie to lepszą maszynką może być maszynka do golenia dla mężczyzn, możesz też spróbować wosku w plastrach