Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 3 miesięczne dziecko może jeść owoce

Polecane posty

Gość gość

pediatra podczas wizyty kontrolnej ( szczepienie ) powiedziała, że mogę córce zacząć dawać pojedyńcze owoce od 3 miesiąca...czy to nie za wcześnie?

Nie znam się na tym, ale ostatnio przeglądałam słoiczki z deserkami dla dzieci i na wszystkich było napisane "od 4. miesiąca" i w górę.

Gość gość
no własnie. Dlatego sie was pytam :)

Gość gość
To "stara szkoła"; np. tak karmiła mnie mama wg książki o żywieniu niemowląt z lat 80tych...i mam się dobrze. Ja mam prawie 4miesięcznika i chyba niedługo zaczniemy próbować bo widzę że mały zaczyna reagować na "dorosłe" jedzenie a to jeden z objawów że już czas.

Gość gość
nie możesz. lepiej daj schabowego.;/ wg aktualnych schematów żywienia dzieciom karmionym mm dietę rozszerza sie PO 4miesiącu.

Gość gość
ja miałam 3 miesiace to normalnie jadłam zupy z gara ktore mama gotowała dla rodziny, mama nie miała pokarmu a ja nie chciałam ssac, bo od razu sie dusiłam, wiec karmila mnie łyzeczka! mam 29 lat, normalnie sie mam, nic mi nie dolega, rzadko choruję

Gość młoda mama gość
moja mała ma 3,5 miesiąca i też pediatra ostatnio powiedział, żeby zacząć jej wprowadzać warzywa, zasugerował dynię, brokuła, ale ostatecznie dostała marchewkę, chętnie ją cmokała i nawet kupkę zrobiła sama bez większego wysiłku, a tak ogólnie miała problem z kupką. także za kilka dni wprowadzę kolejne warzywo :D też miałam obawy, bo wszędzie pisze, żer należy wprowadzać po 4 miesiącu. p.s. zapomniałam zaznaczyć, że moja córcia karmiona jest mm bo inaczej ma się sprawa, w przypadku dzieci karmionych piersią

Gość gość
Ja i ja proponuje nauke czytania ze zrozumieniem. A jak na prawde znalazlas sloiczek od 4 miesiaca to poprosze zdjecie:)

Gość gość
up...

Gość gość
nie ma słoiczków od 4 msc?